Πώς είναι μια χιονονιφάδα από πάρα πολύ κοντά; [photos]

30.12.2014
Χιονονιφάδες σε γκρο πλαν! Ο Ρώσος φωτογράφος Alexey Kljatov ξέρει από χειμώνες, ξέρει από χιόνι και ξέρει και από φωτογραφία.

Πολλοί καλλιτέχνες έχουν αποδείξει ότι η μακροφωτογραφία είναι κάτι πολύ πιο καλλιτεχνικό από μια απλή... μεγέθυνση. Μπορεί να αιχμαλωτίσει αισθητικά υπέροχες εικόνες που είναι τόσο μικρές ώστε δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι καν ... υπάρχουν. Εικόνες που μπορεί να κρύβονται μέσα σε ένα πέτρωμα μετεωρίτη, πάνω στο φτερό μιας χρυσόμυγας ή ακόμα και μέσα στο κατάλευκο ... χιόνι.

Ο Ρώσος φωτογράφος Alexey Kljatov ξέρει από χειμώνες, ξέρει από χιόνι και ξέρει και από φωτογραφία, όπως βλέπουμε στις παραπάνω εικόνες. Με την τεχνική της μακροφωτογραφίας μας δείχνει πως μοιάζει μια χιονονιφάδα από πάρα πολύ κοντά. Πολλά δεν μπορούμε να πούμε για την τεχνική αυτή παρά μόνο τον ορισμό της: « Μακροφωτογραφία, ή Φωτομακρογραφία ονομάζεται η φωτογραφία πολύ μικρού αντικειμένου που έχει ληφθεί γκρο πλαν, με κλίμακα τη μονάδα, ή λίγο παραπλήσια (±) αυτής. »

Η χιονονιφάδα είναι ένα εφήμερο, μυστηριώδες έργο τέχνης της φύσης που δεν σταματά ποτέ να μας συναρπάζει με την εκπληκτική συμμετρία της ... τόσο που θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε αν αυτοί οι παγοκρύσταλλοι έχουν ακόμα και... ψυχή.