Οι σκιές χορεύουν στην Καλαμαριά!

15.04.2003
Το έργο "Όταν χορεύουν οι σκιές" θα παρουσιάσει το διάσημο Θέατρο Σκιών · Μαριονέτας "Sofia Puppet Theatre" από τη Βουλγαρία από την Τρίτη 15 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 20 του μήνα στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς "Μελίνα Μερκούρη". Το έργο περιλαμβάνει 2 μέρη: "Το Καρναβάλι των Ζώων" του Camille Saint Saens και τις "Εικόνες από μια Έκθεση" του Modest Mussorgski.
Παραστάσεις μαριονέτας με τίτλο "Όταν χορεύουν οι σκιές" παρουσιάζει από τις 15 μέχρι και τις 20 Απριλίου ο Πολιτιστικός Οργανισμός Καλαμαριάς. Το Θέατρο Σκιών και Μαριονέτας της Σόφιας "Sofia Puppet Theatre" θα ανεβάσει μια παράσταση σε δύο μέρη: "Το Καρναβάλι των Ζώων" του Camille Saint-Saens και τις "Εικόνες από μια έκθεση" του Modest Moussorgsky.

Το "Καρναβάλι των Ζώων" είναι ένα πνευματώδες, παράδοξο παιχνίδι γεμάτο φαντασία και χιούμορ, όπου τα ζώα, με ανθρώπινη φωνή, μιλάνε για τους εαυτούς τους και τους ανθρώπους, περηφανεύονται απ' τη μια, πειράζονται απ' την άλλη, μαλώνουν μεταξύ τους και αλλά και συμφιλιώνονται.
To 1874 πραγματοποιήθηκε μια έκθεση προς τιμή του Victor Hartmann. Ο Moussorgsky, που είχε καταρρακωθεί από το θάνατο του καλλιτέχνη και κοντινού του φίλου σε ηλικία 39 ετών, μετά την επίσκεψή του στην έκθεση έγραψε τις "Εικόνες από μια έκθεση".

Η παράσταση ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς "Μελίνα Μερκούρη".
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Tρίτη ως Σάββατο 21.00, Κυριακή 11.00 και 20.00
Τιμές εισιτηρίων: ΕΥΡΩ 15, 10 (φοιτητικό-μαθητικό).