Ψυχές με στόμα...

18.06.2003
Αυτή και η τύχη της, Ηρώ, Οι τέσσερις, Ένα μέρος για ύπνο. Τέσσερις ιστορίες από τον Βασίλη Καραποστόλη, γεμάτες συναισθήματα που αφυπνίζονται από μια λέξη, έναν ψίθυρο, μια ανάμνηση, ένα νεύμα. Γυναίκες και άνδρες, άνθρωποι με προσδοκίες και αναζητήσεις, βλέπουν ξαφνικά τον κόσμο να αλλάζει, όταν μια βαθιά εσωτερική τους ανάγκη τους παρακινεί να ψάξουν πίσω από τις λέξεις και να ερμηνεύσουν τους "ψιθύρους" που άγγιξαν την ψυχή τους.
"Ήταν δύσκολο να προσέξει κάποιος από τους διαβάτες το ρόδισμα που απλωνόταν στα μάγουλά της. Σκύβοντας το κεφάλι προσπαθούσε να κρύψει αυτήν τη χαρά που η πηγή της βρισκόταν μέσα στην τσάντα, αυτό το πρωτόβγαλτο συναίσθημα που ήταν ακόμη ντροπαλό επειδή ήταν μόνο δικό της. Κανείς δεν ήξερε τίποτα γι' αυτό.
Απεγνωσμένα γύρω της η βιασύνη των άλλων σκούπιζε ό,τι υπήρχε στο πεζοδρόμιο σπρώχνοντάς το προς τις σχάρες των υπονόμων όπου θα χανόταν και θα ξεχνιόταν αμέσως.
Όμως η Άννα κοντοστεκόταν κάθε λίγο, νιώθοντας την ανάγκη να ανοίξει πάλι το φερμουάρ για να ψηλαφίσει με τα μελανιασμένα της δάχτυλα εκείνο το προσεκτικά διπλωμένο έγγραφο. Η πρώτη καλή είδηση μετά από καιρό..." (Απόσπασμα από το βιβλίο).

Αυτή και η τύχη της, Ηρώ, Οι τέσσερις, Ένα μέρος για ύπνο: Τέσσερις ιστορίες γεμάτες συναισθήματα που αφυπνίζονται από μια λέξη, έναν ψίθυρο, μια ανάμνηση, ένα νεύμα. Γυναίκες και άνδρες, άνθρωποι με προσδοκίες και αναζητήσεις, βλέπουν ξαφνικά τον κόσμο να αλλάζει, όταν μια βαθιά εσωτερική ανάγκη τούς παρακινεί να ψάξουν πίσω από τις λέξεις και να ερμηνεύσουν τους "ψιθύρους" που άγγιξαν την ψυχή τους. Με πολύ λυρισμό και εσωτερικότητα ο συγγραφέας αφηγείται τις ιστορίες των ηρώων του με κοινό παρονομαστή το συναίσθημα, που ξαφνιάζει, απειλεί, συνταράσσει, φοβίζει, αλλά και λυτρώνει τον άνθρωπο, βοηθώντας τον να αναγνωρίσει τα "θέλω" του μέσα από μια διαδικασία βαθιάς αυτο-ενδοσκόπησης. Οι "Ψυχές με στόμα" παρουσιάζουν ένα ανθρώπινο πρόσωπο με το οποίο κάθε αναγνώστης μπορεί να ταυτιστεί.

O Βασίλης Καραποστόλης γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι Καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει μελέτες και δοκίμια για τα ήθη στο σύγχρονο κόσμο, τον ιδιωτικό και δημόσιο βίο, την τέχνη της παραμυθίας κ.α. Λογοτεχνικά του έργα έχουν δημοσιευθεί κατά τα τελευταία χρόνια.

Εκδόσεις Μεταίχμιο
Συγγραφέας: Βασίλης Καραποστόλης
Τίτλος: Ψυχές με στόμα
Σελίδες: 196
ISBN: 960-375-527-3