Επιστρέφουν οι Bajofondo με νεό άλμπουμ

26.02.2013
Το νέο τους album Presente κυκλοφορεί στις 02 Απριλίου

Η βραβευμένη με Latin Grammy μπάντα, οι Bajofondo ανακοίνωσαν ότι θα περιοδεύσουν σε όλη τη Βόρεια Αμερική το Μάρτιο και τον Απρίλιο στα πλαίσια του promotion του επερχόμενου album τους Presente, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 02 Απριλίου από την Sony Masterworks.

Η μπάντα δημιουργεί το σύγχρονο ήχο του Rio de La Plata, το ποτάμι που χωρίζει και ενώνει την Αργεντινή και την Ουρουγουάη. Ο εντυπωσιακός τους ήχος χρησιμοποιεί τη πλούσια μουσική κληρονομιά της περιοχής του tango, της folklore και της milonga και ως βάση για το είδος μουσικής τους αψηφούν τις συνθέσεις που τους διαχωρίζουν από άλλα είδη.

Στη σκηνή, τα οκτώ μέλη των Bajofondo χρησιμοποιούν παραδοσιακά όργανα όπως το bandoneon, μαζί με την live μίξη video, samples και scratches με μαγευτικό αποτέλεσμα. Η περιοδεία στη Βόρεια Αμερική είναι μια ευκαιρία για να δουν οι μουσικόφιλοι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα live acts στον κόσμο που εμφανίστηκε μπροστά σε εκατοντάδες χιλιάδες fans στο Buenos Aires.

Οι Bajofondo μόλις κυκλοφορήσαν το βίντεο για το πρώτο single του Presente, το “Pide Piso” σε σκηνοθεσία του ιδρυτή της μπάντας και παραγωγού Gustavo Santaolalla. Το βίντεο με τα κινούμενα σχέδια είναι επηρεασμένο από τα video games της δεκαετίας του 80 με ρομαντισμό στους δρόμους της Λατινικής Αμερικής στην καρδιά του. Δείτε το εδώ.

Το Presente περιλαμβάνει 21 εξαιρετικά τραγούδια γεμάτα ενέργεια και συνδυάζει τα παραδοσιακά είδη με απρόσμενες μελωδίες. Ο σκηνοθέτης που έχει κερδίσει Χρυσή Σφαίρα, 2 Oscar και 12 Latin Grammy περιγράφει το album ως «ένα ταξίδι που θα σας μεταφέρει από το πιο μαγικές στις πιο επικές στιγμές».

Στο Presente οι Bajofondo είναι όπως δεν τους έχετε ξανακούσει ποτέ. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες προσπάθειες που είχαν γεμάτα ενέργεια dance floor tracks, το νέο album ξεκινάει σε χαμηλό κλειδί βασισμένο στα έγχορδα: Είναι η μυστηριώδης αρχή του ολοκαίνουριου ταξιδιού των Bajofondo όπου μεταφέρει στον ακροατή τα γεμάτα ενέργεια live shows τους και τον έξυπνο πειραματισμό τους στο studio. Η ομάδα παραγωγής του Santaolalla και ο κιθαρίστας Juan Campodónico έχουν για μια ακόμα φορά συλλάβει τις ίδιες γραμμές και τα επιμέρους χαρακτηριστικά της μουσικής που ανακάλυψαν και στις δύο μεριές του ποταμού αλλά αυτή τη φορά σε μια αναμφισβήτητα διεθνή προσέγγιση, η οποία παρουσιάζεται στο Presente και το κάνει το πιο φιλόδοξο album των BAJOFONDO μέχρι σήμερα.