Ένα ποτήρι νερό κι ο έρωτας δίνουν ραντεβού στο Νέο Κόσμο

28.01.2003
Η Εταιρεία Θεάτρου "Τέλεια" σε συμπαραγωγή με το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει δυο μονόπρακτα της "μεγάλης κυρίας" του ρωσικού θεάτρου Λουντμίλα Πετρουτσέφσκαγια, με τίτλους "Έρωτας" και "Ένα ποτήρι Νερό" σε σκηνοθεσία Νίκου Σακαλίδη.
Η Εταιρεία Θεάτρου "Τέλεια" σε συμπαραγωγή με το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει δυο μονόπρακτα της "μεγάλης κυρίας" του ρωσικού θεάτρου Λουντμίλα Πετρουτσέφσκαγια, με τίτλους "Έρωτας", σε μετάφραση Κωστή Σκαλιόρα και "Ένα ποτήρι Νερό" σε μετάφραση Ιώς Μαρμαρινού.
Η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Σακαλίδη, τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελείται ο Νίκος Κασαπάκης και πρωταγωνιστούν η Χριστίνα Κουτσουδάκη, ο Μανώλης Ιωνάς, η Σοφία Λιάκου και η Μαρία Μαλταμπέ.
Πρόκειται για δυο μονόπρακτα με την ατμόσφαιρα της ρωσικής κοινωνίας τη δεκαετία του ΄70. Ο εγκλωβισμός και η έλλειψη επικοινωνίας των δυο φύλων στο αδιέξοδο της σχέσης και της ύπαρξής τους. Ο ακροβατισμός ανάμεσα στην αλήθεια της πραγματικότητας και την αλήθεια της τρέλας οδηγεί στην αναγκαία φυγή από το διαμέρισμα-κουτί, μια φυγή που αποκτά μια διαφορετική διάσταση, την ανάγκη επιβίωσης. Μια επιβίωση που ξεπερνά τα στενά όρια της ρωσικής κοινωνίας και που ηχεί οικεία στον δικόμας σημερινό κόσμο.
Ο σκηνοθέτης Νίκος Σακαλίδης σημειώνει: "Άνθρωποι εγκλωβισμένοι. Σε χώρους μικρούς, φορτωμένους, μετωνυμία των κοινωνικών συνθηκών που στενεύουν τον ψυχισμό τους. Άνθρωποι που πιστεύουν ότι είχαν ή έχουν επιλογές, που τις υποστηρίζουν , χωρίς ίσως να αντιλαμβάνονται ότι έχουν αναγκαστεί να κλειστούν μέσα στα τείχη του εγωισμού τους, της κατ΄επίφασιν λογικής τους ή της τρέλας τους. Και η αιώνια σωτηρία της θηλυκής ευαισθησίας, ευελιξίας, ευστροφίας, αλλά και πίκρας. Ναι, είναι πολύ σύγχρονα όλα αυτά. Και αυτή πιστεύω είναι η ματιά της Πετρουτσέφσκαγια, που εξακολουθεί να μας αφορά."

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2003 στις 21.30 μ.μ. και κάθε Δευτέρα και Τρίτη για 20 παραστάσεις έως και τις 15 Απριλίου στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.
Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ και 7 (φοιτητικό).