Η Αΐντα- Γκόμεζ μάς ζητά να χορέψει!

18.07.2008
Χορεύει η Σαλώμη, χορεύει η Κάρμεν, χορεύει η Αΐντα - Γκόμεζ! Την γνωρίσαμε στο Ηρώδειο ως μια Σαλώμη... γυμνή κι αλλιώτικη από τις άλλες. Τη συναντήσαμε ξανά στο Ηρώδειο, ως Κάρμεν, θα τη ξανασυναντήσουμε για τρίτη φορά στο ΗΡΩΔΕΙΟ, την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου με το 25μελές συγκρότημά της, "Danza Compania" να μας ζητά την άδεια για να χορέψει! Είναι η Aida Gomez.
Τι: "Permiteme Bailarte" («Επιτρέψτε μου να σας χορέψω»)
Που: Ηρώδειο
Πότε: Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου
ΩΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ : 20:30
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Κάτω Διάζωμα:
€100
€85
€60
€50
Άνω Διάζωμα:
€38

Η προπώληση εισιτηρίων άρχισε

ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ΕΛΒΑ
Τηλέφωνο : 210 6728080, www.elvaevents.gr
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ TICKETSERVICES
Πανεπιστήμιου 39 (Στοά Πεσματζογλου)
09:00 - 17:00 (Δευτέρα - Παρασκευή)
10:00 - 14:00 (Σάββατο)
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Τηλέφωνο : 210 7234567

Χορεύει η Σαλώμη, χορεύει η Κάρμεν, χορεύει η Αΐντα - Γκόμεζ! Την γνωρίσαμε στο Ηρώδειο ως μια Σαλώμη... γυμνή κι αλλιώτικη από τις άλλες. Τη συναντήσαμε ξανά στο Ηρώδειο, ως Κάρμεν, θα την ξανασυναντήσουμε για τρίτη φορά στο ΗΡΩΔΕΙΟ, την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου με το 25μελές συγκρότημά της, "Danza Compania" να μας ζητά την άδεια για να χορέψει! Είναι η Aida Gomez.

Φέτος, η παράστασή της "Permiteme Bailarte" («Επιτρέψτε μου να σας χορέψω») δε θα έχει τίποτα κοινό με τις προηγούμενες. Πρόκειται για ένα συνδυασμό κλασσικού χορού με φλαμένκο. Θα είναι απόλυτα χορευτική και θα μας ταξιδέψει στα μυστικά μιας μεγάλης σχολής του ισπανικού μπαλέτου, της Σχολής Μπολέρα. Θα μας μεταφέρει από την εποχή που η Σχολή Μπολέρα πήρε σάρκα και οστά και με τις ριζοσπαστικές της τοποθετήσεις πάνω στον ισπανικό χορό καταγράφηκαν βηματισμοί, τοποθετήσεις άκρων και κεφαλής, ρυθμοί και μελωδίες.

Ο Θρύλος της Σχολής Μπολέρα κινδύνευε να λησμονηθεί από την έλλειψη διαφύλαξης, συντήρησης αλλά και εξέλιξης. Η Aida Gomez, σταυροφόρος πραγματικός αν και σούπερ-σταρ του καθολικότερου σπανιόλικου χορού -έντεχνου και παραδοσιακού - ανέλαβε το σκληρό, όσο και απολαυστικό έργο της διάσωσης.

Μέσα από δυσκολίες, που αφορούσαν την εξεύρεση του γνήσιου υλικού, του πρωτότυπου ύφους και της πρωτογενούς τεχνικής, θα έπρεπε εκείνη να χορέψει, να χορογραφήσει, να αναβιώσει και να περάσει όλο αυτό το πρωτότυπο, παραδοσιακό/ιστορικό, έντεχνο υλικό και στους άλλους χορευτές. Επρόκειτο για μια δοκιμασία καθώς το αποτέλεσμα στο "Permiteme Bailarte" («Επιτρέψτε μου να σας χορέψω»), έπρεπε να περιλαμβάνει στοιχεία του ιστορικού παραδοσιακού σπανιόλικου μπαλέτου, των αριστοκρατικών παλιών χορών σαλονιού, των τοπικών λαϊκών αυτοσχεδιασμών, τις κατευθύνσεις και τις εξελίξεις όλων των χορών.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μεγάλη χορεύτρια της Ισπανίας τη θρυλική Πιλάρ Λόπεθ και έκανε πρεμιέρα στο Θέατρο ALBENIZ στης Μαδρίτης στις 6 Μαΐου του 2008, όπου παίχτηκε για 10 sold out παραστάσεις.

Στο "Permiteme Bailarte" («Επιτρέψτε μου να σας χορέψω») συναντούμε τον επιφανή συνθέτη του 18ου αιώνα Λουίτζι Μποκερίνι με το γνωστό «Φαντάνγκο» του, αλλά και μεγάλους ισπανούς συνθέτες του 19ου και του 20ου αιώνα, που δεν θα μπορούσαν να απουσιάσουν από αυτό το συναρπαστικό θέαμα-ακρόαμα.
Ιδιαίτερη θέση κρατά ο Ισαάκ Αλμπένιθ με την «Αστούριας» και την «Καστίγια» από τις συλλογές των Ισπανικών Χορών του, μαζί ο Ενρίκε Γκρανάντος με ένα απόσπασμα από την όπερα «Γκογιέσκας».

Επίσης, ο μάγιστρος Μανουέλ ντε Φάλια που ο χορός από τη γοητευτική όπερα «Η Σύντομη Ζωή» ερμηνεύεται σε χορογραφία της ίδιας της Aida Gomez, η οποία υπογράφει και πολλούς άλλους ακόμη χορούς μαζί με εξαιρετικούς ομολόγους της, όπως ο Ρουμπέν Ολμο, ο Κρίστεν Λοτσάνο και η Μαριέμμα.

Επίσης, θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε και να εκτιμήσουμε εκτός από τα επιφανέστατα ονόματα των διάσημων συνθετών με τα πασίγνωστα και πολυαγαπημένα χορευτικά, τον Γκουστάβο Ντουράν, τον Χουάν Παρίγια και τον Χουάν Τελερίας.