Πώς σε επηρεάζει η Νέα Σελήνη του Ιουλίου;

25.07.2014
Τι επιλογές έχουμε; Εχουμε; Πόσο ελέγχουμε τις εξελίξεις στη ζωή μας; Το θέμα του πεπρωμένου εναντίον της ελεύθερης βούλησης αποτελεί μια διαρκή συζήτηση στην αστρολογία αλλά και σε άλλους τομείς που ασχολούνται με την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Η Νέα Σελήνη στον Λέοντα στις 27 του μήνα το επαναφέρει.

Εχουμε γεννηθεί μια tabula rasa, ένας άγραφος πίνακας; Άραγε ο άνθρωπος δεν γεννιέται με προϋπάρχουσες, έμφυτες γνώσεις, αλλά η γνώση του αποκτάται μέσα από εμπειρίες και αντιλήψεις που προέρχονται από την οικογένεια, τη θρησκεία και τις πολιτισμικές - κ0ινωνικές πεποιθήσεις κάθε εποχής; Ή μήπως υπάρχει και κάτι άλλο; Τι μπορεί να πει η αστρολογία πάνω σ’ αυτό; Η ανθρωπιστική αστρολογία τονίζει ότι ο γενέθλιος χάρτης μας δεν περιγράφει τόσο το σκοπό για τον οποίο έχουμε έρθει στη Γη όσο το τι ήρθαμε για να γίνουμε, και ότι το πεπρωμένο μας δημιουργείται από το ποιοι είμαστε. Αυτή η Νέα Σελήνη ρίχνει φως στην πιο σημαντική ερώτηση που πρέπει να απαντήσουμε στη ζωή μας: «Γεννήθηκα για να γίνω ποιος/ποια;».

Ο Λέων συμβολίζει τη διαδρομή για την ανακάλυψη και την έκφραση του εαυτού μας, του πυρήνα μας, της ψυχής μας. Ο Λέων είναι το Φως (μας). Ο κυβερνήτης του Λέοντα είναι ο Ηλιος, το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος, που γύρω του περιστρέφονται οι άλλοι πλανήτες. Το πέμπτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου μάς προ(σ)καλεί να βρούμε το κέντρο μας, τον πυρήνα μας γύρω από τον οποίο περιστρέφονται όλοι οι τομείς της ζωής μας. Στην ιατρική αστρολογία ο Λέων σχετίζεται με την καρδιά και τη σπονδυλική στήλη, με την αίσθηση της ζωτικότητας και τη θέληση. Η εικόνα ενός λιονταριού συμβολίζει το βάθος της αφοσίωσης και το θάρρος. Χρειάζεται σθένος για να ακούσεις την καρδιά σου. Χρειάζεται θέληση για να βαδίσεις σταθερά το δρόμο σου και να μην ακολουθήσεις το κοπάδι. Χρειάζεται να ζήσεις τη ζωή που προορίζεσαι να ζήσεις.

Η νέα Σελήνη σε σύνοδο με τον Δία στον Λέοντα σηματοδοτεί την ετοιμότητά μας για μια νέα αρχή, για μια καινούργια κατεύθυνση, για νέες προτεραιότητες. Ο Δίας μάς λέει: «Ο,τι έχει περάσει από το φίλτρο της καρδιάς είναι σωστό, δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι». Τονώνεται η αυτοπεποίθηση, η αισιοδοξία, η αίσθηση ότι είμαστε πάνω από τις μικρότητες της ζωής, ότι μπορούμε να κατανοήσουμε τους άλλους και να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας. Ναι, θα πάρεις ό,τι δώσεις ? ευγένεια, φιλία και υποστήριξη.

Λίγο πριν τη Νέα Σελήνη, ο Ερμής στον Καρκίνο δημιουργεί ένα ταυ τετράγωνο με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα μεταξύ 21 και 24 Ιουλίου: Σκέψου διαφορετικά. Μην αποκλείεις εσύ ο ίδιος την εξέλιξή σου. Μην μένεις πίσω ενώ η ψυχή σου τρέχει μπροστά. Η ζωή ρέει, μην κάθεσαι στο βάλτο περιμένοντας κάποιος να αποφασίσει για σένα. Η Αφροδίτη, επίσης στον Καρκίνο, κάνει αντίθεση με τον Πλούτωνα στις 28 Ιουλίου στις 12° και σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό την 1η Αυγούστου στις 16°, ενώ επίσης την 1η Αυγούστου ο Ηλιος στον Λέοντα τετραγωνίζει το σημείο της ηλιακής έκλειψης που έγινε στις 29 Απριλίου στις 9° του Ταύρου: Κίνηση. Ο,τι σπάει, καλώς σπάει. Ο,τι τελειώνει, καλώς τελειώνει. Το αναπάντεχο, το απρόοπτο, το ξαφνικό είναι μεταμφιεσμένες επιθυμίες που μας σπρώχνουν να ανακαλύψουμε μια άγνωστη γη.

Την 1η Αυγούστου έχουμε ένα μεγάλο τρίγωνο μεταξύ της Αφροδίτης στον Καρκίνο, του Κρόνου στον Σκορπιό και του Χείρωνα στους Ιχθύς (στις 17°). Αισθήματα, διαίσθηση, ροή. Ενα μεγάλο τρίγωνο σε ζώδια του Νερού - ίαση, αναζωογόνηση, ευαισθητοποίηση, ενδυνάμωση, ενεργοποίηση του ανώτερου εαυτού μας, τρυφερότητα, κατανόηση, ενσυναίσθηση, να νοιάζεσαι για τους άλλους και για ό,τι ζωντανό υπάρχει στη Γη. Η ουσία αυτού του τριγώνου βρίσκεται στις εικόνες της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ στο βιβλίο της «Ο γύρος της φυλακής» - αφήστε τη λογική, σημασία έχει το αίσθημα: «Σκέφτομαι εκείνο το θρυλικό ζωγράφο που πέρασε τη ζωή του αντιγράφοντας το όμορφο γλίστρημα των κυπρίνων ανάμεσα στα υδρόβια φυτά, και που κάθε του σχέδιο, όταν το έριχνε στο νερό, γινόταν αμέσως αληθινό ψάρι. Σκέφτομαι τις πριγκίπισσες Τάιρα, που πνίγηκαν στη διάρκεια μιας ναυμαχίας στην εσωτερική θάλασσα και μεταμορφώθηκαν σε ψάρια... τα ρούχα τους από ζωγραφιστό και χρυσοποίκιλτο μετάξι έγιναν στο εξής το δέρμα τους».

Τι σου δίνει χαρά; Τι αγαπάς περισσότερο από οτιδήποτε; Είσαι τα χέρια και τα μάτια του Θεού. Του Θεού μέσα σου. Ονειρέψου. Τόλμησε. Κάνε. Η ζωή περιμένει να ζήσει μέσα από σένα. Θυμήσου: «Οταν δεν ακολουθείς τη φύση σου, χάσκει μια τρύπα ανοιχτή στο σύμπαν την οποία καλείσαι να κλείσεις» - Dane Rudhyar

Παρακάτω θα βρεις πώς θα σε επηρεάσει ανάλογα με το ζώδιο σου!

Κριός: η καρδιά σου γεμίζει χαρά με την Νέα Σελήνη στον οίκο των φλερτ και του ρομάντζου και δείχνεις να πλημμυρίζεις συναίσθημα. Ονειρεύεσαι «μεγάλα» και ωραία πράγματα και καλά κάνεις, όλα παίρνουν σιγά-σιγά τον δρόμο τους θα δεις!

Ταύρος: τα οικογενειακά θέματα είναι στο επίκεντρο με την Νέα αυτή Σελήνη στον Λέοντα και τα συναισθήματα σου είναι λιγάκι πιο υπερβολικά απ’ότι συνήθως. Το καλό του διαστήματος είναι πως καταφέρνεις να μεταμορφώσεις μια απλή καθημερινότητα σε μια σούπερ φανταστική καθημερινότητα αρκεί να είσαι προετοιμασμένη να δουλέψεις σκληρά για να το πετύχεις.

Δίδυμοι: τα επικοινωνιακά σου προσόντα είναι… στα ύψη και μαγεύεις με τα λεγόμενα σου με την Νέα αυτή Σελήνη στον τρίτο οίκο της επικοινωνίας σου. Ο ενθουσιασμός και η φαντασία πυροδοτούν την δύναμη που έχουν τα λόγια σου τα οποία εμπνέουν τους γύρω σου. Πάντα βέβαια υπάρχει το ρίσκο να υποσχεθείς πολύ περισσότερα από αυτά που μπορείς να προσφέρεις και για τον λόγο αυτό καλά θα κάνεις να προσέχεις τι λες και σε ποιον.

Καρκίνος: το να έχεις ριζοσπαστικές ιδέες που σχετίζονται με το χρήμα είναι καλό, αλλά καλό είναι επίσης να επενδύσεις χρήματα στον εαυτό σου αλλά πάντα με την απαραίτητη προσοχή στα έξοδα σου αλλά και με το πού σκορπάς τα λεφτά σου έτσι ώστε να μην τα "πετάς".

Λέων: αυτό το διάστημα "ανοίγει" τόσο το μυαλό όσο και την καρδιά σου και σε ωθεί να πας εκεί που σου λέει η καρδιά σου. Σκέψου τι είναι αυτό ή αυτά που θέλεις στην ζωή σου που θα σε κάνουν να νιώσεις γεμάτη. Το βασικό είναι τώρα να έχεις και αποτελέσματα και να δίνεις σημασία στις λεπτομέρειες αφού αυτές οι λεπτομέρειες μπορεί να κάνουν την διαφορά ανάμεσα στην επιτυχία και την αποτυχία.

Παρθένος: Ίσως χρειάζεσαι αρκετές μέρες μακρυά από την ρουτίνα της καθημερινότητας που έχει ρίξει στα …τάρταρα την δημιουργικότητα σου. Οι υποχρεώσεις σε έχουν κουράσει και σίγουρα χρειάζεσαι χρόνο για να χαλαρώσεις και να αφήσεις την φαντασία σου να καλπάσει. Η εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και τις ικανότητες σου είναι σημαντικά θέματα που σε γεμίζουν αυτοπεποίθηση. Αν σκεφτείς όλα όσα θέλεις να πετύχεις τότε είσαι όλο και πιο κοντά στα όνειρα σου!

Ζυγός: αυτή η Νέα Σελήνη είναι ένα σημάδι να βγεις πιο δυνατή από όλες τις καταστάσεις που μπορεί να συμβαίνουν γύρω σου και να κινήσεις Γη και Ουρανό για να κατακτήσεις τα όνειρα σου! Δεν διστάζεις να κάνεις κάτι δραστικό που θα αλλάξει την ζωή σου και δεν αποκλείεται να χρειαστεί να δραστηριοποιήσεις και τους γύρω σου για να πετύχεις αυτό που θέλεις!

Σκορπιός: αυτή η Νέα Σελήνη στον δέκατο οίκο της καριέρας σου σε βάζει να κάνεις βήματα προς τα εμπρός οπότε καλό είναι να συγκεντρώσεις τις γνώσεις σου και να τις εκμεταλλευτείς έτσι ώστε να προχωρήσεις επαγγελματικά. Οι σκέψεις που περνάνε από το μυαλό σου τώρα σχετίζονται με το αν πρέπει να μείνεις σε κάτι που έχεις σίγουρο ή αν πρέπει να πάρεις το ρίσκο σου και αποφασίσεις να δοκιμαστείς σε κάτι καινούργιο!

Τοξότης: αυτή η περιπετειώδης Νέα Σελήνη στον Λέοντα μπορεί να σε τσιγκλήσει να αποκτήσεις νέες εμπειρίες και να δεις καινούργια μέρη και πράγματα που θα σε ανανεώσουν και θα σε γεμίσουν ενέργεια. Μην αφήσεις την βαρεμάρα και τον θυμό σου να σε κυριεύσει όσο δίκιο και αν έχεις σε κάποια πράγματα. Απλά πάρε την τσάντα σου στον ώμο και βρες τον εαυτό σου!
Αιγόκερως: προσωπικά και επαγγελματικά σου θέματα απαιτούν την προσοχή σου. Αν δεν θέλεις να επενδύσεις πολλά από τον εαυτό σου σε χρήμα ή ενθουσιασμό, τότε δεν χρειάζεται να το κάνεις. Αν έχεις δεύτερες σκέψεις ή αμφιβολίες τότε καλό είναι να επενδύσεις πάνω απ’όλα στην ασφάλεια σου και να επενδύσεις συναισθηματικά σε ανθρώπους και καταστάσεις που πραγματικά σε ενθουσιάζουν αφού συνειδητοποιείς πως τα ημίμετρα δεν σου ταιριάζουν!

Yδροχόος: η λογική σου θα ξεπεράσει τα έντονα συναισθήματα σου και έτσι θα καταφέρεις να ανταποκριθείς τέλεια στις υψηλές προσδοκίες των γύρω σου. Πάρε πρωτοβουλία στην σχέση σου και μοιράσου τις σκέψεις σου με το άλλο σου μισό, δεν θα σου βγει σε κακό!

Ιχθείς: στον 6ο οίκο σου της δουλειάς η Νέα αυτή Σελήνη σε γεμίζει υποχρεώσεις και εσύ δεν έχεις παρά να εκφράσεις την γνώμη σου - που αν και μπορεί να σε φέρει σε αντιπαράθεση με τους γύρω σου- τουλάχιστον θα σε πάει ένα βήμα παραπέρα και δεν θα μείνεις στάσιμη σε μια κατάσταση που σου προσφέρει απλά ασφάλεια.

Από τον Γιώργο Πανόπουλο
(fb/www.cosmictelegram.gr)

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη