Διάλεξη για το έργο του Helmut Newton

19.02.2013
Ο Helmut Newton (1920-2004) προκάλεσε και πολλές φορές σόκαρε με το φωτογραφικό έργο του αποτυπώνοντας τον κόσμο της μόδας, του χρήματος και της εξουσίας.

Ο Ο.Κ.Α.Π.Α. (Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Προστασίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού) στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων για τη φωτογραφία διοργανώνει παρουσίαση για το έργο του διάσημου Φωτογράφου Helmut Newton.

Η παρουσίαση γίνεται με την ευκαιρία της έκθεσης έργων του στην Ελλάδα. (Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση) και περιλαμβάνει προβολή με πλούσιο οπτικό υλικό και εκτενή σχολιασμό του έργου του.

Ο Helmut Newton (1920-2004) προκάλεσε και πολλές φορές σόκαρε με το φωτογραφικό έργο του αποτυπώνοντας τον κόσμο της μόδας, του χρήματος και της εξουσίας. Η δουλειά του θεωρείται πλέον κλασική και αποδεικνύει ότι πέρα από φωτογράφος μόδας, ήταν ένας καλλιτέχνης που πειραματίστηκε διευρύνοντας τα όρια της σύγχρονης φωτογραφίας.

Ομιλητής: Γιάννης Γιαννακόπουλος φωτογράφος, δάσκαλος φωτογραφίας και συνιδρυτής του κέντρου για την τέχνη και τη φωτογραφία METApolis (www.metapolis.gr)

Info:

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ –ΨΥΧΙΚΟΥ / Ο.Κ.Α.Π.Α
Διάλεξη –Παρουσίαση για το έργο του Helmut Newton
Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 18.30
Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού
Αγ. Σοφίας 1 και Ολυμπιονικών (παράδρομος Λεωφ. Κηφισίας), Νέο Ψυχικό
Είσοδος Ελεύθερη