Μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου δεν θέλω κανείς να δει το έργο...

20.07.2011
Ο Στίβεν Αντωνάκος είναι σαφής όσον αφορά το καινούργιο του έργο, "The Search", το οποίο δημιουργεί ειδικά για το Παλαιό Ελαιουργείο στην παραλία της Ελευσίνας και στο πλαίσιο των "Αισχυλείων".

Eνδιαφέρον. Περιέργεια. Αγωνία. Πώς θα είναι; Μας κάνει να θέλουμε να κρυφοκοιτάξουμε, να κλέψουμε μια ματιά, να είμαστε οι πρώτοι. Διότι ο Στίβεν Αντωνάκος είναι σαφής όσον αφορά το καινούργιο του έργο, "The Search", το οποίο δημιουργεί ειδικά για το Παλαιό Ελαιουργείο στην παραλία της Ελευσίνας και στο πλαίσιο των "Αισχυλείων".

"Μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου δεν θέλω κανείς να δει το έργο (The Search). Καμία φωτογραφία. Στη συνέχεια, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, ελπίζω οι επισκέπτες που θα έρθουν να το δουν να κάνουν τις δικές τους ανακαλύψεις", μας μηνύει μέσω της συζύγου του, Ναόμι Αντωνάκου, η οποία παρέστη στη χθεσινή παρουσίαση του προγράμματος των "Αισχυλείων" που φέτος συμπληρώνουν τα 36 τους χρόνια.

Τέσσερις μήνες προετοίμαζε το έργο ο καλλιτέχνης, ενώ τα σχέδια έχουν ήδη δοθεί στην κατασκευαστική εταιρεία. "Ο χώρος είναι τόσο ιδιαίτερος, τόσο ισχυρός. Επρεπε να δουλέψω με έναν διαφορετικό τρόπο. Θα χρησιμοποιήσω το νέον μέσα στον χώρο με διαφορετικό τρόπο μετά από πολλά χρόνια. Ανακάλυψα καινούργια πράγματα στον εαυτό μου", αναφέρει στο σημείωμά του ο διάσημος καλλιτέχνης.

"Επισκέφτηκα το Ελαιουργείο. Εντυπωσιάστηκα από αυτό το μέρος. Η μεγάλη του ενέργεια ενθουσίασε το μυαλό μου και τα συναισθήματά μου. Η αρχιτεκτονική - ο χώρος - η γεωμετρία! Αρχισα αμέσως να σχεδιάζω τις ιδέες μου στο χαρτί, εδώ στην Ελλάδα και στη Νέα Υόρκη". "Το μόνο που θέλω στη ζωή μου και στην τέχνη μου είναι να βρω τα απλούστερα μέσα για να μιλήσω για πιο πολύπλοκα πράγματα. Πιστεύω ότι υπάρχει ένας βαθύς και φυσικός δεσμός μεταξύ γεωμετρίας και χώρου. Αυτή η σύνδεση είναι η πηγή όλων των ιδεών μου, όλου του έργου μου".