Δισεκατομμύρια views χάθηκαν από το Youtube!

31.12.2012
Η υπηρεσία που σου 'ρχεται πρώτη στο μυαλό όταν σκέφτεσαι το ανέβασμα βίντεο στο ίντερνετ προκάλεσε ένα μεγάλο σοκ σε μουσικούς και εταιρίες ύστερα από την απόφαση της να αφαιρέσει τεράστιο αριθμό επισκέψεων.

Και ξαφνικά το κοντέρ των επισκέψεων στο youtube μηδενίστηκε εξαφανίζοντας δισεκατομμύρια views από μουσικά βίντεο, οι κουστουμάτοι στα δισκογραφικά γραφεία τα ‘χασαν και πολλοί χρήστες είδαν τα βίντεο τους να διαγράφονται λόγω του υποτιθέμενου βίαιου περιεχομένου τους.

Η γνωστή ιντερνετική υπηρεσία βίντεο ισχυρίστηκε πως αναγκάστηκε ν’ ακυρώσει τα views από τα μουσικά κλιπ λόγω εισβολής από χάκερς ο οποίοι είχαν μπει σε συγκεκριμένα βίντεο και τους είχαν προσθέσει κλικ, για να φαίνεται πως τα έχει δει περισσότερος κόσμος απ' ότι στην πραγματικότητα.

«Αυτό δεν ήταν κάποιο bug ή κάποια παράβαση της ασφάλειας αλλά εφαρμογή της πολιτικής της μέτρησης των στατιστικών των views μας.» ανέφεραν οι υπεύθυνοι του Youtube ενώ κάποιες δισκογραφικές εταιρίες πιστεύουν πως όλο αυτό έγινε γιατί έχουν μεταφέρει τα βίντεο τους σε άλλες παρόμοιες υπηρεσίες.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τραγουδίστριας που ζημιώθηκε απ όλο αυτό είναι η Λιόνα Λούις (Leona Lewis) που είδε να αφιαρούνται 24 εκατομμύρια views και Τα μεγαλύτερα θύματα απ’ αυτή τη διαδικασία ήταν η Universal η οποία δήλωσε πως οι επισκέψεις στο κανάλι τους στο youtube είχαν μείνει στατικές από τότε που μετέφεραν πολλά βίντεο κλιπ στο Vimeo όπως επίσης και η Sony που έχασε πολλά κι έχει αφήσει τρία στο δικό της κανάλι.

Κ.Π