Αλεξάνδρεια: Για τους λάτρεις της αιγυπτιακής παράδοσης

20.02.2001
Στις γεύσεις της αιγυπτιακής κουζίνας αποπειράται να μας μυήσει κάθε βράδυ το εστιατόριο "Αλεξάνδρεια". Στεγασμένο σε ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο σε πολύ κοντινή απόσταση από το Ιστορικό και Αρχαιολογικό μουσείο, το εστιατόριο "Αλεξάνδρεια" έχει εμφανείς ανατολικές επιρροές τόσο στη λίστα των πιάτων του όσο και στη διακόσμηση του.
Στις γεύσεις της αιγυπτιακής κουζίνας αποπειράται να μας μυήσει κάθε βράδυ το εστιατόριο "Αλεξάνδρεια". Στεγασμένο σε ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο σε πολύ κοντινή απόσταση από το Ιστορικό και Αρχαιολογικό μουσείο, το εστιατόριο "Αλεξάνδρεια" έχει εμφανείς ανατολικές επιρροές τόσο στη λίστα των πιάτων του όσο και στη διακόσμηση του: Το μινιμαλιστικό ντιζάιν και τα απαλά χρώματα του χώρου μας θυμίζουν κάτι από τη σύγχρονη αιγυπτιακή παράδοση.
Η κουζίνα του εστιατορίου "Αλεξάνδρεια" είναι-όπως υποδηλώνει και η ονομασία του- εμπνευσμένη από παλιές αιγυπτιακές συνταγές. Οι προσφερόμενες γεύσεις είναι πολλές και ικανές να τέρψουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Αρχίσαμε το δείπνο μας με τη σαλάτα Φατους, η οποία αποτελείται από ντομάτα, αγγούρι, πιπεριά, άνιθο, δυόσμο, μαϊντανό, φρέσκο κρεμμυδάκι και αραβική πίτα ψημένη στο φούρνο με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, απολαύσαμε "μπαμπαγκανους με ταχίνι", ενώ από τα κύρια πιάτα μας ενθουσίασαν το συκώτι με το κους-κους και τα "κουμπέμπα", μοσχαρίσια κεφτεδάκια με πληγούρι και κουκουνάρια.
Ωστόσο, προνοήσαμε και κρατήσαμε χώρο και για τα γλυκά, από τα οποία επιλέξαμε να δοκιμάσουμε το ζεστό επιδόρπιο"κιουνάφα", καθώς και την τούρτα σοκολάτα με αμύγδαλα.
Αλεξάνδρεια : Μετσόβου 13 & Ρεθύμνου, περιοχή Μουσείου.
Τηλέφωνο : 8210004 Καθημερινά από τις 8.30 μ.μ. ως τις 1.00 π.μ. Κυριακή κλειστά.
Τιμή κατ' άτομο : 7-8.000 δρχ.