Φάγαμε στους Ορίζοντες Λυκαβηττού!

08.01.2003
Το περασμένο Σαββατοκύριακο επισκεφθήκαμε τους Ορίζοντες Λυκαβηττού και γευθήκαμε τις γαστριμαργικές απολαύσεις μιας κουζίνας στην οποία το ψάρι έχει τον πρώτο λόγο! Στην επιλογή του εστιατορίου συνέβαλε η γνώμη φίλων και γνωστών που ανεπιφύλακτα μας το συνέστησαν... Ετσι ανηφορίσαμε προς το Λυκαβηττό μεριά για να πάρουμε το τελεφερίκ.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο επισκεφθήκαμε τους Ορίζοντες Λυκαβηττού και γευθήκαμε τις γαστριμαργικές απολαύσεις μιας κουζίνας στην οποία το ψάρι έχει τον πρώτο λόγο! Στην επιλογή του εστιατορίου συνέβαλε η γνώμη φίλων και γνωστών που ανεπιφύλακτα μας το συνέστησαν... Ετσι ανηφορίσαμε προς το Λυκαβηττό μεριά για να πάρουμε το τελεφερίκ.

Τα ... μυστήρια του τούνελ
Στην ιδέα ότι μπορεί να βρίσκαμε στενά βαγόνια παλαιού τύπου ... κρύος ιδρώτας μας έλουσε. Προς έκπληξή μας, όταν φθάσαμε στο τελεφερίκ, βρήκαμε μία φωτεινή αίθουσα υποδοχής με κυρίαρχο στοιχείο το μάρμαρο και δύο εξυπηρετικούς κύριους: τον παρκαδόρο που αναλαμβάνει να βρει θέση στο αυτοκίνητο σε μία δύσκολη από άποψη πάρκινγκ περιοχή και τον ευγενέστατο νέο που κόβει τα εισιτήρια του τελεφερίκ. Τα βαγόνια του τρένου είναι τρία: ευρύχωρα και καθαρά, ενώ το τούνελ είναι φωτισμένο. Σε τέτοιες συνθήκες όχι κλειστοφοβία δεν σε πιάνει, αλλά σαν τελειώσει η διαδρομή (δύο λεπτά κρατάει) εσύ φωνάζεις "κι άλλο, κι άλλο".

Ο χώρος
Το τελεφερίκ σε αφήνει στην είσοδο του εστιατόριου. Εδώ, η πολυτέλεια είναι σε όλο της το μεγαλείο. Στους τοίχους κρέμονται καλόγουστοι πίνακες και τα σκαλοπάτια είναι στρωμένα με χαλί. Στο εσωτερικό του εστιατορίου δεσπόζουν δύο μεγάλα παράθυρα με μαγευτική θέα στη φωτισμένη Αθήνα, ενώ η διακόσμηση είναι λιτή, διακριτική, σε παλ χρωματισμούς. Η βεράντα που λειτουργεί και τους χειμερινούς μήνες είναι αναμφισβήτητα ένα από τα high lights των Οριζόντων!

Το Μενού
Κι ερχόμαστε στο πιο σημαντικό σημείο της ιστορίας: το μενού. Εδώ, ακόμη και ο πιο απαιτητικός γευσιγνώστης θα μείνει ικανοποιημένος από την ποικιλία και την ποιότητα των γεύσεων. Ξεκινήσαμε με την πρόταση του σεφ, που εκείνη την ημέρα ήταν βελουτέ από πετρόψαρα με κρουτόν. Συνεχίσαμε με σαλάτα γαρνιρισμένη με τρούφα, πουρέ σπαραγγιών κι ένα ξεχωριστό ριζότο με μανιτάρια. Για κυρίως πιάτο επιλέξαμε να δοκιμάσουμε νοστιμότατο μουσακά τσιπούρας γαρνιρισμένο με πουρέ μελιτζάνας και ένα πολύ χορταστικό τρίπτυχο ψαριών πάνω σε βραστά λαχανικά. Ανάμεσα στα ορεκτικά και το κυρίως πιάτο, κάναμε γευστικό διάλειμμα με σορμπέ λεμόνι και βατόμουρα. Ως γνήσιοι φαν της σοκολάτας, για επιδόρπιο, προτιμήσαμε την "απόλυτη σοκολάτα". Τι είναι αυτό; Απολαυστικές ζεστές κροκέτες σοκολάτας περιχυμένες με σιρόπι πορτοκαλιού, σορμπέ πικρής σοκολάτας και ταρτάκια με καυτή σοκολάτα!

Το σέρβις
Αν υπήρχε βραβείο για το πιο γρήγορο και πιο εξυπηρετικό προσωπικό, οι σερβιτόροι των Οριζόντων πανηγυρικά θα το κατακτούσαν. Το σέρβις είναι εξαιρετικά διακριτικό και ικανοποιεί ακόμη και τους πιο απαιτητικούς πελάτες. Μάλιστα, επειδή είμαστε "κακοί" άνθρωποι κάναμε κι ένα μικρό τεστ. Χρονομετρήσαμε πόση ώρα θα κάνουν να έρθουν στο τραπέζι από την στιγμή που βάλαμε στο πιάτο τα μαχαιροπήρουνα. Λιγότερο από τριάντα δευτερόλεπτα!


Bar-restaurant ''Ορίζοντες Λυκαβηττού'': Λόφος Λυκαβηττού, Κολωνάκι
Τηλέφωνο: 010-7227065, 010-7210701
Ανοικτό: Καθημερινά
Τιμή κατά άτομα: 60 ευρώ χωρίς κρασί