Τα πιο εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα στον κόσμο

31.12.2013
To μαγικό... απόσταγμα ενός ηλιοβασιλέματος... Για να μπορέσει κάποιος να απολαύσει ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα θα πρέπει να αφιερώσει τουλάχιστον δύο ώρες προκειμένου να συλλάβει ολόκληρη και ολοκληρωμένη την κίνηση του ήλιου προς τη δύση του. Ο φωτογράφος Ματ Μολόι (Matt Molloy) όμως κατάφερε να εξελίξει μια δικής του έμπνευσης τεχνική με την ονομασία «timestacking» η οποία μας προσφέρει την οπτική δύναμη ενός ηλιοβασιλέματος σε μια μόνο φωτογραφία. Για να το πετύχει χρησιμοποιεί σαν βάση την τεχνική “time –lapse” τεχνική ελλειπτικού χρόνου δηλαδή, όπου καταφέρνει να αποστάξει ένα δίωρο βίντεο σε μια και μόνo φωτογραφία. Ο ίδιος ο Μόλοι δήλωσε ότι οι κινήσεις των σύννεφων μοιάζουν με πινελιές ζωγράφου και δίνουν μια τελείως διαφορετική αίσθηση του χρόνου και της κίνησης. Το αποτέλεσμα όπως μπορείτε να δείτε είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό, συνδυάζει την ακρίβεια μιας φωτογραφίας με την ονειρική και αφαιρετική μαγεία ενός πίνακα. Γ.Ο

Για να μπορέσει κάποιος να απολαύσει ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα θα πρέπει να αφιερώσει τουλάχιστον δύο ώρες προκειμένου να συλλάβει ολόκληρη και ολοκληρωμένη την κίνηση του ήλιου προς τη δύση του.

Ο φωτογράφος Ματ Μολόι (Matt Molloy) όμως κατάφερε να εξελίξει μια δικής του έμπνευσης τεχνική με την ονομασία «timestacking» η οποία μας προσφέρει την οπτική δύναμη ενός ηλιοβασιλέματος σε μια μόνο φωτογραφία.

Για να το πετύχει χρησιμοποιεί σαν βάση την τεχνική “time –lapse” τεχνική ελλειπτικού χρόνου δηλαδή, όπου καταφέρνει να αποστάξει ένα δίωρο βίντεο σε μια και μόνo φωτογραφία. Ο ίδιος ο Μόλοι δήλωσε ότι οι κινήσεις των σύννεφων μοιάζουν με πινελιές ζωγράφου και δίνουν μια τελείως διαφορετική αίσθηση του χρόνου και της κίνησης.

Το αποτέλεσμα όπως μπορείτε να δείτε είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό, συνδυάζει την ακρίβεια μιας φωτογραφίας με την ονειρική και αφαιρετική μαγεία ενός πίνακα.

Γ.Ο