Οι περιοδείες... όλα τα λεφτά!

20.07.2012
Ρότζερ Γουότερς, Λέιντι Γκάγκα, Μπρους Σπρίνγκστιν κ.ά έχουν άγνωστη λέξη την κρίση και γεμίζουν τις τσέπες δολάρια.

Βγήκε η λίστα με τις περιοδείες που μάζεψαν τα περισσότερα δολάρια από το Νοέμβριο του 2011 μέχρι τον Μάιο του 2012, έκαναν sold out χωρίς αύριο χωρίς να έχει σημασία τι ηλικία έχει ο περφόρμερ στη σκηνή. Ο κύριος που κάνει αέρα με τα έσοδα της περιοδείας –υπερπαραγωγής που έστησε κι έκανε στάση και στην Ελλάδα, είναι ο Ρότζερ Γουότερς (Roger Waters) των Pink Floyd με το The Wall μαζεύοντας 131, 4 εκατομμύρια.

Ο τζίρος του Γουότερς μεταφράζεται σε 1,2 εκατομμύρια εισιτήρια και δίνει τη δεύτερη θέση στο tribute της ομάδας Cirque de Soleil για τον Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson), Michael Jackson: The immortal tour by Cirque de Soleil κερδίζοντας 350 εκατομμύρια δολάρια και περιμένουν άλλα 3 εκατομμύρια άτομα να έρθουν στις συναυλίες τους προσεχώς.

Τρίτος είναι το Boss, Μπρους Σπρινγκστιν (Bruce Springsteen) με την Wrecking Ball περιοδεία του η οποία είδε στα ταμεία της 52.4 εκατομμύρια δολάρια. Σε περίπτωση που δεν το άκουσες, στο live του στο Hyde Park οι διοργανωτές του έκοψαν το ρεύμα την ώρα που βρισκόταν καλεσμένος στη σκηνή ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ (Paul McCartney). Πότε στην επόμενη συναυλία του Δουβλίνο απάντησε φέρνοντας μία γεννήτρια λέγοντας χιουμοριστικά πως «Μόνο τα Αφεντικό μπορεί να πει πότε θα τραβηχτούν τα καλώδια» .

Τέταρτη στην κατάταξη έρχεται η Watch the Throne των κουμπάρων και των τύπων που έχουν λύσει όλα τους τα προβλήματα, Τζέι Ζ (Jay Z) και Κάνιε Γουέστ (Kanye West) βάζοντας στα χρηματοκιβώτια 46 εκατομμύρια δολάρια για τις προίκες των παιδιών και των γυναικών τους. Την πόρτα της χρυσής πεντάδας κλείνει η Λέιντι Γκάγκα (Lady Gaga) αφού χάρη στα little monsters της είναι κατά 46 εκατομμύρια πλουσιότερη και συνεχίζει ακάθεκτη απέναντι στη γελοιοποίηση του ειδώλου της Μαντόνα (Madonna).

Αναλυτικά η λίστα:
1. Roger Waters' The Wall ($131.4)

2. Michael Jackson: The Immortal Tour by Cirque du Soleil ($68)

3. Bruce Springsteen ($52.4)

4. Jay-Z/Kanye West’s The Throne ($46)

5. Lady Gaga ($44)

6. Van Halen ($38.6)

7. Trans-Siberian Orchestra ($33.4)

8. Taylor Swift ($26.3)

9. Pearl Jam ($25.4)

10. Andre Rieu ($25.3)

Κ.Π