Τι σημαίνει για το ζώδιο σου η φθινοπωρινή ισημερία

19.09.2020
Τι σημαίνει για το ζώδιο σου η φθινοπωρινή ισημερία
Το καλοκαίρι έχει σχεδόν τελειώσει και το φως του ήλιου εξασθενεί λίγο περισσότερο κάθε μέρα, καθώς πλησιάζουμε πιο κοντά στην φθινοπωρινή ισημερία. Τα χρώματα της Μητέρας Φύσης είναι τόσο όμορφα και ζωντανά και είναι δύσκολο να μην νιώθεις τη διάθεσή της να αλλάζει γύρω μας. Αυτό σημαίνει ότι είναι η τέλεια στιγμή για να πούμε το τι είναι η φθινοπωρινή ισημερία και πώς επηρεάζει τα ζώδια. Συγκεκριμένα, η φθινοπωρινή ισημερία σηματοδοτεί την αρχή του φθινοπώρου και το τέλος του καλοκαιριού στο Βόρειο Ημισφαίριο. Είναι η αρχή της σεζόν του μυστηρίου, αλλά και μια εποχή ωριμότητας. Σε τελική ανάλυση, είναι η εποχή της συγκομιδής και καθώς τα φύλλα αρχίζουν να αλλάζουν χρώματα ως προετοιμασία για τις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες, αρχίζουμε να βλέπουμε τους καρπούς της σκληρής δουλειάς μας, με την ελπίδα να έχουμε αρκετά για να καλύψουμε το χειμώνα.

Πότε έχουμε φθινοπωρινή ισημερία;

Η φθινοπωρινή ισημερία δεν πέφτει πάντα την ίδια ημερομηνία. Κατά κανόνα συμβαίνει σε μία από τις τέσσερις ημέρες μεταξύ 21 Σεπτεμβρίου και 24 Σεπτεμβρίου. Φέτος, το φθινόπωρο θα κάνει την εμφάνιση του την Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου στο Βόρειο Ημισφαίριο. Εκείνη την ημέρα, ο ήλιος θα περάσει κατευθείαν πάνω από τον ισημερινό, καθιστώντας τη διάρκεια της ημέρας ίδια με αυτή της νύχτας.

Ο Ήλιος μπαίνει πάντα στον Ζυγό κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής ισημερίας και ο Ζυγός είναι σύμβολο ισορροπίας και ισότητας. Επομένως, είναι απολύτως λογικό ότι η διάρκεια της ημέρας και της νύχτας είναι ίση σε αυτή την ημέρα.

Διάβασε και αυτό: Τι είναι η φθινοπωρινή κατάθλιψη και πώς να την αντιμετωπίσεις

Επωφελήσου από τα φθινοπωρινά vibes

Πώς μπορείς να αξιοποιήσεις στο έπακρο αυτήν την τρομερά στοχαστική αλλά τόσο ωραία εποχή του φθινοπώρου; Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να θυμάσαι να είσαι υπομονετική και να αποδεχτείς πραγματικά τον συμβολισμό πίσω από κάθε περίοδο, ο οποίος τελικά αντιπροσωπεύει έναν κύκλο στη ζωή σου. Την ημέρα της φθινοπωρινής ισημερίας, παίρνεις μια βαθιά ανάσα και υποδέχεσαι το φθινόπωρο με φρέσκο ​​μυαλό και ανοιχτή καρδιά. Αναγνωρίζεις τη συγκομιδή για την οποία εργάζεσαι τόσο σκληρά και αγκαλιάζεις την ομορφιά αυτής της νέας αρχής.

Το φθινόπωρο είναι ο τρόπος της Μητέρας Φύσης να πει, «Θερίζεις ότι σπέρνεις». Είναι η εποχή της καρποφορίας και της αφθονίας, αλλά και σύμβολο του χρόνου και των περιορισμών. Έχεις πάει αντίθετα στο ρεύμα στις προηγούμενες εποχές; Αναγνώρισες τις ευθύνες σου; Η πραγματικότητα είναι ότι αυτό δεν αφορά την αστρολογία ή κάποια συγκεκριμένη πίστη. Στην πραγματικότητα, μπορείς να πεις από το χρώμα των φύλλων και την αλλαγή της θερμοκρασίας, ότι το ρολόι δεν σταματά ποτέ. Είναι ο χρόνος ο χειρότερος εχθρός σου; Οχι απαραίτητα. Μπορείς να τον αξιοποιήσεις για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος.