Δύο μεγάλες μπαλαρίνες χορεύουν τη Giselle

20.07.2011
Δύο μεγάλες μπαλαρίνες του Royal Ballet - Covent Garden & του Mariinsky Ballet. Δύο principal dancers του κλασικού χορού. Τέσσερις μαγικές βραδιές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με ένα κλασικό αριστούργημα του μπαλέτο... «Giselle»!

Δύο μεγάλες μπαλαρίνες του Royal Ballet - Covent Garden & του Mariinsky Ballet. Δύο principal dancers του κλασικού χορού. Τέσσερις μαγικές βραδιές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με ένα κλασικό αριστούργημα του μπαλέτο... «Giselle»!

Μετά τη θριαμβευτική περιοδεία της Alina Cojocaru με το Royal Ballet στην Άπω Ανατολή με τη «Giselle» και την περιοδεία του μπαλέτου Mariinsky στο Royal Opera House – Covent Garden του Λονδίνου με την Alina Somova, τα δύο εντυπωσιακά χορευτικά ζευγάρια θα βρεθούν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για να παρουσιάσουν και στους Έλληνες λάτρεις του είδους, αυτό το κλασικό αριστούργημα του μπαλέτου.

Δύο μεγάλες κυρίες του Royal Ballet – Covent Garden και του μπαλέτου Mariinsky, δύο αληθινές Grand Dames του μπαλέτου παγκοσμίως, την ALINA COJOCARU και την ALINA SOMOVA οι οποίες με παρτενέρ τους JOHAN KOBBORG και DAVID MAKHATELI αντίστοιχα, principal dancers του Royal Ballet, παρουσιάζουν - για πρώτη φορά στην Ελλάδα -το κλασικό αριστούργημα του μπαλέτου «Giselle» με το Latvia National Opera Ballet στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 8,9,10 & 11 Σεπτεμβρίου.

«Η παράσταση της Giselle με την Alina Somova κινείται γύρω απ’ αυτήν. Διαθέτει εξαιρετικά μακρά άκρα, χέρια και πόδια, είναι πολύ ευέλικτη και θεωρείται η μπαλαρίνα πρότυπο. Τινάζει τα πόδια της πολύ ψηλά με ιδιαίτερη άνεση. Πηδά σαν άλτης εμποδίων με τα πολύ μακριά πόδια της ενώ στις παραστάσεις της είναι εντυπωσιακή, κλασική, συναρπαστική, σαγηνευτική. Πέρυσι μετά την παράσταση του “Little Humpbacked Horse” που παρακολούθησε και η μεγάλη Maya Plisetskaya έβγαλε συγκινημένη τα διαμαντένια σκουλαρίκια που φορούσε και αφού τα προσέφερε στην υπέροχη και έκπληκτη Alina της ευχήθηκε μια λαμπρή καριέρα» έγραφε πριν από δύο χρόνια η Telegraph ενώ η ίδια δηλώνει «Οι άνθρωποι μου λένε ότι δουλεύω πολύ σκληρά αλλά χωρίς αυτό δεν μπορείς να είσαι μπαλαρίνα».

«Απο τη στιγμή που η Alina εμφανίσθηκε στη σκηνή του Royal Opera House ήταν η Giselle, μια Giselle που δεν είχα ποτέ σκεφτεί πριν: αθώα, ευπαθής, τρυφερή, ανεπιτήδευτη...» χαρακτήρισαν- σε παλαιότερη κριτική τους- την Alina Cojocaru οι New York Times για να επανέλθουν φέτος εστιάζοντας πάντα στο ταλέντο της super star του κλασικού χορού από το Βουκουρέστι, με μια χαρακτηριστική ατάκα «Σε όλους τους ρόλους της χορεύει αλάνθαστα με ακτινοβολία και χάρη με καλλιτεχνικότητα και προσωπικότητα ενώ διαθέτει λαμπρή τεχνική και υπέροχο στυλ». Χαρακτηρίζοντάς την, τέλος, ως την μεγαλύτερη μπαλαρίνα των τελευταίων χρόνων σε όποιο ρόλο και αν επιλέξει να χορέψει, η Telegraph κατέληγε στην κριτική της ότι η Alina Cojocaru ... «Διαθέτει έναν άριστο συνδυασμό δύναμης, «γραμμής», μουσικότητας και ευλυγισίας, μαζί με τη «μαγική» της ικανότητα να γεμίζει ακόμα και μια τεράστια σκηνή».

ΠΟΤΕ:
8 & 9 Σεπτεμβρίου – ALINA SOMOVA – DAVID MAKHATELI
10 & 11 Σεπτεμβρίου - ALINA COJOCARU – JOHAN KOBBORG

ΠΟΥ:
Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
(Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης)

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ

Εισιτήρια από 45€ (Φοιτητικό 25€)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
210 67 28 080

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• Στα Ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών & Ομήρου 8 (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 16:00) από 18 Αυγούστου
• Τηλεφωνικά στο 210 7282333
• Ηλεκτρονικά στο www.megaron.gr