Τα παλιά άλμπουμ ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα καινούρια!

20.07.2012
Καινούρια έρευνα έδειξε ότι οι αγοραστές όταν μπαίνουν στα δισκάδικα γουστάρουν άλμουμς άλλων δεκατιών αλλά όταν μπαίνουν στο ίντερνετ κάνουν τ' αντίθετο. Ο καθένας με τα βίτσια του.

Οι παλιοί έφαγαν του καινούριους στη μάχη των δισκάδικων και η μόνη που έχει μείνει να υπερασπίζεται τους δεύτερους είναι η Αντέλ (Adele). Σύμφωνα με το OC Weekly, οι πωλήσεις των παλιών δίσκων στην Αμερική τους τελευταίους 18 μήνες υπολογίζονται στα 76,6 εκατομμύρια ενώ οι νέοι στα 73. Όπως παρατήρησε ο αναλυτής του Nielsen, Ντέιβιντ Μπακιουλα ( David Bacula), τα Greatest hits των Guns N Roses και Γουϊτνει Χιουστον (Whitney Houston) είναι οι πρωταθλητές και το 21 της Αντέλ είναι το μόνο που συνεχίζει να πουλάει απίστευτα.

"Πραγματικά πιστεύω ότι υπάρχει μάλλον ένας καταναλωτής που αγοράζει μουσική τώρα και όχι στο παρελθόν" ανέφερε ο Μπακιουλα και συμπληρώνει πως ο λόγος που υπερέχουν τα παλιά LPs είναι και οι χαμηλές τιμές τους που φτάνουν μέχρι και τις 4 λίρες οπότε έχουν προσελκύσει και νεότερους αγοραστές.

Στην Αγγλία ο αριθμός των πωλήσεων το πρώτο μισότ ου 2012 έχει πέσει κατά 7 εκατομμύρια (δηλαδή 43.6 εκ.) σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο το 2011 ενώ οι ψηφιακές πωλήσεις δεν πτοούνται και είναι στα χάι τους αυξάνοντας το ποσοστό των singles που έφυγαν κατά 17,3% και συνολικά πουλήθηκαν 93,6 εκατομμύρια από τη στιγμή που μπήκε το 2012 (πέρσι ήταν 88 εκ.).

Κ.Π