Τα πλανητικά φαινόμενα του Ιανουαρίου και πώς θα επηρεάσουν το ζώδιο σου

05.01.2022
Τα πλανητικά φαινόμενα του Ιανουαρίου και πώς θα επηρεάσουν το ζώδιο σου
Καλή χρονιά και αστρολογικά καθώς όπως βλέπουμε, το σύμπαν δεν χάνει χρόνο, καθώς ολόκληρος ο πρώτος μήνας του 2022 είναι γεμάτος πλανητική δράση, από τη δεύτερη μέρα του χρόνου που είχαμε το νέο φεγγάρι μέχρι την τελευταία μέρα. Ιδού τι περιμένουμε πλανητικά και τι σημαίνει το καθετί για όλα τα ζώδια.

Ο πρώτος ανάδρομος Ερμής του 2022

Στις 14 Ιανουαρίου, ξεκινά η πρώτη ανάδρομη κίνηση του Ερμή για το 2022. Αυτή η ανάδρομη κίνηση ξεκινά από τον Υδροχόο και στη συνέχεια γυρίζει πίσω στον Αιγόκερω, όπου θα μείνει μέχρι τον υπόλοιπο μήνα. Αντί να εστιάσουμε σε μελλοντικά σχέδια, αυτή η περίοδος αφιερώνεται καλύτερα στην αναθεώρηση της σταθερότητας των πρόσφατων αποφάσεων μας, δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τους ανθρώπους γύρω μας.

Τα 3 ζώδια για τα οποία θα είναι καλύτερο το 2022

Μια καθαρτική πανσέληνος στις 17 Ιανουαρίου

Με τόσους πολλούς πλανήτες συγκεντρωμένους επί του παρόντος στον Αιγόκερω και τον απόμακρο Υδροχόο, η πανσέληνος του Ιανουαρίου του 2022 στο ευαίσθητο ζώδιο του νερού, τον Καρκίνο, θα φανεί αναζωογονητικά καθαρτική αλλά και αρκετά έντονη. Η πανσέληνος έρχεται σε αντίθεση με τον μεταμορφωτικό πλανήτη Πλούτωνα, ο οποίος θα μπορούσε να επιφέρει βαθιές συναισθηματικές αποκαλύψεις και σημεία κρίσης.

Η αναζωογονητική δροσιά της εποχής του Υδροχόου

Στις 19 Ιανουαρίου, ο ήλιος θα αφήσει τον Αιγόκερω για να ενώσει τον διανοητικό Ερμή και τον σοβαρό Κρόνο, στο ιδιόρρυθμο βασίλειο του Υδροχόου. Αυτή η ηλιακή είσοδος ξεκινά επίσημα την εποχή του Υδροχόου και γενικά μοιάζει σαν μια ζωδιακή ανάσα φρέσκου αέρα. Η προνοητική ενέργεια της εποχής του Υδροχόου μας επιτρέπει να πάρουμε τα πρακτικά σχέδια που κάναμε κατά τη διάρκεια της σεζόν του Αιγόκερω και να τους δώσουμε μια ανορθόδοξη, ασυνήθιστη περιστροφή. Μας εμπνέει επίσης να συνδεόμαστε με φίλους και να ασχολούμαστε με τις κοινότητές μας, ακόμα κι αν ο ανάδρομος Ερμής επιχειρήσει να μπερδέψει τα κοινωνικά μας σχέδια.

Τα 3 ζώδια για τα οποία θα είναι δύσκολο το 2022

Το τέλος του ανάδρομου Ουρανού και της ανάδρομης Αφροδίτης

Μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε τις αντιξοότητες του ανάδρομου Ερμή, αλλά τουλάχιστον το δεύτερο μισό του μήνα, μας φέρνει επίσης το τέλος δύο πλανητικών ανάδρομων. Στις 18 Ιανουαρίου, ο πλανήτης Ουρανός, σαν άγριο παιδί, τελειώνει την πεντάμηνη ανάδρομη πορεία του. Αυτή η άμεση κίνηση μας οδηγεί σε μια περίοδο συλλογικών αλλαγών και απροσδόκητων ανατροπών, επομένως θα θέλουμε να έχουμε ανοιχτό μυαλό καθώς προχωράμε.

Στη συνέχεια, θα κλείσουμε τον μήνα με το τέλος της ανάδρομης Αφροδίτης στις 29 Ιανουαρίου. Μετά από έξι ατελείωτες ανάδρομες εβδομάδες, ο πλανήτης της αγάπης θα επιστρέψει επιτέλους στο συνηθισμένο του αυλάκι, επιτρέποντάς μας να ασχοληθούμε με θέματα ρομαντισμού, χρημάτων και ομορφιάς. Επειδή η Αφροδίτη θα εξακολουθεί να βρίσκεται τον Φεβρουάριο στη σκιά της μετά την ανάδρομη πορεία, πάρε τα πράγματα ήρεμα και δώσε χρόνο στον εαυτό σου να επεξεργαστεί τις προσαρμογές και τις συνειδητοποιήσεις που έκανες κατά τη διάρκεια της ανάδρομης περιστροφής.