Ο Μπαμπάς... εκπαιδεύεται!

08.01.2003
Από την Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης παρουσιάζουν την κωμωδία του Σπύρου Μελά "Ο Μπαμπάς εκπαιδεύεται".Το έργο, το οποίο ανέβηκε από το Κ.Θ.Β.Ε. με πολύ μεγάλη επιτυχία πριν από 23 χρόνια -είναι μια έξοχη κωμωδία ηθών- που σατιρίζει την επιχείρηση εκπαίδευσης του μπαμπά-λαού, από την ξενομανή "υψηλή κοινωνία".
Από την Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης παρουσιάζουν την κωμωδία του Σπύρου Μελά "Ο Μπαμπάς εκπαιδεύεται".
Το έργο, το οποίο ανέβηκε από το Κ.Θ.Β.Ε. με πολύ μεγάλη επιτυχία πριν από 23 χρόνια -είναι μια έξοχη κωμωδία ηθών- που σατιρίζει την επιχείρηση εκπαίδευσης του μπαμπά-λαού, από την ξενομανή "υψηλή κοινωνία". Το έργο γράφτηκε το 1935 και αντέχονας μεσα στο χρόνο καταδεικνύει το φαινόμενο της ξενομανίας που παρασύρει τους ανθρώπους σε ανόητους "μαϊμουδισμούς".
"Στη σαλάτα βάζουμε λάδι και ξύδι,
το λάδι μένει λάδι
και το ξύδι, ξύδι, ποτέ δε γίνονται ένα..."

Με αυτά τα λόγια ο Προκόπης, ο ήρωας του έργου του Σπύρου Μελά, μέσα από τη λαϊκή θυμοσοφία ξεκαθαρίζει τα πράγματα σε σχέση με την "εκπαίδευσή" του.

Στην παράσταση, που ανεβαίνει από τις 10 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης παίρνουν μέρος συνολικά δεκαεπτά ηθοποιοί, από το δυναμικό του Κ.Θ.Β.Ε., από το Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης, καθώς και οι σπουδαστές του Θεατρικού Εργαστηρίου ΘΕΣΠΙΣ.

Οι συντελεστές:
Σκηνοθεσία : Γιώργος Κιουρτσίδης
Σκηνικά-κοστούμια : Αννα-Μαρία Αγγελίδου
Φωτισμοί : Γιάννης Τούμπας
Μουσική επιμέλεια : Γιώργος Κουρτσίδης
Μπουζούκι: Επαμεινώνδας Σιαπάτας
Βοηθός σκηνογράφου : Αθηνά Πουλέα
Συν Ηλεκτρολόγος: Διονύσης Κλειδέρης

Παίζουν : Διονύσης Καλός, Σοφία Λάππου, Γιώργος Κώτσος, Ρούλα Αγγελίδου, Χρήστος Παπαστεργίου, Μαρία Αλβανού, Νίκος Παναγιωτίδης, Βασίλης Σεϊμένης, Βίκυ Κανάκη, Θόδωρος Τεκνετσίδης, Γιάννης Βρανάς, Κυριακή Ιωσηφίδου, Δούμα Γιωρένα.
Από το Θεατρικό εργαστήρι «ΘΕΣΠΙΣ» συμμετέχουν: Αγγέλα Χατζηβασιλειάδου, Στέλιος Πανούσης, Δημήτρης Αϊνάλης, Γεωργία Λαμπίδου, Χρήστος Μιχαηλίδης, Ελένη Γκουμπαντσά.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 9.00 μ.μ., Κυριακή στις 7.00 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ, 8 ευρώ (φοιτητικό).