Δώρος Δημοσθένους: "Σκέφτηκα αμέτρητες φορές να τα παρατήσω"

11.01.2013
Λίγο πριν το πάρτυ που ετοιμάζει στο Half Note Jazz CLub ο Δώρος Δημοσθένους εξηγεί τι να περιμένουμε, πώς χαλαρώνει, τι θυμάται και χαμογελάει και πώς τον επηρεάζει η καθημερινότητα.. Δώρο(ς) για σας, απο το www.e-go.gr! E.Σ.

-Swing & rock'n'roll και μελωδίες από τα παλιά, ξανά στο Half Note, μετά από μία sold out εμφάνιση εκεί. Σας αντιπροσωπεύει ο χώρος αυτός? θα μπορούσατε να εμφανίζεστε σε μεγαλύτερες 'πίστες' αν το πρόγραμμα, η σκηνοθεσία και οι συνάδελφοι σας ήταν προσαρμοσμένα στις δικές σας επιλογές και τη δική σας αισθητική?

Με αντιπροσωπεύει γιατί είναι πιο κοντά στο ύφος της μουσικής που τραγουδάω. Έχει μια ιστορία και από αυτό το χώρο έχουν περάσει τα μεγαλύτερα ονόματα της jazz. Φυσικά και θα μπορούσα να εμφανίζομαι σε μεγαλύτερες μουσικές σκηνές που πληρούν την αισθητική μου.

-Όσοι δεν έχουν ιδέα... τι θα λέγατε ότι μπορούν να περιμένουν από τη βραδυά του Σαββάτου 12 Ιανουαρίου?

Ένα πάρτυ όπως παλιά, όταν οι άνθρωπου χόρευαν και χαίρονταν, με μια ατμόσφαιρα των ‘50. Παλιά τραγούδια, blues, rock ν’ roll, jazz και swing.

-Όταν σας κάνουν μία πρόταση για ένα χώρο, πώς προσεγγίζετε το ρεπερτόριο σας? Από την αύρα του μαγαζιού, τη δική σας διάθεση, τα τρέχοντα δεδομένα, τον ερωτισμό σας...?

Από όλα τα πιο πάνω. Αλλά κυρίως από τη διάθεση μου και από το ταξίδι που θέλω να κάνω τις δύο ώρες που είμαι πάνω στη σκηνή.

-Τι θυμάστε πιο όμορφα από τη μέχρι τώρα πορεία σας? Είναι κάτι που δε θα ξεχάσετε ποτέ και πάντα σας προκαλεί χαμόγελο, όταν σκέφτεστε την καριέρα σας?

Την περιοδεία με τους «Όρνιθες» του Θεάτρου Τέχνης, το Grease και ιδιαίτερα η γνωριμία με τον Βαγγέλη Λιβαδά που κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό μέχρι να δεχτώ την πρόταση του να είμαι πρωταγωνιστής.

-Φτάσατε ποτέ στα όρια σας από συμπεριφορές συναδέλφων? Σκεφτήκατε να τα παρατήσετε?

Πολλές φορές μου συνέβη αυτό. Σκέφτηκα αμέτρητες φορές να τα παρατήσω, αλλά είναι τόσο μεγάλη η αγάπη και ανάγκη μου γι’ αυτό που κάνω, που υπερτερεί των αρνητικών.

-Ο ίδιος τι μουσική ακούτε για να χαλαρώσετε ή να ξεδώσετε?

Συνήθως ακούω πολύ παλιά jazz και Bach.

-Η οικονομική κρίση επηρεάζει τη δημιουργικότητά σας με κάποιο τρόπο?

Τα επηρεάζει όλα εκτός από τη δημιουργικότητα μου. Τουναντίον η δημιουργικότητα σε καιρούς δύσκολους πιστεύω ότι είναι μεγαλύτερη γιατί αποτελεί και διέξοδο.

-Και τέλος, αν είχατε να επιλέξετε ένα άλμπουμ για να παίξει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας στο πλαίσιο ενός μαθήματος Μουσικής Εκπαίδευσης ποιο θα ήταν αυτό?

Μα φυσικά η Λιλλιπούπολη και αντί η ποίηση να διδάσκεται με ένα στεγνό τρόπο που δεν σε κάνει να την αγαπήσεις, θα πρότεινα να ακούσουν το Μεγάλο Ερωτικό.

Στις 12 Ιανουαρίου θα τον βρείτε στο Half Note Jazz Club!
ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 22:30
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 10€ - 15€
Half Note Jazz Club Τριβωνιανού 17, Μετς / www.halfnote.gr
Κρατήσεις: 210 9213310