Ερμής σε σύνοδο με τον Πλούτωνα: Έχεις μήνυμα!

25.01.2016
Στις 22 Ιανουαρίου ο Ερμής άγγιξε τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Μια σύνοδος που δρα μέχρι και το τέλος του μήνα. Εντω μεταξύ ο Ήλιος πέρασε στον σοφιστικέ Υδροχόο, το ζώδιο της παγκοσμιότητας και της σφαιρικής ενατένισης των πραγμάτων, πάντα δια της Νόησης (την Ποίηση, ως ύπατη μορφή έκφρασης επιφυλάσσουμε για τους Ιχθύες).

Η Πανσέληνος της 24ης Ιανουαρίου, στον Λέοντα, φέρνει το Εγώ απέναντι από το Εμείς, ζητώντας να αποκαλύψει το σωστό ζύγι με το οποίο βιώνουμε τον εαυτό μας μέσα στις σχέσεις.

Στην αστρολογική γλώσσα, ο κυβερνήτης της πληροφορίας, ο Ερμής, ο διαγγελέας και κήρυκας των Ολύμπιων του εσωτερικού μας Πάνθεου, συναντά τον Άρχοντα του Κάτω Κόσμου, τον Πλούτωνα. Ο αλαφροπάτητος και παιχνιδιάρης τολμά να κάνει κουβέντα με τον Σκαιό και Αδυσώπητο. Είναι η στιγμή να βρούμε το κουράγιο για μια κάθοδο στον δικό μας Κάτω Κόσμο, όπου κρύβονται οι δικές μας σκιώδης αλήθειες, πυρηνικά φορτισμένες από τόνους καταπίεσης και έξωθεν υποκινούμενης ντροπής.

« Μ' αρέσει να λέω ότι μου καπνίζει. Για δοκιμάστε το κι εσείς με την πλαδαρή σα ζυμάρι καρδιά σας: μόλις αγγίξετε το αναμμένο χορτάρι τούτης της γης, θα κάψετε τον πισινό σας!». *

Απειλητική μοιάζει η στιγμή, κι όμως οι κρυμμένες αλήθειες σώζουν. Μυστικά μπορεί να βγουν στο φως, αλλά και το αντίθετο. Να πέσεις θύμα κάποιας ηφαιστειώδους μνησικακίας ανθρώπων που επιθυμούν να σε διαβάλλουν. Ψυχραιμία. Η Αφροδίτη που μόλις μπήκε στον Αιγόκερω σε κάνει πιο πρακτική. Προσέχεις που πατάς και δεν πετάς στα σύννεφα: οι άνθρωποι είναι αδύναμα πλάσματα. Συγχωρώντας τις κακοτοπιές των άλλων, αλαφραίνουμε.

Αφροδίτη στον Αιγόκερω: Επί της ουσίας...

Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω αφήνει πίσω τις αυταπάτες. Θέλει να ταιριάζει με τις κοινωνικές δομές και να αναλάβει την ευθύνη. Ζητά ενηλικίωση στις σχέσεις. Αυτό σημαίνει μια ρεαλιστική ματιά στον εαυτό σου: Ποιά είσαι; Ποιες αξίες είναι σημαντικές για σένα; Τι στόχους θες πραγματικά να πετύχεις;

Η δηλητηριασμένη σεξουαλικότητα γίνεται λατρεία για το glam

Η νέα ειδωλολατρεία προβλέπει θεούς έξω από τον Εαυτό, δηλαδή ινδάλματα. Η ταλαίπωρη φρεσκομάνα που σκατοσφουγγίζει μωρά εξαντλημένη κάνει like στην αιθέρια Katie Perry, που μόλις χτύπησε 80 εκατομμύρια followers στο instagram. Τι κάνει μια τραγουδίστρια να σέρνει 80 εκατομμύρια ανθρώπους σε κάθε αυτάρεσκη πόζα της; Η φτώχεια.

Η αισθησιακή μας φτώχεια.

Τη βλέπεις στο μετρό. Όπου η πολυμερισμένη τούρτα από χρώμα, τρισδιάστατα σχέδια και ορόφους «ημινόνιμου» δημιουργεί σύγχρονες Άρπυιες, ανίκανες να αγγίξουν με πάθος ή να αφιερώσουν απόλυτα το χέρι τους σε μια δουλειά της προκοπής – αδύνατον μ' αυτό το νύχι!

Φταίμε; Κατ' αρχάς όχι. Είναι τέτοιος ο ορυμαγδός, κι όσο πάει μεγαλώνει, που μέσα στο τόσο ντιντίνισμα, που να ακούσεις τη μουσική σου...

Πως να ερωτευτείς όταν η λέξη της εποχής είναι «τρολ»;

Ερμής ορθόδρομος, πρόσω ολοταχώς!

Ο Ερμής ταυτόχρονα με την επώδυνη και λυτρωτική συνάντησή του με τον Πλούτωνα γίνεται σήμερα (25 Ιανουαρίου 2015) ορθόδρομος. Μας απαλλάσσει έτσι από καθυστερήσεις και περιορισμούς στον τομέα των επικοινωνιών και της σκέψης. Γίνεται πιο σβέλτος, βλέπει μπροστά. Είναι σοφό να προχωρήσουμε αργά και μεθοδικά, λαμβάνοντας συγκεκριμένα μέτρα για να εφαρμόσουμε ό,τι μας ψιθύρισε κατά τη διάρκεια της ανάδρομης περιόδου.

Η στιγμή λέει «Τόλμησέ το!» Πριν το κάνεις, είναι ανάγκη να το διανοηθείς. Να ακούσεις τον ψίθυρο και να τον κάνεις φωνή. Ποιός είναι ο... σωστός ψίθυρος; Μα, αυτός που τρομάζει!

“We must spend a few years living like no one else will in order to spend the rest of our lives living like no one else can.”, λένε οι Αμερικανοί. Μετάφραση στα... ελληνικά;

«Αν κάποιος εισχωρήσει στις στρεβλώσεις, ανοίγεται μια πλατιά θέα σε ένα τεράστιο πεδίο ανθρώπινης εμπειρίας, πλούσιο σε ομορφιά και αλήθεια. Είναι το πεδίο απ΄ όπου πηγάζουν οι μεγάλες πράξεις ευφυίας».*

Ο Έλλην ου του γένους αλλά της διανοίας. Υποχρέωσή μας η ελληνικότητα, μέσα στο νεοβαρβαρισμό της σύγχρονης συνθήκης.

Από τη Βίκυ Νταλακώστα


* Βίλχελμ Ράιχ, Από την ψυχανάλυση στη βιοφυσική της οργόνης.