Οι υποψηφιότητες του Mercury prize 2011

20.07.2011
H εναλλακτική εκδοχή των Brit awards, τα Mercury prize που υπάρχουν από το 1992 και βραβεύουν τα καλύτερα άλμπουμ της Αγγλίας και της Ιρλανδίας, ανακοίνωσαν τις υποψηφιότητες τους για φέτος. Οι περσινοί νικητές XX περιμένουν τον διάδοχο του Mercury 2011,στη λίστα

H εναλλακτική εκδοχή των Brit awards, τα Mercury prize που υπάρχουν από το 1992 και βραβεύουν τα καλύτερα άλμπουμ της Αγγλίας και της Ιρλανδίας, ανακοίνωσαν τις υποψηφιότητες τους για φέτος. Οι περσινοί νικητές XX περιμένουν τον διάδοχο του Mercury 2011,στη λίστα βρίσκονται και οι Elbow που είχαν κερδίσει το βραβείο το 2008 και στα στοιχήματα είναι από τώρα φαβορί ο James Blake με τον οποίο οι Άγγλοι έχουν τρελαθεί.

Εννοείται δε λείπει από τη 12άδα κάποιοι που βαρέθηκες να τ ακούς συνέχεια όλη τη χρονιά όπως το φαινόμενο Adele με το "21", η επιστροφή της PJ Harvey με το "Let England shake", η πολυσυζητημένη Anna Calvi, το new hip hop entry Tinie Tempah, οι υπερτιμημένοι Metronomy. Ολόκληρη η λίστα λίγο πιο κάτω κι εκτός απ αυτόν που θέλουμε να το σηκώσει ελπίζουμε στις 6 Σεπτεμβρίου ο νικητής να είναι σαν τη Speech Debelle το 2009:

Gwilym Simcock - "Good Days At Schloss Elmau"

Ghostpoet - "Peanut Butter Blues & Melancholy Jam"

King Creosote and Jon Hopkins - "Diamond Mine"

Everything Everything - "Man Alive"

Metronomy - "The English Riviera"

Katy B - "On A Mission"

Anna Calvi - "Anna Calvi"

Tinie Tempah - "Disc-Overy"

PJ Harvey - "Let England Shake"

Elbow -"'Build A Rocket Boys!"

James Blake - "James Blake"

Αdele - "21”

Κ.Π