Οι συνταγές του Πέπε Καρβάλιο...

22.07.2003
Είτε έχει να αντιμετωπίσει μία υπόθεση είτε μια κατσαρόλα ο Πέπε Καρβάλιο επιστρατεύει όλη του την εφευρετικότητα. Η εφευρετικότητα αυτή πασπαλισμένη με θράσος και δυναμισμό αποτελεί την πεμπτουσία του πιο επικουρείου των ντετέκτιβ. Οι αντιπροσωπευτικότερες σκηνές από τα μυθιστορήματα του Μονταλμπάν της σειράς Πέπε Καρβάλιο το σκάνε από τη βιβλιοθήκη και βρίσκουν καταφύγιο στην κουζίνα, σ' ένα ταξίδι στον κόσμο της γεύσης, αλλά και του εγκλήματος.
Historias de amor (Ερωτικές ιστορίες)

2 αυγά ανά άτομο, 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας ανά συνδαιτυμόνα (βάση για τη σάλτσα ντομάτας: ντομάτες χωρίς σπόρια, 1 κλαράκι σέλερι (άπιο), 1 σκόρδο, 1 κομματάκι κόκκινη καυτερή πιπεριά, αλάτι, λάδι, ½ κουταλάκι ζάχαρη.

Αυτή είναι η πιο απλή μορφή στραπατσάδας. Ζεσταίνετε τη σάλτσα ντομάτας που έχετε ήδη ετοιμάσει. Χτυπάτε τα αυγά όχι τόσο όσο θα τα χτυπούσατε για μια ομελέτα, αλλά αρκετά ώστε να αναμειχθεί ο κρόκος με το ασπράδι. Ανακατεύετε τη σάλτσα ντομάτας και, χωρίς να σταματήσετε, προσθέτετε σιγά σιγά τα αυγά σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα που δεν θα είναι νερουλό, αλλά ούτε και στερεό όσο μία ομελέτα. Θα ήταν προτιμότερο να είναι ζουμερό. Αλατίζετε αρκετά ενώ ανακατεύετε. Έξυπνη ιδέα για ένα γρήγορο ορεκτικό ή για καναπεδάκια.

Είναι μία από τις γαστριμαργικές περιπλανήσεις του διάσημου ντετέκτιβ Πέπε Καρβάλιο. Είτε έχει να αντιμετωπίσει μία υπόθεση είτε μια κατσαρόλα ο Πέπε Καρβάλιο επιστρατεύει όλη του την εφευρετικότητα. Η εφευρετικότητα αυτή πασπαλισμένη με θράσος και δυναμισμό αποτελεί την πεμπτουσία του πιο επικουρείου των ντετέκτιβ. Οι αντιπροσωπευτικότερες σκηνές από τα μυθιστορήματα του Μανουέλ Βάθκεθ Μονταλμπάν της σειράς Πέπε Καρβάλιο το σκάνε από τη βιβλιοθήκη και βρίσκουν καταφύγιο στην κουζίνα, σ' ένα ταξίδι στον κόσμο της γεύσης, αλλά και του εγκλήματος.

Εκδόσεις Μεταίχμιο
Τίτλος: Οι συνταγές του Πέπε Καρβάλιο
Συγγραφέας: Μανουέλ Βάκθεθ Μονταλμπάν
Σελίδες: 189
ISBN: 960-375-553