Τηλεπάθεια

05.10.2003
Η επικοινωνία σκέψεων, ιδεών, αισθημάτων, αισθήσεων και νοερών εικόνων από άτομο σε άτομο. Ο όρος "τηλεπάθεια" προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις τηλέ (μακριά) και πάθος (συμβάν ή αίσθηση). Έρευνες έχουν αποδείξει οτι η τηλεπάθεια συμβαίνει πιο συχνά αυθόρμητα σε περιπτώσεις κρίσης, κατά τις οποίες ένα άτομο έχει επίγνωση πως κάποιος άλλος μακριά βρίσκεται σε κίνδυνο.
Η επικοινωνία σκέψεων, ιδεών, αισθημάτων, αισθήσεων και νοερών εικόνων από άτομο σε άτομο. Ο όρος "τηλεπάθεια" προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις τηλέ (μακριά) και πάθος (συμβάν ή αίσθηση).
Έρευνες έχουν αποδείξει οτι η τηλεπάθεια συμβαίνει πιο συχνά αυθόρμητα σε περιπτώσεις κρίσης, κατά τις οποίες ένα άτομο έχει επίγνωση πως κάποιος άλλος μακριά βρίσκεται σε κίνδυνο. Η πληροφορία έρχεται με ποικίλλους τρόπους: σαν τμήματα σκέψης που λέει οτι "κάτι πάει στραβά", σε όνειρα, οράματα, παραισθήσεις και νοερές εικόνες, σε διορατικές στιγμές και σε λέξεις που αναβλύζουν από το νου.
Η τηλεπάθεια φαίνεται να σχετίζεται στενά με τα συναισθήματα τόσο του δέκτη όσο και του πομπού, ενώ επηρεάζεται θετικά από την καφεϊνη και αρνητικά από ψυχοδιασπαστικές ουσίες.
(Lexitel)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ