Όχι δεν είναι ο τσολιάς από την Ελληνοφρένεια!

29.11.2013
Τα κουδουνάκια του έλκηθρου ήχησαν πάνω από τον ουρανό της Αθήνας και ο αυθεντικός Αϊ-Βασίλης από το Ροβανιέμι της Φινλανδίας προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος!

Αργά το βράδυ της Τετάρτης 27/11 τα κουδουνάκια του έλκηθρου ήχησαν πάνω από τον ουρανό της Αθήνας και ο αυθεντικός Αϊ-Βασίλης από το Ροβανιέμι της Φινλανδίας προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος!

Ο «Γιόλoπουκε» όπως αποκαλείται στα Φινλανδικά (Joulupukki), εμφανίστηκε με την εντυπωσιακή παραδοσιακή φορεσιά του Λάπωνα Αϊ- Βασίλη, μας ευχήθηκε Καλά Χριστούγεννα και μας ευχαρίστησε για την πρόσκληση.

Η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Αϊ - Βασίλη στην Ελλάδα ήταν... πολυάσχολη! Ξεκίνησε με την επίσκεψη του στην Φινλανδική Πρεσβεία, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρέσβης κύριος Pekka Lintu και η Μορφωτική και Εμπορική Ακόλουθος κυρία Jaana Oikarinen Vasilopoulos.

Αφού μίλησαν για τον ... καιρό, και ο Αϊ - Βασίλης έδωσε το report του καιρού στην πατρίδα του στο χωριό του το Κορβατούντουρι, όπου η θερμοκρασία είναι -20 βαθμούς και το χιόνι στο έχει φτάσει τους 20 πόντους, αντήλλαξαν ευχές και μηνύματα ελπίδας και αγάπης για τα Χριστούγεννα.

Ο Αϊ - Βασίλης ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος, όπως επίσης και ο Πρέσβης, ο οποίος μάλιστα σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν ο Αϊ - Βασίλης είναι αυθεντικός απάντησε .... "Μα φυσικά, μόνο ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ Άγιος Βασίλης θα μπορούσε να γίνει δεκτός στην Πρεσβεία της Φινλανδίας".

Στη συνέχεια ο Γιόλοπουκι επισκέφθηκε την πλατεία Συντάγματος όπου βγήκε αναμνηστικές φωτογραφίες, τάισε τα περιστέρια και έδωσε ευχές στους φίλους του που βρίσκονταν στην πλατεία.

Το ομορφότερο, όμως, κομμάτι της ημέρας, ήταν η επίσκεψη του στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων του Συλλόγου Ελπίδα "ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ-ΕΛΠΙΔΑ" για να συναντήσει τους μικρούς του φίλους που δεν θα μπορέσουν να τον επισκεφθούν στο Santa Claus Kingdom.

Τον Άγιο Βασίλη και το Ξωτικό υποδέχτηκε η Στρατιωτική Μουσική ΑΣΔΥΣ του ΓΕΣ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με χριστουγεννιάτικες μελωδίες έξω από την είσοδο της Ογκολογικής μονάδας ΕΛΠΙΔΑ. Το συνόδεψαν μέσα στην είσοδο όπου τον περίμεναν παιδιά από τα εξωτερικά ιατρεία, που φωτογραφήθηκαν μαζί του ενώ η μπάντα συνέχιζε να παίζει χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Στη συνέχεια ο Άγιος Βασίλης και το ξωτικό επισκέφθηκαν όλα τα τμήματα της Ογκολογικής Μονάδας ΕΛΠΙΔΑ, όπου πήρε όλα τα γράμματα των παιδιών που νοσηλεύονται, έβγαλε αναμνηστικές φωτογραφίες μαζί τους και τους ευχήθηκε τα καλύτερα με χαμόγελο, αγάπη και Ελπίδα.
Ο Άγιος Βασίλης έφερε και αναμνηστικά δώρα σε όλα τα παιδιά.

Η σημερινή ημέρα είναι γεμάτη συνεντεύξεις ενώ θα επισκεφθεί και το Μ.Ε.C. Παιανίας για να επιβλέψει τις εργασίες του «στησίματος» του Santa Claus Kingdom, το οποίο θα εγκαινιάσει το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι.
Η επίσκεψη του Αι Βασίλη από το Ροβανιέμι τελείται Υπό την Αιγίδα της Φινλανδικής Πρεσβείας.

Info:

Santa Claus Kingdom
M.E.C. Παιανίας
Αυτές τις γιορτές, ό,τι ευχήθηκες, θα γίνει!

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Για την επίσκεψη σας στο Santa Claus Kingdom μπορείτε να προαγοράσετε το εισιτήριο σας στα παρακάτω σημεία εξασφαλίζοντας προτεραιότητα κατά την είσοδο σας στο Πάρκο αλλά και χαμηλότερη τιμή!

Η τιμή των εισιτηρίων στην προπώληση είναι
4 ευρώ για γονείς, 10 ευρώ για παιδιά
Η προπώληση θα ξεκινήσει άμεσα στα παρακάτω σημεία
www.viva.gr , 11876, σε όλα τα καταστήματα
Παπασωτηρίου, Public & Seven Spots

Αγορά εισιτηρίων στο Santa Claus Kingdom
Ενιαίο εισιτήριο για όλα τα παιχνίδια
5 ευρώ για γονείς, 12 ευρώ για παιδιά
ειδική πολιτική για ανέργους
13.000 τετραγωνικά
40 παιχνίδια
1 Εισιτήριο

ΩΡΑΡΙΟ
Το Santa Claus Kingdom λειτουργεί
30 Νοεμβρίου 2013 έως 2 Ιανουαρίου 2014
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
10 π.μ. – 10 μ.μ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6199 777

www.santaclauskingdom.com
https://www.facebook.com/SantaClausKingdom