Το Μπούκερ των Μπούκερ στον Ρουσντί!

11.07.2008
Οι αναγνώστες αποφάσισαν και συμφώνησαν ότι «Τα παιδιά του μεσονυχτίου» του ινδικής καταγωγής Σαλμάν Ρουσντί είναι το καλύτερο από όλα τα Μπούκερ που απονέμονται από το 1969, το Μπούκερ των Μπούκερ.
Οι αναγνώστες αποφάσισαν και συμφώνησαν ότι «Τα παιδιά του μεσονυχτίου» του Σαλμάν Ρουσντί είναι το καλύτερο από όλα τα Μπούκερ που απονέμονται από το 1969, το Μπούκερ των Μπούκερ.

Ο Ρουσντί στέφθηκε νικητής με το κορυφαίο λογοτεχνικό βραβείο της Βρετανίας κι ένα από τα σημαντικότερα διεθνώς για τρίτη φορά, για το ίδιο μυθιστόρημα: το 1981 κέρδισε το Μπούκερ της χρονιάς, το 1993 το Μπούκερ των Μπούκερ, που επιδόθηκε για πρώτη φορά, στα 25α γενέθλια του βραβείου, και τώρα με το Best of Booker, στην 40ή επέτειο του λογοτεχνικού θεσμού.

«Υπέροχα νέα! Είμαι πανευτυχής και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους αναγνώστες σε όλο τον κόσμο που ψήφισαν «Τα παιδιά του μεσονυχτίου», δήλωσε από την Αμερική όπου βρίσκεται για την προώθηση του νέου του μυθιστορήματος «Η γόησσα της Φλωρεντίας».

Τον δημοφιλή Ρουσντί, προσφάτως και σερ, υποστήριξε το 36% των ψηφοφόρων αναγνωστών. Οταν έκλεισε η ψηφοφορία το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου είχαν ψηφίσει μέσω Ιντερνετ και κινητών τηλεφώνων 7.800 άνθρωποι. Τουλάχιστον οι μισοί ήταν μικρότεροι από 35 ετών.

«Τα παιδιά του μεσονυχτίου», μια αλληγορία για την ανεξαρτησία της Ινδίας από την αγγλική κυριαρχία, 27 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία τους, βρίσκονται ξανά στο προσκήνιο. Στα Ελληνικά κυκλοφόρησαν το 2001, από τις εκδόσεις «Ψυχογιός», απ όπου θα εκδοθεί το 2009 και «Η γόησσα της Φλωρεντίας».