Έλληνες Χαράκτες στον 20ο αιώνα

17.03.2003
141 έργα από φιλοτεχνημένα από 116 Έλληνες χαράκτες παρουσιάζονται από τις 26 Μαρτίου σε μια έκθεση με τίτλο "Έλληνες Χαράκτες στον 20ο αιώνα" που φιλοξενείται στο Μέγαρο Εϋνάρδου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης σε συνεργασία με την Alpha Bank.
&00 Η διαρκής και έμπρακτη συμμετοχή της Εθνικής Τραπέζης και της Alpha Bank στην πολιτιστική ζωή και εξέλιξη οδήγησε στην απόφαση για τη συνδιοργάνωση μεγάλης έκθεσης αφιερωμένης στην εξέλιξη της ελληνικής χαρακτικής στον 20ο αιώνα.

Τα 141 έργα των 116 Ελλήνων καλλιτεχνών προέρχονται αποκλειστικά από τις συλλογές της Alpha Bank και του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης, οι οποίες σημειωτέον, θεωρούνται μουσειακού επιπέδου και αποτελούν σημείο αναφοράς σε ό,τι σχετίζεται ή συνδέεται με την ελληνική χαρακτική.

Η έκθεση, που έχει τον τίτλο "Έλληνες Χαράκτες στον 20ο αιώνα" θα εγκαινιαστεί από τον Διοικητή της Εθνικής Τραπέζης κ. Θ. Καρατζά και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alpha Bank κ. Ι. Κωστόπουλο την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2003, στις 8 μ.μ., στο Μέγαρο Εϋνάρδου (Αγίου Κωνσταντίνου 20 και Μενάνδρου) και θα διαρκέσει έως τις 18 Μαΐου 2003.
Στη συνέχεια η έκθεση πρόκειται να παρουσιαστεί στα πολιτιστικά κέντρα του Μ.Ι.Ε.Τ. στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα - Κυριακή 10 π.μ. - 2 μ.μ., Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 6 - 8 μ.μ.