Η "τραυματισμένη" αύρα

21.05.2003
Μερικές από τις φράσεις που χρησιμοποιούμε συχνά, όπως "το κλίμα εδώ μέσα είναι βαρύ" ή "το δωμάτιο είναι γεμάτο αρνητική ενέργεια" περιγράφουν περιστατικά εγκλωβισμένης, τραυματισμένης αύρας. Αυτή η αόρατη σωματική ενέργεια, που αλλάζει όπως αλλάζουν οι διαθέσεις του ανθρώπου, επηρεάζεται από...
Μερικές από τις φράσεις που χρησιμοποιούμε συχνά, όπως "το κλίμα εδώ μέσα είναι βαρύ" ή "το δωμάτιο είναι γεμάτο αρνητική ενέργεια" περιγράφουν περιστατικά εγκλωβισμένης, τραυματισμένης αύρας.

Αυτή η αόρατη σωματική ενέργεια, που αλλάζει όπως αλλάζουν οι διαθέσεις του ανθρώπου, επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες: εγκλωβίζεται και ζημιώνεται από εξωτερική αρνητική ενέργεια, ενώ μπορεί να "τραυματιστεί" από ένα σωματικό τραυματισμό, από περιβαλλοντική μόλυνση ή ακόμη από καταπιεστικές συνθήκες ή περιόδους κατάθλιψης.
Οι ειδικοί θεραπευτές προκειμένου να διορθώσουν τα "τραύματα" και να αποκαταστήσουν την αύρα αποσύρουν πρώτα απ'όλα τα εμπόδια, τις αιτίες που τα δημιούργησαν. Στην συνέχεια αυξάνοντας τις δονήσεις των σωματικών κυττάρων προσπαθούν να τα "αποφορτίσουν", για να τα "ανασυγκροτήσουν" στη συνέχεια. Οι θεραπευτές -οι περισσότεροι από τους οποίους χρησιμοποιούν τα χέρια τους- χειρίζονται μεγάλα φορτία ενέργειας στην προσπάθειά τους να αποκαταστήσουν την ισορροπία. Πρόκειται για μία έντονη και κουραστική πρακτική που αρχικά φαίνεται απλή: αφού η αρνητική αύρα φυλακιστεί σ'ενα δωμάτιο θα αντικατασταθεί στη συνέχεια με αγνή άσπρη φωτεινή, ηλιακή ενέργεια.

Αυτή η αποφόρτιση της τραυματισμένης αύρας και η αντικατάστασή της από θετική ενέργεια είναι η ουσία της πρακτικής των θεραπευτών, που προσπαθούν να "περάσουν" στους ασθενείς τους.
Κατά τη διάρκεια της θεραπείας μερικοί πελάτες θα νιώσουν την νέα ενέργεια σαν ζεστό ή φρέσκο αέρινο κύμα. Αλλοι ενδέχεται να το νιώσουν σαν κύμα ελαφρών ήχων ή χρωμάτων.
Αν και πολλές φορές η λύση ορισμένων καταστάσεων είναι μπροστά μας η άγνοια ή ο φόρτος εργασίας δεν μας επιτρέπει να τα γνωρίσουμε. Στην πραγματικότητα αρκεί να έχουμε όλες τις αισθήσεις μας "ανοικτές" στις προκλήσεις.