Παραδοσιακή κινέζικη ζωγραφική!

08.01.2003
Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει από 16 έως 26 Ιανουαρίου 2003 στο Πνευματικό του Κέντρο (Αίθουσα 30), την έκθεση παραδοσιακής κινέζικης ζωγραφικής της Zhang Cui Ying.
&00 Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει από 16 έως 26 Ιανουαρίου 2003 στο Πνευματικό του Κέντρο (Αίθουσα 30), την έκθεση παραδοσιακής κινέζικης ζωγραφικής της Zhang Cui Ying.
Η Zhang Cui Ying γαλουχήθηκε και εκπαιδεύτηκε από πολύ γνωστούς ζωγράφους της Κίνας όπως είναι ο Shen Zicheng, ο Qian Juntao και άλλοι. Από την ηλικία των δέκα μόλις ετών άρχιζε να ζωγραφίζει. Από πολύ νωρίς διδάχτηκε πως η υπομονή και η ειρήνη είναι οι πραγματικοί θησαυροί της τέχνης και πως η αληθινή ομορφιά κρύβεται μέσα σε αυτές τις δύο αξίες.

Για την Zhang Cui Ying, η τέχνη είναι η έκφραση του εσωτερικού της κόσμου, είναι η έκφραση της ειλικρινείας, της αλήθειας, της καλοσύνης και της υπομονής. Η ίδια μιλάει για το πώς ξεκίνησε: "Από πολύ μικρή μου άρεσε να ζωγραφίζω. Αργότερα γνώρισα τον κύριο Shen Zicheng για να διδαχθώ την ζωγραφική. Χωρίς να το περιμένω αυτός ο μεγάλος κύριος παίνεψε την ζωγραφική μου, ίσως για να μου δώσει κουράγιο, και έτσι έγινε ο δάσκαλός μου. Μάλλον επειδή είμαι κορίτσι, ο κύριος Shen μου έμαθε πρώτα πώς να σχεδιάζω γυναίκες.
Αργότερα, άρχισε να μου μαθαίνει θεωρίες πάνω στη ζωγραφική καθώς και ποιήματα από τις δυναστείες των Song και Tang. Όταν ζωγραφίζω συνήθως διαβάζω παλιά ποιήματα, και χρησιμοποιώ την βούρτσα μου για να εκφράσω τα συναισθήματα που μου γενούν αυτά τα ποιήματα στον καμβά μου...
Εάν υπάρχει κάποια γνησιότητα στα έργα μου έγκειται ίσως στο γεγονός των πολλών επισκέψεών μου σε διαφορετικά φυσικά τοπία, καθώς και της συνεχούς παρατήρησης της ζωής και της τέχνης γενικά. Επίσης έχω μελετήσει προσεκτικά τους παραδοσιακούς τρόπους ζωγραφικής".

Η καλλιτέχνης έχει λάβει πολλά βραβεία για τα έργα της, καθώς επίσης έχει λάβει μέρος και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ανά τον κόσμο.
Ωρες λειτουργίας: καθημερινά 9π.μ-1μ.μ και 5-9μ.μ, εκτός Δευτέρας και απογεύματος Κυριακής.