Πώς σε επηρεάζει η Πανσέληνος του Ιανουαρίου;

22.01.2016
Την Πανσέληνο αυτή στον Λέοντα στις 23 του μήνα, ακολουθούν ξεχωριστές όψεις, αντιθέσεις και τετράγωνα, οι ιδιαιτερότητες των οποίων θα κάνουν σαφές πως βρισκόμαστε στο κατώφλι εξαιρετικά σημαντικών αλλαγών και μεγάλων συνειδητποιήσεων.

Οι Πανσέληνοι μάς αποκαλύπτουν τι χρειάζεται να ενσωματώσουμε σε αυτή την εν λόγω χρονική στιγμή. Η Πανσέληνος λοιπόν φωτίζει τις αρχετυπικές αλήθειες του Υδροχόου και του Λέοντα: κάθε άνθρωπος αποτελεί μια σπίθα του θεϊκού και ταυτόχρονα ένα αδιαχώριστο μέρος του ιστού της ζωής. Ο καθένας από εμάς έχει τα ιδιαίτερα ταλέντα του και έναν συγκεκριμένο ρόλο να παίξει. Ο καθένας από εμάς δημιουργεί τη διαφορά και όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας, δημιουργώντας μια αλυσίδα που είναι δυνατότερη από τα κομμάτια της.

Ο ζωδιακός κύκλος εκφράζει έναν αρχετυπικό κύκλο ανάπτυξης και εξέλιξης που ζούμε σε πολλά επίπεδα -από τον ωροσκόπο, που αλλάζει κάθε δύο ώρες, στη μετάβαση μιας αστρολογικής εποχής κάθε 2.000 και πλέον χρόνια. Καθένα από τα ζώδια κωδικοποιεί μια σειρά από χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα για την εξέλιξη της συνείδησης. Ο Υδροχόος εκπροσωπεί τη συλλογική συνείδηση -περνάμε από την ταύτιση με το εγώ, το φύλο, τη θρησκεία, τη φυλή και τη χώρα στην αναγνώριση του Άλλου ως μέλους της ανθρώπινης οικογένειας. Αν και υπάρχει πολλή συζήτηση για την Εποχή του Υδροχόου -εάν έχει ξεκινήσει-, εν τούτοις είναι εμφανές ήδη ότι η ανθρωπότητα αγωνίζεται να ενσωματώσει τα υδροχοϊκά ιδεώδη, που εμπεριέχουν τη μετάβαση από την ιεραρχία στην ισότητα, από τον ανταγωνισμό στη συνεργασία και από το εγώ στο εμείς.

Σε αυτή την αντίθεση Σελήνης (στον Λέοντα) - Ήλιου (στον Υδροχόο), έχουμε να ισορροπήσουμε την ατομικότητα με την ομάδα, την προσωπική αναγνώριση με τον συνηθισμένο άνθρωπο, τον αριστοκράτη με τον δημοκράτη, τον καλλιτέχνη με τον επιστήμονα, την υπερηφάνεια της ιδιοκτησίας με την επιθυμία της ελευθερίας. Αυτή η αντίθεση αναφέρεται ακόμα και στις έννοιες της Φιλίας (Υδροχόος) και της Αγάπης (Λέων). Ένας Λέων λέει «Σ’ αγαπάω κι είμαι υπερήφανος που είσαι δικός μου», ενώ ένας Υδροχόος λέει «Αφού σε αγαπάω, σε αφήνω ελεύθερο».

Σαν υψηλότερη οκτάβα του Ερμή, ο Ουρανός σχετίζεται με τις ξαφνικές εκλάμψεις, τις αποκαλύψεις και τις αλλαγές στην αντίληψή μας που οδηγεί σε δυναμικές αλλαγές στη ζωή μας. Ο Ουρανός στον Κριό, σε ένα ζώδιο δράσης, μάς ωθεί να απαλλαγούμε από τη σκιά του συμμετρικά αντίθετου ζωδίου, του Ζυγού: Μας πιέζει δηλαδή να απελευθερωθούμε από εξαρτητικές σχέσεις όπου ο ένας είναι αυτός που δίνει, που τρέχει, που πασχίζει για τη σχέση, που επιμένει και προσπαθεί να την εξελίξει χωρίς να εκφράζει τις ανάγκες, τις επιθυμίες του, τα όχι του. Τέτοιες σχέσεις είναι δυσλειτουργικές και οδηγούν σε θυμό, απωθημένα και αυτοκαταστροφή.

Από τον Μάρτιο του 2011, που ο Ουρανός μπήκε στον Κριό δημιουργώντας ένα μπαράζ από δύσκολες όψεις με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, η επιθετικότητα, οι ξαφνικές εκρήξεις, οι παράλογες αντιδράσεις, οι συγκρούσεις, οι αντιπαραθέσεις και οι αναπάντεχες αλλαγές πολλαπλασιάζονται. Ουσιαστικά τότε ξεκίνησε η σύγκρουση μεταξύ συντηρητικών και αυτών που θέλουν να βγουν από τον βάλτο. Πιο ελεύθερα, η μάχη μεταξύ παλιού και νέου κόσμου.

Ο Ουρανός επιμένει από τον Κριό για νέα αρχέτυπα: «Ακόμα και ευνουχισμένος», λέει ο Ουρανός, που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ευνουχίστηκε από τον γιο του, Κρόνο, με ένα δρεπάνι, « θα δημιουργήσω νέους θεούς και θεές που θα κατοικήσουν στον Όλυμπο». Βεβαίως, τα βουνά ανήκουν στη δικαιοδοσία του Αιγόκερου και είναι αμετακίνητα. Άρα θα συνεχίσουμε να βλέπουμε όλο και πιο έντονα νέες δυνάμεις που αντιστέκονται και εναντιώνονται (Ουρανός στον Κριό) στην κατεστημένη τάξη (Πλούτωνας στον Αιγόκερω). Σε αυτή την ιστορική εποχή βρισκόμαστε μπροστά στην αυξανόμενη οργή του ατόμου εναντίον της καταπίεσης των δυνατών. Οι πολίτες θεωρούν την εξουσία και τις κυβερνήσεις διεφθαρμένες, αναίσθητες και άπληστες. Ο Αιγόκερως φοβάται το χάος και αμύνεται, ανεβάζοντας τα επίπεδα καταπίεσης, ενώ ο Κριός με εφηβική ορμή πετά πέτρες στα αγάλματα πιστεύοντας ότι έτσι θα πέσουν. Όλη την προηγούμενη αναταραχή μπορούμε να την προβάλουμε και στην καθημερινότητα: Ξαφνικοί χωρισμοί και διαζύγια, παραιτήσεις, απολύσεις κι επαγγελματικές αλλαγές κατεύθυνσης, ξαφνικοί έρωτες, τσακωμοί, ρήξεις και συναισθηματικός πάγος. Κυριαρχεί η επιθυμία να είσαι μαζί με κάποιον και ταυτόχρονα μόνος χωρίς καμία δέσμευση. Οι καιροί τους οποίους διανύουμε δεν μπορούν παρά να χαρακτηριστούν αλλόκοτοι.

Αυτή η Πανσέληνος στον Λέοντα θυμίζει τη φράση του Ρίλκε που λέει: «Το να αγαπιέσαι είναι κάτι περαστικό. Το να αγαπάς είναι κάτι που διαρκεί!».

Ποιούς επηρεάζει η Πανσέληνος
Eπηρεάζει τα σταθερά ζώδια (Ταύρους/Λέοντες/Σκορπιούς/Υδροχόους) και κυρίως τους γεννημένους στο πρώτο πενθήμερο, όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 2ο-5ο.

Παρακάτω θα μάθεις πώς θα σε επηρεάσει ανάλογα με το ζώδιό σου:

Κριός:

Η Πανσέληνος αυτή στο ζώδιο του Λέοντα επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεσαι και εσύ πρέπει να βρεις τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να λες αυτά που θέλεις χωρίς να περνάς τα λάθος μηνύματα. Αντί να πυροδοτείς τα δράματα, μπορείς κάλλιστα να προσπαθήσεις να σβήσεις τη φωτιά! Αυτό το διάστημα συνειδητοποιείς πως ο δρόμος της αγάπης είναι η μόνη επιλογή που έχεις και είναι μονόδρομος, οπότε δεν μένουν και πολλά για να σκεφτείς.

Ταύρος:

Η ατελείωτη υπομονή σου με θέματα... ενδοοικογενειακού ενδιαφέροντος σε έχει φτάσει στα όρια σου μιας και αυτή η Πανσέληνος στον Λέοντα ρίχνει το φως στα οικογενειακά σου θέματα. Οι μικρό-κρίσεις στον χώρο της οικογένειας και του σπιτιού βάζει σε δεύτερη μοίρα τα προσωπικά σου ζητήματα και εσύ δεν πρέπει να αφήσεις τις καταστάσεις που βιώνεις να επηρεάσουν όλους τους τομείς της ζωής σου. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αφιερώσεις 15 λεπτάκια την ημέρα στον εαυτό σου και να ξεκινήσεις την ημέρα σου από πιο νωρίς για να μην αγχώνεσαι με τα όσα έχεις να κάνεις.

Δίδυμοι:

Το να σχεδιάζεις το μέλλον είναι όσο σημαντικό είναι και το να κρατάς τις υποσχέσεις που έχεις δώσει εδώ και καιρό. Βέβαια η Πανσέληνος αυτή στο ζώδιο του Λέοντα επηρεάζει το άμεσο περιβάλλον σου και το μόνο βέβαιο είναι πως σε κρατάει πάντα… απασχολημένη. Αυτό που πρέπει να σκεφτείς τώρα είναι πού θέλεις να πας και να αρχίσεις να φτιάχνεις τα δικά σου πλάνα έτσι ώστε να πετύχεις τον στόχο σου! Το να φτάσεις εκεί που θέλεις μπορεί να αργήσει λιγάκι το μόνο βέβαιο είναι όμως πως θα έρθει η ώρα που θα τα καταφέρεις. Πίστεψε στα όνειρα σου και θα δεις πως μπορείς να καταφέρεις τα όσα βάλεις στο μυαλό σου!


Καρκίνος:

Η Πανσέληνος αυτή επηρεάζει τις αξίες σου και σου δημιουργεί ένα αίσθημα ανάγκης που σε κυριεύει αυτό το διάστημα. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως ένα πρότζεκτ που έχεις στα σκαριά βλέπεις πως δύσκολα προχωράει και εσύ σκέφτεσαι μήπως τελικά δεν αξίζει τον κόπο και πρέπει να το εγκαταλείψεις. Σκέψου καλά πριν αποφασίσεις να τα παρατήσεις γιατί ίσως απλά χρειάζεσαι λίγο χρόνο να ηρεμήσεις και μετά να πάρεις την οριστική απόφαση.

Λέων:

Αυτή η Πανσέληνος στο ζώδιό σου στρέφεται γύρω από εσένα την ίδια και γύρω από τα δικά σου θέματα. Το βασικό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως η επικοινωνία είναι το πιο βασικό σου όπλο για να λύσεις όλα τα θέματα σου αφού τώρα σου δίνεται η ευκαιρία να τα βρεις με τον εαυτό σου και να ξαναβρείς τον εαυτό σου. Μόλις το πετύχεις θα δεις πως η αυτοπεποίθηση σου θα ανέβει στα ύψη και θα είσαι σε θέση να ακούσεις και τα όσα έχουν να σου πουν οι γύρω σου αλλά και να τους προσφέρεις μια λύση.

Παρθένος:

Πρέπει να ανταποκριθείς τώρα σε ένα συναισθηματικό δίλημμα μιας και η Πανσέληνος αυτή ρίχνει φως σε κάποια κρυμμένα μυστικά. Έχεις πάθει μια εμμονή σχετικά με το πώς μπορείς μεν να πεις αυτά που θέλεις προφυλάσσοντας όμως και την ιδιωτικότητα σου παράλληλα. Το να μοιράζεσαι συγκεκριμένες πληροφορίες με συγκεκριμένους ανθρώπους είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτείς αυτές τις ημέρες οπότε δεν έχεις παρά να ξεκαθαρίσεις τα όρια σου σε όλους και να φιλτράρεις λιγάκι την σκέψη σου πριν την μοιραστείς με τους γύρω σου.

Ζυγός:

Μπορεί να έχεις όρεξη, μπορεί και να μην έχεις, το μόνο βέβαιο είναι πως αυτές τις ημέρες θα βγεις και θα γνωρίσεις πολλούς και ενδιαφέροντες ανθρώπους! Αν δε επιστρατεύσεις και τις διπλωματικές σου ικανότητες τότε θα καταφέρεις και να περάσεις καλά αλλά και να δεις και πολλούς τομείς της ζωής σου να απογειώνονται χάρει στις νέες γνωριμίες που ενδεχομένως να κάνεις μέσα από τους κοινωνικούς σου κύκλους. Εσύ δεν έχεις παρά να δώσεις μια ευκαιρία!

Σκορπιός:

Είναι φυσικό να εκφράζεσαι με πάθος στο χώρο της δουλειάς αφού η Πανσέληνος αυτή επηρεάζει την καριέρα σου περισσότερο από κάθε άλλο τομέα αυτή την εποχή. Το παράδοξο είναι πως διατηρείς την αντικειμενικότητα σου ακόμη και αν τα συναισθήματα σου σε σπρώχνουν προς μια συγκεκριμένη κατάσταση. Αντί να κάθεσαι και να βλέπεις τους γύρω σου να επηρεάζουν την ζωή σου, τώρα είναι η ώρα να κάνεις εσύ τις κατάλληλες κινήσεις και να πάρεις των έλεγχο της ζωής σου στα χέρια σου. Δεν θα σου βγει σε κακό.

Τοξότης:

Η καρδιά σου ζητάει να αφήσεις στην άκρη τα προηγούμενα σου σχέδια και να κυνηγήσεις έναν άλλο και καλύτερο στόχο! Η Πανσέληνος αυτή επηρεάζει τις περιπέτειες της ζωή σου και σε βάζει να κρατάς σε μια ισορροπία τη ζωή σου αν ακολουθήσεις μια πιο «έξυπνη» στρατηγική. Δυστυχώς υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να χάσεις μια σημαντική ευκαιρία αν στοχεύσεις πολύ ψηλά! Το βασικό είναι πως μπορείς να μείνεις πιστή στις υποχρεώσεις σου ενώ παράλληλα συντηρείς τα όνειρα σου!

Αιγόκερως:

Αν και μπορεί να φοβάσαι πως οι γύρω σου θα σε κρίνουν αρνητικά, εσύ δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα περισσότερο από το να είσαι ειλικρινής για τα όσα σε ανησυχούν. Η ζωηρή αυτή Πανσέληνος στο ζώδιο του Λέοντα κάνει τους φόβους σου μεγαλύτερους από ότι είναι και εσύ νιώθεις συναισθηματικά ευάλωτη. Αν και μπορεί να σε φοβίζει σκέψου να παίρνεις ρίσκα και θα δεις πως οι φόβοι σου θα …φοβηθούν και θα κάνουν πίσω!

Υδροχόος:

Το να ανοίξεις την καρδιά σου και να μοιραστείς τα εσώψυχα σου δεν είναι κακό αν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα αρκεί πάντα να ξέρεις σε ποιους θα μιλήσεις και με ποιους θα τα μοιραστείς όλα αυτά. Η Πανσέληνος αυτή φέρνει στο φως τις σχέσεις σου και εσύ φαίνεται πως αυτό το διάστημα λες περισσότερα με τη σιωπή σου παρά με τα λόγια.

Ιχθείς:

Σχεδόν οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα θα σε βοηθήσει να ηρεμήσεις τα νεύρα σου και θα σε κάνει να αισθανθείς χαρούμενη και ήρεμη. Η …αθώα αυτή Πανσέληνος στο ζώδιο του Λέοντα ρίχνει το φως στον τομέα της δουλειά σου και δημιουργεί μια ένταση ανάμεσα στις υποχρεώσεις σου και την παιχνιδιάρικη διάθεση σου. Φυσικά και το στρες της δουλειάς μπορεί να μειωθεί με λίγη γυμναστική αλλά μπορείς κάλλιστα να κάνεις και θετικές σκέψεις για το μέλλον σου για να χαλαρώσεις!

Από τον Γιώργο Πανόπουλο (fb/www.cosmictelegram.gr)

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη

Πηγή: Astra & Orama