«Μεγάλος ύπνος» στην Καλαμάτα

08.07.2008
Στη Δημοτική Πινακοθήκη «Α. Τάσσος» του Δήμου Καλαμάτας που φέτος συμπληρώνει πέντε χρόνια λειτουργίας, παρουσιάζεται η έκθεση «Ο μεγάλος ύπνος» σε επιμέλεια Θανάση Μουτσόπουλου, με τη συμμετοχή 19 καλλιτεχνών.

Μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου θα έχει διάρκεια «Ο μεγάλος ύπνος», η πρωτότυπη έκθεση σε επιμέλεια Θανάση Μουτσόπουλου που εγκαινιάστηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας, με έργα 19 εικαστικών, οι οποίοι ασχολούνται με έννοιες όπως ο ύπνος, η ύπνωση, η καταληψία, η παραίσθηση, το όνειρο, ακόμη και ο θάνατος.

Ο τίτλος της είναι συνυφασμένος με τη μελέτη του επιμελητή πάνω σε ζητήματα ύπνωσης, θανάτου, ονείρου, με τρόπο τεκμηριωμένο εικονοπλαστικά, μέσα από ένα ευρύτατο πεδίο αναφορών.

Τα έργα φαίνεται να κινούνται και αυτά με διαφορετικές προσεγγίσεις από το ένα άκρο, -θάνατος, νεκροκεφαλή (Κώστας Τσώλης)- στο άλλο, -όνειρο, υπνοβασία, (Δημ. Τζαμουράνης), ενώ δεν λείπει και το χιούμορ (Παντελής Χανδρής) - μέτρημα προβάτων για την αϋπνία.

Στην παρουσίαση συμμετέχουν με έργα τους οι καλλιτέχνες Άγγελος Αντωνόπουλος, Αντρέας Βούσουρας, Δημήτρης Γκιζίνας, Βαγγέλης Γκόκας, Βαγγέλης Δημητρέας, Μανόλης Ζαχαριουδάκης, Τάκης Ζερδεβάς, Γιάννης Ζιώγας, Χριστίνα Κάλμπαρη, Παναγιώτης Λαμπρινίδης, Μιχάλης Μανουσάκης, Περικλής Μπούτος, Ράνια Ράγκου, Έφη Σπύρου, Δημήτρης Τζαμουράνης, Κώστας Τσώλης, Παντελής Χανδρής, Μανόλης Χάρος, Βασιλική Ψαρρού.

Την έκθεση συνοδεύει ένας καλαίσθητος κατάλογος - βιβλίο 120 σελίδων, με κείμενα της θεατρολόγου Αριάδνης Βοζάνη, του ψυχολόγου Κώστα Κουρή και του ψυχιάτρου Φώτη Καγγελάρη.

Πληροφ: Τηλ.: 27210-88991, Παπάζογλου 5, Καλαμάτα.
Δημοτική Πινακοθήκη (Παπάζογλου 5, Ιστορικό Κέντρο)
Τρίτη, Πέμπτη 15:00-21:00, Τετάρτη, Παρασκευή 9:00-14:00 και Σάββατο 9:00-15:00