5 μύθοι σύλληψης & η αλήθεια

09.04.2016
Έχεις ακούσει τόσα για φυσικούς τρόπους αντισύλληψης ή μεθόδους που σε βοηθούν να μείνεις έγκυος. Κατά πόσο ισχύουν; Βάζουμε στο μικροσκόπιο 5 διαδεδομένους μύθους.

Μύθος 1

Αν κρατάς όρθια τα πόδια πάνω στον τοίχο μετά το σεξ, βοηθάει στη σύλληψη.

Το σπέρμα βρίσκει το στόχο του - το ωάριο ανεξάρτητα με τη στάση που θα κάτσεις.

Μύθος 2

Η ιεραποστολική στάση είναι καλύτερη αν θέλεις να μείνεις έγκυος

Εφόσον ο σύντροφός σου εκσπερματίσει στον κόλπο σου δεν έχει σημασία ποιά στάση έχετε επιλέξει. Κάτι που ίσως θα βοηθούσε - αν κι είναι απλά μια θεωρία - είναι μια στάση που να επιτρέπει βαθύτερη διείσδυση, όπως πχ με ένα μαξιλαράκι κάτω από τους γοφούς ή τη στάση στα τέσσερα που βοηθάει το σπέρμα να έρθει πλησιέστερα στον τράχηλο κι ενισχύει τις πιθανότητες γονιμοποίησης ωαρίου.

Μύθος 3

Αν πάρεις αντισυλληπτικά επί μακρόν επηρεάζεται η γονιμότητα

Οι διάφοροι μέθοδοι αντισύλληψης, συμπεριλαμβανομένων των ανδρικών και γυναικείων προφυλακτικών δεν επηρεάζουν τη γονιμότητα δεδομένου πως δεν μεταβάλλουν τα επίπεδα των ορμονών ή τον εμμηνορροϊκό κύκλο. Όσο για τ΄αντισυλληπτικά χάπια, τα επίπεδα γονιμότητας επιστρέφουν μετά τη διακοπή τους.

Μύθος 4

Ο θηλασμός δρα σαν φυσική αντισύλληψη

Παρόλο που η ωορρηξία και η σύλληψη είναι λιγότερο πιθανές όσο θηλάζεις το μωρό σου, εντούτοις ο κύκλος σου θα επιστρέψει σύντομα στον φυσιολογικό του ρυθμό και μπορείς να συλλάβεις χωρίς να το ξέρεις καν.

Μύθος 5

Το πράσινο τσάι ενισχυει τη γονιμότητα

Το πράσινο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να κάνουν τα ωάρια πιο ανθεκτικά, ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωσή του μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα του φυλλικού οξέως που είναι ζωτικής σημασία για την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου.