Eργα σε χαρτί από τον Αλέκο Φασιάνό στο Λονδίνο

29.01.2003
Έκθεση του Αλέκου Φασιανού με πενήντα μεταξοτυπίες και μια σειρά γραμματοσήμων - δημιουργία του καλλιτέχνη ειδικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας με τον τίτλο "Νικητές" (Winners), οργανώνουν το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και το Ελληνικό Κέντρο στο Λονδίνο τον Φεβρουάριο.
Έκθεση του Αλέκου Φασιανού με πενήντα μεταξοτυπίες και μια σειρά γραμματοσήμων - δημιουργία του καλλιτέχνη ειδικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας με τον τίτλο "Νικητές" (Winners), οργανώνουν το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και το Ελληνικό Κέντρο στο Λονδίνο τον Φεβρουάριο. Η έκθεση φιλοξενείται στους χώρους του Ελληνικού Κέντρου και θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 5 Φεβρουαρίου έως το τέλος του μήνα.

Η έκθεση με τίτλο "Έργα σε Χαρτί" αποτελεί μέρος της σειράς εκδηλώσεων Greece in Britain 2003 και υλοποιείται με αφορμή την Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ιανουάριος - Ιούνιος 2003). Η έκθεση συνοδεύεται από κατάλογο με τα έργα του καλλιτέχνη. Είναι η πρώτη φορά που ο Φασιανός εκθέτει στην βρετανική πρωτεύουσα.

Η σειρά γραμματοσήμων που φιλοτέχνησε ο Φασιανός κυκλοφόρησε πρόσφατα από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. "Ήθελα τα γραμματόσημα να μεταφέρουν το αθλητικό πνεύμα και το πνεύμα της νίκης όχι μόνο κατά την αρχαιότητα, αλλά και στη σημερινή Ελλάδα", σχολιάζει ο ζωγράφος. "Γι' αυτό ζωγράφισα νικητές; σύγχρονους Έλληνες που φορούν στεφάνι ελιάς και ατενίζουν με ταπεινοφροσύνη το μέλλον".

Διάρκεια έκθεσης: 5 - 28 Φεβρουαρίου, The Great Hall, Hellenic Centre