Ο Ουντερζό αφήνει το πενάκι του Αστερίξ

28.09.2011
Ο συνδημιουργός του Αστερίξ, Αλμπέρ Ουντερζό, δεν θα ζωγραφίσει ξανά τους ήρωες του γαλατικού χωριού, αφού ανακοίνωσε ότι αποσύρεται σε ηλικία 84 ετών αλλά δεν είναι το τέλος του γαλλικού κόμικς.

Ο συνδημιουργός του Αστερίξ, Αλμπέρ Ουντερζό, δεν θα ζωγραφίσει ξανά τους ήρωες του γαλατικού χωριού, αφού ανακοίνωσε ότι αποσύρεται σε ηλικία 84 ετών!

Ωστόσο, οι φανατικοί των Γαλατών δεν πρέπει να ανησυχούν,καθώς ο Ουντερζό έχει ήδη βρει τους διαδόχους που θα συνεχίσουν τον μύθο του.

Ο γεννημένος στην Ιταλία καλλιτέχνης, που οραματίστηκε τους αδάμαστους πολεμιστές με τον φίλο του σεναριογράφο Ρενέ Γκοσινί το 1959, είπε πως ένιωσε "λίγο κουρασμένος" ύστερα από 52 χρόνια συνεχούς σχεδιάσματος και πως είναι στιγμή να παραδώσει τη δημιουργία του σε νεότερο ταλέντο.

"Εχω αποφασίσει ότι πρέπει να υπάρξει κάποια διάρκεια και θέλω να συνεχίσει για γενιές και γενιές" δήλωσε ο Ουντερζό την ημέρα που ο εκδοτικός οίκος του Αστερίξ, Hachette, γιόρταζε την πώληση 350 εκατομμυρίων "Αστερίξ" σε όλο τον κόσμο, κάνοντας τον μικροσκοπικό Γαλάτη μία από τις επιτυχημένες εμπορικά εξαγωγές της Γαλλίας.