Αμπελουργείν στο Κτήμα Χατζημιχάλη

04.03.2003
Τριάντα χρόνια τώρα το Κτήμα Χατζημιχάλη, η πρωτοπόρος αμπελουργική εκμετάλλευση, που βρίσκεται στην Αταλάντη Φθιώτιδας, δημιουργεί εξαιρετικά κρασιά με σεβασμό στη φύση και στα αμπελοτόπια που τα γέννησαν.
Τριάντα χρόνια τώρα το Κτήμα Χατζημιχάλη, η πρωτοπόρος αμπελουργική εκμετάλλευση, που βρίσκεται στην Αταλάντη Φθιώτιδας, δημιουργεί εξαιρετικά κρασιά με σεβασμό στη φύση και στα αμπελοτόπια που τα γέννησαν. Παράλληλα, επιδεικνύει ένα μοναδικό ενδιαφέρον για την υποστήριξη καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων που σαν στόχο έχουν να προάγουν τον οινικό πολιτισμό και να αναδείξουν την πολιτιστική παράδοση της περιοχής.

Σε αυτό το πνεύμα λοιπόν, το Κτήμα Χατζημιχάλη θα φιλοξενήσει την Εκθεση Εικαστικών Έργων με τίτλο Αμπελουργείν που διοργανώνεται από το Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας (Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε.) σε συνεργασία με τη Νομαρχία Φθιώτιδας και το Δήμο Αταλάντης. Η έκθεση θα περιλαμβάνει έργα 42 στερεοελλαδιτών δημιουργών με θέμα το αμπέλι και το κρασί. Μέσα από τη διαφορετική εικαστική προσέγγιση του κάθε καλλιτέχνη, θα παρουσιαστούν ποικίλες όψεις της οινικής δημιουργίας.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Κτήματος Χατζημιχάλη που βρίσκεται στην Αταλάντη (2ο χλμ Αταλάντης-Λιβανατών, 140 περίπου χλμ από την Αθήνα), από τις 16 Μαρτίου έως τις 27 Μαρτίου 2003 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ καθημερινά εκτός Δευτέρας και Τρίτης.
Είσοδος ελεύθερη.