Ο μικρόκοσμος του Σωτήρη Δημητρίου στο Από Μηχανής Θέατρο

06.03.2003
Έπειτα από ένα επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στον Άδειο Χώρο της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, η εταιρεία θεάτρου "Δυτικά της Πόλης" συνεχίζει έως και τις 18 Μαρτίου στο Από Μηχανής Θέατρο την παράσταση "Εις το ρεύμα της ζωής τους", βασισμένη σε διηγήματα του Σωτήρη Δημητρίου
Έπειτα από ένα επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στον Άδειο Χώρο της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, η εταιρεία θεάτρου "Δυτικά της Πόλης" παρουσιάζει ως τις 18 Μαρτίου στο Από Μηχανής Θέατρο την παράσταση "Εις το ρεύμα της ζωής τους", βασισμένη σε διηγήματα του Σωτήρη Δημητρίου.

Στη συνέχεια η παράσταση θα ταξιδέψει στην Κύπρο, όπου θα συμμετάσχει στην εβδομάδα Νεοελληνικού Θεάτρου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Ελληνικό και Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου. (27 Mαρτίου). Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κύπρο στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η σκηνική μεταφορά δε στοχεύει απλώς να ζωντανέψει τα πρόσωπα των διήγημάτων, κάτι για το οποίο έχει φροντίσει με εξαιρετικό τρόπο ο συγγραφέας τους, αλλά να μπορέσει να φωτίσει την εξαιρετική σύστασή τους, ώστε να τοποθετηθούν στον "κόσμο των αγγέλων".
Πρόσωπα που κινούνται ανάμεσά μας και αρνούμαστα να τα δούμε και που ο κατακερματισμένος, σπαραχτικός λόγος τουςτα κάνει οικεία και αποκαλύπτει σε μας τους δικούς μας φόβους, τις δικές μας ματαιώσεις, τα δικά μας ανομολόγητα πάθη, το δικό μας παρόν "...το μεταξύ πραγματικότητας και προσδοκίας". Πρόσωπα καθημερινά μα αλλόκοτα, που κάποτε-κάποτε γίνονται απρόσμενα αόρατα για να ψελλίσουν τα πάθια και τους καημούς τους στον μικρόκοσμό τους. Ένας μικρόκοσμος όμως όμως, αποκτά στη λογοτεχνία μαγαλείο και στη σκηνή διαστάσεις ποιητικές.

Οι συντελεστές:
Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Τάκης Τζαμαργιάς
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρία Κονομή
Μουσική-Επιμέλεια Κίνησης: Δήμος Τσιγκάκος
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Μουρούτσος.
Χορεύει η Ζωή Χατζηαντωνίου
Παίζουν: Γιώργος Ανδρεατσάκης, Θεοδώρα Μαστρομηνά, Σουλτάνα Νικολαϊδου, Γιάννης Μιχαλούκος, Ματίνα Ντούσκου, Σπύρος Μιχελής, Μαρία Θωμάρεη, Ρένα Ρηνιώτη, Διονύσης Παπαδόπουλος, Τάσος Μεϊντάνης, Μαρία Κοντούρη.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κυριακή 10.00 μ.μ., Δευτέρα και Τρίτη 9.30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων:15 ευρώ, 10 ευρώ (φοιτητικό).