Εικόνες που σε κάνουν να μισείς το... σώμα σου

21.10.2013
Μπορεί ο Σίγκμουντ Φρόιντ (Sigmund Freud) να είναι αυθεντία στο να αποκρυπτογραφεί τις σκοτεινές πτυχές της ψυχής μας, ωστόσο ο εγγονός του ο Λούσιαν (Lucian Freud) αποκαλύπτει τα σκιώδη μυστικά που κρύβει η ανθρώπινη... σάρκα. Ο συγκεκριμένος γερμανός καλλιτέχνης έγινε ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς του 20ου αιώνα, αποτυπώνοντας με τα γκροτέσκα πορτρέτα του την ζωώδη πλευρά της ανθρώπινης ύπαρξης. Αυτό γίνεται ολοφάνερο στην ρετροσπεκτίβα που αποτελείται από 43 έργα που παρουσιάζεται αυτήν την περίοδο και μέχρι τις 6 Ιανουαρίου στη Βιέννη, στο Μουσείο Kunsthistorisches. Ένα είναι το σίγουρο, πως τα οχτώ αυτά πορτρέτα του Λούσιαν Φρόιντ που σας παρουσιάζουμε θα σας κάνουν να νιώσετε άβολα με το ίδιο σας το σώμα…. Γ.Οικονόμου

Μπορεί ο Σίγκμουντ Φρόιντ (Sigmund Freud) να είναι αυθεντία στο να αποκρυπτογραφεί τις σκοτεινές πτυχές της ψυχής μας, ωστόσο ο εγγονός του ο Λούσιαν (Lucian Freud) αποκαλύπτει τα σκιώδη μυστικά που κρύβει η ανθρώπινη... σάρκα.
Ο συγκεκριμένος γερμανός καλλιτέχνης έγινε ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς του 20ου αιώνα, αποτυπώνοντας με τα γκροτέσκα πορτρέτα του την ζωώδη πλευρά της ανθρώπινης ύπαρξης. Αυτό γίνεται ολοφάνερο στην ρετροσπεκτίβα που αποτελείται από 43 έργα που παρουσιάζεται αυτήν την περίοδο και μέχρι τις 6 Ιανουαρίου στη Βιέννη, στο Μουσείο Kunsthistorisches.

Ένα είναι το σίγουρο, πως τα οχτώ αυτά πορτρέτα του Λούσιαν Φρόιντ που σας παρουσιάζουμε θα σας κάνουν να νιώσετε άβολα με το ίδιο σας το σώμα….

Γ.Οικονόμου