Δες τον κο Facebook από κομμένα κεφαλάκια Κινέζων

29.11.2013
Το Facebook είναι απαγορευμένο στην Κίνα, οπότε συμπεραίνουμε ότι οι κινεζικές αρχές δεν θα δουν με καλό μάτι αυτό το πορτρέτο του μάστερ των κοινωνικών δικτύων Μαρκ Ζούκερμπεργκ (Mark Zuckerberg) φτιαγμένο από τα μικρά χαριτωμένα κεφαλάκια εκατοντάδων Kινέζων. Πρόκειται για ένα από τα 67 έργα με θέμα το... κεφάλι του 29χρονου ιδρυτή της γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook, που κρέμονται στον τοίχο της γνωστής γκαλερί ShanghART στη Σιγκαπούρη μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου 2013. Η έκθεση με τίτλο «Το Πρόσωπο του Facebook» (The Face of Facebook) του καλλιτέχνη Zhu Jia από το Πεκίνο περιλαμβάνει έργα ζωγραφικά, ελαιοτυπίες και digital εκτυπώσεις που έχουν βασιστεί σε ένα συγκεκριμένο πορτρέτο του Ζούκερμπεργκ, το οποίο δημοσιεύτηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στον New Yorker. Συμμετέχουν και φίλοι του καλλιτέχνη χωρίς υπογραφή και τα έργα αναμένεται να πωληθούν όλα μαζί σαν μια ολοκληρωμένη εικαστική εγκατάσταση για 700 χιλ δολάρια. Πιθανότατος αγοραστής ο ίδιος ο Ζούκερμπεργκ που είναι και... πολυεκατομμυριούχος! Χ.Τ.

Το Facebook είναι απαγορευμένο στην Κίνα, οπότε συμπεραίνουμε ότι οι κινεζικές αρχές δεν θα δουν με καλό μάτι αυτό το πορτρέτο του μάστερ των κοινωνικών δικτύων Μαρκ Ζούκερμπεργκ (Mark Zuckerberg) φτιαγμένο από τα μικρά χαριτωμένα κεφαλάκια εκατοντάδων Kινέζων.

Πρόκειται για ένα από τα 67 έργα με θέμα το... κεφάλι του 29χρονου ιδρυτή της γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook, που κρέμονται στον τοίχο της γνωστής γκαλερί ShanghART στη Σιγκαπούρη μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου 2013.

Η έκθεση με τίτλο «Το Πρόσωπο του Facebook» (The Face of Facebook) του καλλιτέχνη Zhu Jia από το Πεκίνο περιλαμβάνει έργα ζωγραφικά, ελαιοτυπίες και digital εκτυπώσεις που έχουν βασιστεί σε ένα συγκεκριμένο πορτρέτο του Ζούκερμπεργκ, το οποίο δημοσιεύτηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στον New Yorker. Συμμετέχουν και φίλοι του καλλιτέχνη χωρίς υπογραφή και τα έργα αναμένεται να πωληθούν όλα μαζί σαν μια ολοκληρωμένη εικαστική εγκατάσταση για 700 χιλ δολάρια. Πιθανότατος αγοραστής ο ίδιος ο Ζούκερμπεργκ που είναι και... πολυεκατομμυριούχος!

Χ.Τ.