Αφυδάτωση: Αυτά είναι τα σημάδια που ''μαρτυρούν'' ότι έχεις έλλειψη νερού

05.08.2024
Αφυδάτωση: Αυτά είναι τα σημάδια που ''μαρτυρούν'' ότι έχεις έλλειψη νερού
ΠΗΓΗ:PEXELS
Και δεν πρέπει να τα αγνοείς.

Το καλοκαίρι και οι καύσωνες αυξάνουν τον κίνδυνο αφυδάτωσης, καθώς το σώμα χάνει υγρά μέσω του δέρματος, των πνευμόνων, των νεφρών και του πεπτικού συστήματος. Η αφυδάτωση συμβαίνει όταν η απώλεια υγρών ξεπερνά την πρόσληψη. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε τα σημάδια της αφυδάτωσης για να την προλάβουμε και να διατηρούμε το σώμα μας ενυδατωμένο.

Αυτά είναι τα κύρια σημάδια που δείχνουν οτι σου λείπει νερό

Ζάλη

Η έντονη δραστηριότητα και η εφίδρωση μπορούν να εξαντλήσουν τους ηλεκτρολύτες και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, οδηγώντας σε αίσθηση ζάλης.

Δυσκοιλιότητα και φούσκωμα

Αν αντιμετωπίζεις χρόνια δυσκοιλιότητα, μπορεί να φταίει η χρόνια ήπια αφυδάτωση. Η αύξηση της κατανάλωσης νερού μπορεί να βοηθήσει.

Έντονη Δίψα

Όταν αρχίζεις να αφυδατώνεσαι, ο εγκέφαλός σου ενεργοποιεί μηχανισμούς που σε κάνουν να νιώθεις δίψα, οδηγώντας σε να καταναλώνεις υγρά.

Σκούρα ούρα

Όταν το σώμα χρειάζεται περισσότερο νερό, τα νεφρά απορροφούν περισσότερο, με αποτέλεσμα τα ούρα να γίνονται πιο σκούρα και πυκνά.

-Άγχος και αλλαγές στη διάθεση

Η έλλειψη υγρών μπορεί να προκαλέσει ευερεθιστότητα και αρνητικότητα. Η ενυδάτωση μπορεί να βοηθήσει στην εξομάλυνση της διάθεσης.

-Μειωμένη εφίδρωση

Αν δεν ιδρώνεις κανονικά, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το σώμα σου δεν έχει αρκετά υγρά για να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του μέσω της εφίδρωσης.

Η αναγνώριση αυτών των συμπτωμάτων μπορεί να σε βοηθήσει να παραμένεις ενυδατωμένος και να αποφύγεις τις επιπτώσεις της αφυδάτωσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 04.08.2024 - 22:08