Ο Βροχοποιός στο Θέατρο Μέλι!

04.02.2003
Ο Βροχοποιός του Richard Nash παρουσιάζεται στο θέατρο Μέλι (Φωκαίας 4, Πλατεία Βικτωρίας) από την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για μία αισιόδοξη, αισθηματική κωμωδία που μιλάει για την ελπίδα... ότι όλα εφικτά αν πιστέψουμε στα όνειρά μας και αν βασιστούμε στους εαυτούς μας.
Ο Βροχοποιός του Richard Nash παρουσιάζεται στο θέατρο Μέλι (Φωκαίας 4, Πλατεία Βικτωρίας) από την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για μία αισιόδοξη, αισθηματική κωμωδία που μιλάει για την ελπίδα... ότι όλα εφικτά αν πιστέψουμε στα όνειρά μας και αν βασιστούμε στους εαυτούς μας.
Το έργο διαδραματίζεται στις δυτικές περιοχές της Αμερικής, εκεί όπου επικρατεί ανησυχητική ανομβρία. Η βροχή είναι η ελπίδα και το όνειρο της περιοχής αυτής. Ετσι, σαν από μηχανής θεός, παρουσιάζεται μπροστά τους τους ο Αστρολέων, ο άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι μπορέι να κάνει το απίστευτο. Θα καταφέρει όμως να φέρει βροχή, ελπίδα και όνειρα;

Στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου ο σκηνοθέτης της παραστάσης, Κοραής Δαμάτης, μίλησε για το έργο και τόνισε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά απλό έργο με καθαρούς από την πρώτη στιγμή χαρακτήρες. "Είναι έργο ποιητικό και θα μπορούσε να πούμε ότι το χαρακτηρίζει ένας ποιητικός ρεαλισμός με στοιχεία ρομαντισμού ταυτόχρονα. Ο Αστρολέoντας αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων μέσα σε μία νύχτα και προσπαθεί να τους κάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους και στο όνειρο, γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να ζήσουν και να προχωρήσουν στην πραγματικότητα." Ιδιαίτερη επίσης έμφαση δόθηκε στο υπέροχο κατά τον Κοράη Δαμάτη σκηνικό της παράστασης και στο εξαιρετικά εύφορο κλίμα ανάμεσα στους συντελεστές της παράστασης. "Όλοι εργαστήκαμε επί ίσοις όροις. Οι παλαιότεροι βοήθησαν τους νεότερους και οι νεότεροι βοήθησαν με τον τρόπο τους τους παλαιότερους.

Ο Γιώργος Χριστοδούλου με τη σειρά του μίλησε για το έργο του Κοραή Δαμάτη και αναγνώρισε τη συνεισφορά του ως καλλιτεχνικού διευθυντή του θιάσου, αλλά και ως σκηνοθέτη. Οσον αφορά στο ρόλο του, χρησιμοποίησε τα λόγια του σκηνοθέτη, που ανέφερε χαρακτηριστικά για τον Αστρολέοντα ότι "είναι ένας άνθρωπος που τραγουδά για να μην ακούει τους διπλανούς του".

Ο Βασίλης Κολοβός, τέλος, ανέφερε ότι "το έργο είναι εξαιρετικά τρυφερό και γράφτηκε την εποχή που το Αμερικανικό όνειρο -δηλαδή το όνειρο για το χρήμα και την εξουσία- έχει ήδη ενσαρκωθεί. Ο συγγραφέας μέσω του βροχοποιού θέλει να δείξει ότι όνειρο μπορεί να είναι κάτι πιο γήινο, πιο ανθρώπινο.


Συντελεστές της παράστασης:
Ηθοποιοί: Γιώργος Χριστοδούλου, Βασίλης Κολοβός, Νίκος Ιωαννίδης, Γρηγόρης Σταμούλης, Δώρα Χρυσικού, Αγης Εμμανουήλ, Ανδρέας Βαρούχας,
Σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης
Μετάφραση: Ερρίκου Μπελιέ
Σκηνικά- Κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη

Ημέρες και Ωρες παραστάσεων:
Τετάρτη, Σάββατο: Λαϊκή Απογευματινή: 18.15
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: Βραδινή: 21.15
Τιμές εισιτηρίων: Πλατεία: 17 ευρώ
Λαική Απογευματινή, Φοιτητικό: 12 ευρώ