Ο Πέτρος Τατσόπουλος στο νέο Sex and the City;

28.11.2012
Πρόσωπο των ημερών έγινε και πάλι ο εκρηκτικός και χειμαρρώδης συγγραφέας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος. Όχι γιατί ως παρουσιαστής του ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ 1821 τα "εβαλε" με τον Κολοκοτρώνη ούτε επειδή έχασε την ψυχραιμία του σε τηλεοπτική αντιπαράθεση με βουλευτή άλλου κόμματος, αλλά γιατί δήλωσε περίτρανα σε συνέντευξή του πως «έχει πηδήξει τη μισή Αθήνα».

Πρόσωπο των ημερών έγινε και πάλι ο εκρηκτικός και χειμαρρώδης συγγραφέας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος. Όχι γιατί ως παρουσιαστής του ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ 1821 τα "εβαλε" με τον Κολοκοτρώνη ούτε επειδή έχασε την ψυχραιμία του σε τηλεοπτική αντιπαράθεση με βουλευτή άλλου κόμματος, αλλά γιατί δήλωσε περίτρανα σε συνέντευξή του πως «έχει πηδήξει τη μισή Αθήνα».

Πως προέκυψε αυτή η δήλωση; Είναι γνωστή η μεγάλη κόντρα του Πέτρου Τατσόπουλου με τη Χρυσή Αυγή. Πρόσφατα μάλιστα ο Ηλίας Κασιδιάρης τον είχε αποκαλέσει «Τσατσόπουλο». Όπως φαντάζεστε ο χαρακτηρισμός δεν έμεινε ασχολίαστος από τον ίδιο. «Εντάξει, Ηλία. Εγώ μπορώ να σου δείξω την ταυτότητα, να δεις ότι δεν με λένε Τσατσόπουλο. Εσύ μπορείς να μου δείξεις την ταυτότητα, να δω ότι σε λένε Μαλ@@@;» απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησαν αρκετοί υπαινιγμοί από τα μέλη της Χρυσής Αυγής για τον ανδρισμό του και ως απάντηση σ΄αυτούς ο Π. Τατσόπουλος δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Crash: «Έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα και αυτοί της Χρυσής Αυγής συνεχίζουν να με αποκαλούν αδερφή».

Οπως ήταν αναμενόμενο αμέσως άρχισαν να ηχούν «κανονιοβολισμοί» από βουλευτές άλλων κομμάτων, από το ίδιο του κόμμα, αλλά και από άλλους χώρους. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως παρουσίασαν τα ξεκαρδιστικά ανέκδοτα και ατάκες των social media που πήραν αμέσως φωτιά.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:
• Τώρα ξέρεις γιατί γέμισε η Αθήνα λεσβίες.
• Το πουλάκι τατσιου !!!!!!! . . .
• Ο Τατσόπουλος και στην επαρχία! 2/12 Δομοκό 4/12 Γαστούνη 8/12 Ελασσόνα 14/12 Κεφαλόβρυσο 15/12 Ανώγεια 17/12 Πόρτο Λαγος
• Δεν ήξερα ότι ο #tatsopoulos είναι ο βιαστής της γειτονιάς μου. Τρέχω.
• Γεια σας είμαι ο #Tatsopoulos της γειτονιάς σας
• ΣΩΚ ΔΗΑΔΟΣΤΑΙ!!! ΜΑΣ ΨΑΙΚΑΖΕΙ Ο ΠΑΙΤΡΩΣ ΜΑΙ ΤΩ ΣΠΑΙΡΜΑ ΤΟΥ #tatsopoulos
• Μετά το σημερινό είμαστε πλέον σίγουροι ότι τουλάχιστον η μισή Αθήνα δεν είναι παρθένες. #tatsopoulos
• Ωραία μάθαμε για την μισή Αθήνα. Την άλλη μισή ποιος την "κανονίζει"; #tatsopoulos
• Έλα μωρέ τώρα, σιγά την πόλη. #tatsopoulos #ti_misi_Athina
• -Έχω γαμήσει τη μισή Αθήνα -Όπα ρε, Πειραία και λίγο #tatsopoulos
• Είμαι κεφάτη γυρίζω από του Τατσόπουλου
• πήρα το μετρό το πρωί και κάποιος μου τον ακούμπησε. Ο Τατσόπουλος θα'ταν #tatsopoulos #ti_misi_Athina
• Κατούρα και λίγο

Ξεκαρδιστικά επίσης είναι και τα διάφορα φωτομοντάζ με αποκορύφωμα αυτό που παρουσιάζει ει τον γνωστό βουλευτή πρωταγωνιστή του Sex and the City!



Για όλη αυτήν την κατάσταση που δημιουργήθηκε ο Τατσόπουλος σχολίασε μέσω του λογαριασμού του στο προσφιλές του facebook τα εξής:
«Δεν ξέρω αν αισθάνεσαι σαν ήρωας του Κάφκα, που κοιμήθηκε άνθρωπος και ξύπνησε κατσαρίδα, αλλά σίγουρα είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να κοιμάσαι "ομοφυλόφιλος" για τους Χρυσαυγίτες και να ξυπνάς "ομοφοβικός" για τους συντρόφους σου. Απευθύνομαι κυρίως σ' εκείνους -στο left.gr, στην "Αυγή" και όπου αλλού- που χωρίς να μπουν καν στον κόπο να ρίξουν μια ματιά στη συνέντευξή μου, άρχισαν να με στηλιτεύουν για σεξισμό και ομοφοβία, δύο ιδιότητες τόσο ξένες προς την ιδιοσυγκρασία μου όσο η πολιτική ορθότητα και η σοβαροφάνεια. Διευκρινίζω λοιπόν για τελευταία φορά -επειδή, συμφωνώ απολύτως, πρέπει και να ασχοληθούμε με απείρως σοβαρότερα πράγματα: στην επίμαχη φράση που απομονώθηκε από τη συνέντευξή μου στο CRASH, για εμφανέστατα προβοκατόρικους εμπορικούς λόγους, ΧΛΕΥΑΖΩ τα σεξιστικά πρότυπα της "Χρυσής Αυγής" κι επ'ουδενί ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΜΑΙ με αυτά. Οποιος διαβάσει τη συνέντευξη και είναι στοιχειωδώς καλοπροαίρετος, το αντιλαμβάνεται αμέσως.
Ας μου επιτραπεί επίσης να προσθέσω ότι για ένα άτομο που έχει δεχτεί ανελέητο ηλεκτρονικό πόλεμο από τη "Χρυσή Αυγή" επί διετία, με απειλές θανάτου και -κυρίως- σεξιστικές λοιδορίες, είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ άδικο να κατηγορείται ως ΟΜΟΪΔΕΑΤΗΣ με τους εχθρούς του. Ελεος. Η μνήμη των ανθρώπων -θέλω να πιστεύω εν τη αφελεία μου- διαρκεί περισσότερο από λίγα εικοσιτετράωρα και, αν ακόμη χρειαστεί περιστασιακά κάποια βοήθεια, υπάρχουν αναρίθμητα άρθρα και βιβλία για να υπενθυμίσουν σε όσους πάσχουν από επιλεκτική αμνησία ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ο άνθρωπος που τόσο εύκολα αποφασίζουν να ρίξουν στα σκυλιά.»


Ποιος είναι όμως ο Πέτρος Τατσόπουλος;
Γεννήθηκε το 1959 στο Ρέθυμνο. Σπούδασε οικονομικά στη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά και πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Εργάστηκε ως σεναριογράφος, ασκούμενος κοινωνικός λειτουργός, και σύμβουλος σεναρίων στην κρατική τηλεόραση (ΕΡΤ), δημοσιογράφος και παρουσιαστής στην εκπομπή βιβλίου «Πνεύμα Αντιλογίας» και παρουσιαστής της σειράς ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ «1821».
Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων από το 1989 και μετείχε στο Διοικητικό της Συμβούλιο κατά την περίοδο 2001-2003. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.


Μυθιστορήματα, Διηγήματα και Ανάλεκτα Κείμενα του ιδίου
- Οι Ανήλικοι, μυθιστόρημα, Εκδόσεις Υάκινθος, 1980, Εκδόσεις Καστανιώτη, 2001
- Το Παυσίπονο, μυθιστόρημα, Εκδόσεις Εστία 1982, Εκδόσεις Καστανιώτη, 2004
- Κινούμενα Σχέδια, διηγήματα, Εκδόσεις Κέδρος, 1984, Εκδόσεις Καστανιώτη, 2002
- Η Καρδιά του Κτήνους, Εκδόσεις Εστία, 1987, Εκδόσεις Καστανιώτη, 2005
- Η Πρώτη Εμφάνιση, μυθιστόρημα, Εκδόσεις Εστία, 1994, Εκδόσεις Καστανιώτη, 2006
- Ανάλαφρες Ιστορίες, διηγήματα, Εκδόσεις Εστία, 1995, Εκδόσεις Καστανιώτη, 2001
- Παιχνίδι των τεσσάρων, σπονδυλωτό μυθιστόρημα, από κοινού με τους Κώστα Μουρσελά, Γιώργο Σκούρτη και Αντώνη Σουρούνη, μυθιστόρημα, Εκδόσεις Καστανιώτη, 1998
- Κομεντί, διηγήματα, Εκδόσεις Καστανιώτη, 1999
- Πιπέρι στη γλώσσα, ανάλεκτα κείμενα, Εκδόσεις Καστανιώτη, 2000
- Το ραβδί και το καρότο, αναγνώσεις, Εκδόσεις Πατάκη, 2004
- Ο ουρανός στο κεφάλι μας, η δίκη της 17 Νοέμβρη, Εκδόσεις Μεταίχμιο, 2004
- Τιμής ένεκεν, μυθιστόρημα, Εκδόσεις Καστανιώτη, 2004
- Πικάντικες Ιστορίες, διηγήματα, Εκδόσεις Καστανιώτη, 2005
- Η καλοσύνη των ξένων, μια αληθινή ιστορία, Εκδόσεις Μεταίχμιο, 2006
- Νεοέλληνες, πορτρέτα, Εκδόσεις Μεταίχμιο, 2007
- Ο Σίσυφος στο Μπαλκόνι, νουβέλα, Εκδόσεις Μεταίχμιο, 2009 [Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 2009][2]
- Το βιβλίο για τα βιβλία, η ανάγνωση ως απόλαυση, Εκδόσεις Οξύ, 2010
- Σενάρια για τον κινηματογράφο
- Οι Απέναντι (1981) του Γιώργου Πανουσόπουλου
- Υπόγεια Διαδρομή (1983) του Απόστολου Δοξιάδη


Γ.Ο