Μ' αγαπάει δεν μ' αγαπάει

07.07.2003
Εννια ανθρώπινες ιστορίες ξετυλίγονται από την συγγραφέα Αλις Μουνρό. Η μοίρα μιας γεροντοκόρης οικονόμου αλλάζει απροσδόκητα από μία φάρσα. Μια φοιτήτρια ανακαλύπτει κατά την επίσκεψη σε μία θεία της ένα μυστικό του παρελθόντος. Μια γυναίκα αναπολεί τη σύντομη ερωτική με έναν άγνωστο και πως αυτή η ανάμνηση την έχει στηρίξει σε όλη της τη ζωή.
"Φέραμε το τασάκι στην κουζίνα και σταματούσαμε κάθε τόσο, ψυχρά σαν επαγγελματίες, να πάρουμε μία τονωτική τζούρα από τα τσιγάρα μας. Υπάρχουν πράγματα στα οποία οι γυναίκες είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν όταν συνεργάζονται με αυτό τον τρόπο. Αν είναι σωστό, για παράδειγμα, να καπνίζεις, ή μήπως είναι καλύτερα να μην καπνίζεις γιατί κάποια στάχτη με αποδημητικές τάσεις μπορεί να βρει το δρόμο και να κάτσει πάνω σ'΄ένα καθαρό πιάτο ή αν πρέπει να πλένεται οτιδήποτε βρίσκεται πάσνω στο τραπέζι ακόμα και αν δεν χρησιμοποιήθηκε- κι όπως αποδείχτηκε, η Αλφρίντα και εγώ συμφωνούσαμε..." (απόσπασμα από το βιβλίο)

Εννιά ανθρώπινες ιστορίες ξετυλίγονται από την συγγραφέα Αλις Μουνρό. Η μοίρα μιας γεροντοκόρης οικονόμου αλλάζει απροσδόκητα από μία φάρσα. Μια φοιτήτρια ανακαλύπτει κατά την επίσκεψη σε μία θεία της ένα μυστικό του παρελθόντος. Μια γυναίκα αναπολεί τη σύντομη ερωτική με έναν άγνωστο και πως αυτή η ανάμνηση την έχει στηρίξει σε όλη της τη ζωή.

Η συγγραφέας μας μεταφέρει σ' έναν κόσμο όπου ένα απροσδόκητο γεγονός ή μια ξανακερδισμένη ανάμνηση μπορεί να φωτίσει την πορεία μιας ολόκληρης ζωής.

Η ανάγνωση του βιβλίου κυλά αβίαστα αφενός μεν εξαιτίας του ευσύνοπτου των ιστοριών που περιλαμβάνει αφετέρου δε εξαιτίας της εξαιρετικά ζωντανής και απλής γλώσσας.


Εκδόσεις Μεταίχμιο
Συγγραφέας: Αλις Μουνρό
Τίτλος; Μ' αγαπάει δεν μ' αγαπάει
Σελίδες: 443
ΙSBN: 960-375-516-8