Πώς σε επηρεάζει ο ανάδρομος Ερμής του Αυγούστου;

20.08.2010
Στις 8 το βράδυ της 20ης Αυγούστου, ο πλανήτης της επικοινωνίας μας κάνει τα τσαλιμάκια του και γυρίζει σε ανάδρομη πορεία στο ζώδιο της Παρθένου με σκοπό να μας δοκιμάσει για μια ακόμη φορά και να τεστάρει τις αντοχές μας για τρείς εβδομάδες στον τομέα της επικοινωνίας.

Στις 8 το βράδυ της 20ης Αυγούστου, ο πλανήτης της επικοινωνίας μας κάνει τα τσαλιμάκια του και γυρίζει σε ανάδρομη πορεία στο ζώδιο της Παρθένου, το ζώδιο της αναλυτικής σκέψης και της λογικής, με σκοπό να μας δοκιμάσει για μια ακόμη φορά και να τεστάρει τις αντοχές μας για τρεις εβδομάδες.

Συμφωνίες, αποφάσεις, ταξίδια, καθυστερήσεις όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα αυτής της περιόδου. Για να μη βρεθείς λοιπόν απροετοίμαστη, διάβασε παρακάτω τι να περιμένεις ανάλογα με το ζώδιο σου και μην φοβάσαι τίποτα!

Άλλωστε μην ξεχνάς πως τα χειρότερα θα διαρκέσουν μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου, οπότε και ο Ερμής επιστρέφει σε ορθή πορεία. Βέβαια, πολλοί αστρολόγοι επιμένουν πως η επίδραση της ανάδρομης φάσης διαρκεί ακόμη δυο εβδομάδες, δηλαδή σ' αυτή την περίπτωση μέχρι και τις 27 του μήνα. Σε κάθε περίπτωση, καλά ξεμπερδέματα!

Κριός: αυτό το διάστημα μην παραμελήσεις θέματα υγείας και δουλειάς ενώ καλά θα κάνεις να είσαι προετοιμασμένη για καθυστερήσεις ή απροσδόκητες αλλαγές σε ορισμένα θέματα. Φυσικά τα προβλήματα στην επικοινωνία είναι λογικά και επόμενα με τον ανάδρομο ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσεις ένα άλλο μονοπάτι ή ίσως και να ξανασκεφτείς κάτι που θεωρούσες τελειωμένο. Πρόσεξε την ένταση με τους συναδέλφους σου γιατί θα είναι αρκετά αυξημένη αυτήν την περίοδο ενώ ετοιμάσου γιατί ότι έχει να κάνει με την τεχνολογία από τα συστήματα μέχρι τις συσκευές, προβλέπεται να σου σπάσουν τα νεύρα ενώ οι καθυστερήσεις θα συνεχιστούν αν περιμένεις κάποια απάντηση ή νέο. Γενικά στις οικονομικές διαπραγματεύσεις σου με τρίτους με άλλους, φρόντισε να είναι όλα απλά και πρακτικά για να μην έχεις πρόβλημα.

Ταύρος: ότι σχετίζεται με το lifestyle, τα παιδιά, τη δημιουργικότητα σου αλλά και την αισθηματική σου ζωή αυτό το διάστημα θα έχει τις καθυστερήσεις του. Μην απορήσεις αν βρεθείς μπλεγμένη σε ένα μπάχαλο συνεννοήσεων, ενώ παράλληλα θα είσαι στα μαχαίρια με το σύντροφο σου. Επιπλέον, ανησυχίες για την υγεία σου ή προβληματάκια με τη δουλειά μπορεί να μην σε αφήνουν σε χλωρό κλαρί, ενώ τα προβλήματα με συσκευές είναι από τα πράγματα που πρέπει να περιμένεις. Ίσως αυτό το διάστημα υπάρξει μια αλλαγή στην ερωτική σου ζωή ή γενικότερα το lifestyle σου, αφού δεν αποκλείεται να... λοξοδρομήσεις! Προσπάθησε όσο γίνεται να είσαι ξεκάθαρη στην επικοινωνία σου με τους άλλους και όλα θα πάνε μια χαρά.

Δίδυμοι: καθυστερήσεις, μπερδέματα. Προβλήματα εξουσίας ή απλά δυσκολίες στην επικοινωνία στο στενό οικογενειακό περιβάλλον περιλαμβάνει για εσένα το ...μενού του ανάδρομου αυτή τη φορά! Η μέθοδος και η ακρίβεια ίσως σε βοηθήσουν να προλάβεις το κακό αφού καλά θα κάνεις να αρχίσεις να ελέγξεις τις ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι έτσι ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Αυτό το διάστημα έχει κατά νου ότι να σου είναι δύσκολο να κάνεις σχέδια και συνεννοήσεις σε νορμάλ επίπεδα αφού οι διαφωνίες ειδικά με τα μέλη της οικογένειας είναι αναπόφευκτες. Ίσως να ευθύνεται και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεις τα πράγματα σε σχέση με τους άλλους, οπότε καλά θα κάνεις να δεις λιγάκι τι πιάνει και τι δεν πιάνει και να κινηθείς ανάλογα αυτό το διάστημα!

Καρκίνος: αυτό το διάστημα δώσε την προσοχή στο δρόμο, την οδήγηση και γενικά το αυτοκίνητο, αφού στο δρόμο θα επικρατεί μια τρέλα και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να είσαι όσο το δυνατόν προσεκτική αλλά πήγαινε το και μια βόλτα από το συνεργείο να βεβαιωθείς ότι είναι όλα εντάξει. Να είσαι προετοιμασμένη γιατί με την παρουσία του ανάδρομου γίνεσαι λιγάκι πιο ευερέθιστη στις συζητήσεις με την οικογένεια ή τους γείτονες. Μην αφήσεις μια ενδεχόμενη παρεξήγηση να ...τραβήξει. Ενδεχομένως κάποια σχέδια σου που σχετίζονται με ταξίδια να αλλάξουν και γενικά φρόντισε να είσαι προσεκτική στις κινήσεις σου ενώ καθυστερήσεις θα υπάρχουν και στα εργασιακά σου, γι’ αυτό οπλίσου με υπομονούλα! Γενικά, αυτό το διάστημα θα μάθεις ότι για όλα τα θέματα υπάρχει ένας σωστός αλλά και ένας λάθος τρόπος.

Λέων: τα οικονομικά σου θα σε απασχολήσουν, ειδικά σχετικά με τα προσωπικά σου έξοδα και τις πηγές των εσόδων σου. Φρόντισε να κάνει μια σχετική οικονομία γιατί απρόσμενα έξοδα ή απλήρωτοι λογαριασμοί μπορεί να εμφανιστούν στο προσκήνιο. Τσέκαρε διπλά λοιπόν τους τραπεζικούς σου λογαριασμούς και τις συναλλαγές σου αυτό το διάστημα και καλά θα κάνεις να προσέξεις πολύ τα οικονομικά για να μη βρεθείς ξαφνικά με άδειες τσέπες, αφού τα οικονομικά σου είναι ο τομέας που πλήττεται αυτό το διάστημα.

Παρθένος: αυτό το διάστημα -και αφού ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος στο ζώδιο σου- θα έχεις λόγους για να αναθεωρήσεις κάποιες καταστάσεις στα προσωπικά σου και δεν αποκλείεται μια παρεξήγηση να κρύβεται πίσω από αυτές τις καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί. Ίσως είναι απλά μια δυσκολία στην επικοινωνία αλλά δεν αποκλείεται να είναι και το «πάτημα» για να αρχίσεις τώρα να χτίζεις μια νέα γέφυρα επικοινωνίας. Ίσως αυτό το διάστημα να είσαι γεμάτη αμφιβολίες ή απλά θυμό σχετικά με τις σχέσεις σου. Μπορεί απλά να χρειάζεται να το συζητήσεις έτσι ώστε να νιώσεις ότι είπες αυτά που είχες να πεις. Το παρελθόν ξαναχτυπά λοιπόν σε αυτή τη φάση αφού παλιότερες επαφές μπορεί να κάνουν την εμφάνιση τους αυτό το διάστημα ενώ θα σε απασχολήσουν τα οικονομικά και το lifestyle σου αυτό το διάστημα. Μια αλλαγή είναι στα σκαριά αλλά τώρα δεν είναι η ώρα να την κάνεις, περιορίσου στο να την προγγραματίσεις απλά και όλα θα γίνουν!

Ζυγός: καλά θα κάνεις αυτό το διάστημα να κρατήσεις το στοματάκι σου κλειστό, ενώ δεν αποκλείεται να μάθεις πράγματα ή να δεις ανθρώπους που σχετίζονται με το παρελθόν. Όμως, τα μηνύματα που παίρνεις από τους άλλους το πιθανότερο είναι να έχουν κρυμμένα νοήματα, γι' αυτό καλά θα κάνεις να προσέξεις και να μην χάσεις τον μπούσουλα με όλο αυτό το πισωγύρισμα μπερδεύοντας τι είναι σημαντικό και τι όχι, ειδικά όταν σου πέσουν μαζεμένα έρωτας και πάθος. Υποψήφιοι σύντροφοι που σε εντυπωσιάζουν δεν έπεται ότι είναι αυτό ακριβώς που δείχνουν, γι’ αυτό καλά θα κάνεις να κρατήσεις μικρό καλάθι για την ώρα.

Σκορπιός: έχεις την ανάγκη να εκφράσεις τα παθιασμένα σου αισθήματα ειδικά στο σύντροφο σου πρόσεξε όμως γιατί αυτή τη στιγμή μπορεί να παρεξηγηθείς. Η επικοινωνία με φίλους και συνεργάτες και οι καθυστερήσεις σε ταξίδια είναι μέσα στο πρόγραμμα ενώ κάνε υπομονή με το όνειρα σου, θα πραγματοποιηθούν απλά τώρα δεν είναι η κατάλληλη περίοδος. Αν ταξιδεύεις με παιδιά καλό θα είναι να δώσεις έξτρα προσοχή εκεί!

Τοξότης: το φλερτ είναι στα φόρτε του αυτή την περίοδο ειδικά από συνεργάτες και φίλους που έχουν ξετρελαθεί μαζί σου. Σκέψου όμως ότι όσο μεγάλος και να είναι ο πειρασμός οφείλεις να ακολουθήσεις τους κανόνες και να σκεφτείς τι είναι αυτό που θες πραγματικά και σε κάνει ευτυχισμένη. Ακόμη επαγγελματικά θα δεις τις μετοχές σου να ανεβαίνουν επιλύνοντας προβλήματα που σε βασάνιζαν και στο παρελθόν.

Αιγόκερως: η οικογένεια βρίσκεται απέναντι από την οικογένεια αυτή την περίοδο για εσένα. Καλό τάιμινγκ ή παλαιότερες αποτυχίες ίσως και έλλειψη γενναιοδωρίας σε επηρεάζουν και δε σου επιτρέπουν να εξελιχθείς σε όλα τα επίπεδα. Καλά θα κάνεις τώρα να αντιμετωπίσεις το παρελθόν και να πάρεις αποφάσεις που- μπορεί ναι μεν να είναι δύσκολο να τις πάρεις - αλλά θα αλλάξουν τη ζωή σου και θα σε πάνε παρακάτω.

Υδροχόος: ψυχολογικές αναλύσεις έρχονται στο προσκήνιο, ενώ αυτό το διάστημα θα σε απασχολήσουν θέματα που έχουν να κάνουν με φόρους, κληρονομιές, χρέη και επενδυτικά σχέδια. Μια αισθηματική σχέση με κάποιον ξένο (που μπορεί να γνώρισες στο αεροπλάνο) αλλά έχει κάτι διαφορετικό από εσένα όπως π.χ. μιλάει άλλη γλώσσα ή ακόμη και ένα θέμα πολιτιστικής φύσης θα προκύψει αυτό το διάστημα για να σου ταράξει τα νερά!

Ιχθείς: συζητήσεις με δικηγόρους σχετικά με νομικά θέματα έρχονται στο προσκήνιο αυτό το διάστημα οπότε καλά θα κάνεις να είσαι προσεκτική. Διαφωνίες και δυσκολία στην επικοινωνία με συναδέλφους μπορεί να σου προκαλέσουν μια μικρή σύγχυση αλλά δε χρειάζεται να το πάρεις προσωπικά, ανάδρομος είναι και θα περάσει!

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη