Ένα έργο για το μωρό

21.02.2003
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος υποδέχεται στη Θεσσαλονίκη την Εταιρεία Θεάτρου "Εμπρός" με "Το Έργο για το μωρό" του Έντουαρντ Άλμπη, ένα καινούριο έργο του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα.
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος υποδέχεται από τις 28 Φεβρουαρίου ως τις 9 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη την Εταιρεία Θεάτρου "Εμπρός" με "Το Έργο για το μωρό" του Έντουαρντ Άλμπη, ένα καινούριο έργο του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα.

Το έργο γράφτηκε το 1998 και την ίδια χρονιά ανέβηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο από το θέατρο Αlmeida. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη, καθώς και σε πολλές θεατρικές σκηνές στην Ευρώπη και την Αμερική, όπου εξακολουθεί να παίζεται. Στην Ελλάδα ανεβαίνει για πρώτη φορά, από την Εταιρεία Θεάτρου "Εμπρός".
Αφού ολοκλήρωσε τον κύκλο των παραστάσεών του στην Αθήνα, το "Έργο για το Μωρό" θα παρουσιατεί σε περιρισμένο αριθμό παραστάσεων στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Κ.Θ.Β.Ε., από τις 28 Φεβρουαρίου ως τις 9 Μαρτίου, στο Βασιλικό Θέατρο.

Αν δεν έχεις την πληγή μιας ραγισμένης καρδιάς, πώ μπορείς να ξέρεις πως είσαι ζωντανός; Αν δεν έχεις μια ραγισμένη καρδιά πώς ξέρεις ποιος είσαι; Ποιος υπήρξες; Ποιος θα μπορέσεις να είσαι;

Στο "Έργο για το Μωρό", ο Άλμπη, με τόλμη και εξαιρετική ευφυία, επιστρατεύοντας ένα αχαλίνωτο και λυτρωτικό χιούμορ, μιλά άλλη μια φορά για τα ζητήματα που πάντα τον απασχολούσδα, την αγωνία του ανθρώπου να συλλάβει τον κόσμο και το νόημα της ύπαρξής του, τον τρόμο του κενού, την αξία του πόνου, τα ασαφή όρια της πραγματικότητας.

Οι συντελεστές: Mετάφραση : Τ. Μπαντής-Ε. Μπελιές
Σκηνοθεσία : Τάσος Μπαντής
Σκηνικά : Λιλή Κεντάκα
Φωτισμοί : Marc Delameziere
Χορογραφία : Μαίρη Τσούτη Βοηθός σκηνοθέτη : Χρύσα Διαμαντοπούλου

Παίζουν : Ιωσήφ Πολυζωίδης, Ιωάννα Παγιατάκη, Χρήστοσ Στέργιογλου, Αννα Μακράκη Παραγωγή : Εταιρεία Θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ Βοηθός σκηνογράφου : Νίκος Κόνιαρης