Πώς να του βάλεις το προφυλακτικό

10.08.2012
Μάθε τη διαδικασία βήμα-βήμα και την επόμενη φορά εξέπληξέ τον ευχάριστα, βάζοντας του εσύ η ίδια το «σκουφάκι» πριν την επαφή.

Είτε μόλις άρχισες τη σεξουαλική σου ζωή ή χρόνια τώρα επιδίδεσαι στο… άθλημα μπορεί να μην γνωρίζεις πώς να τοποθετήσεις το προφυλακτικό στον αγαπημένο σου. Μάθε τη διαδικασία βήμα-βήμα και την επόμενη φορά εξέπληξέ τον ευχάριστα, βάζοντας του εσύ η ίδια το «σκουφάκι» πριν την επαφή.

Αντισύλληψη και προστασία

Όπως ήδη θα γνωρίζεις, τα προφυλακτικά είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποφύγεις μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη αλλά και να προφυλαχτείς από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Τα παραπάνω βέβαια ισχύουν με μια προϋπόθεση: Να έχει τοποθετηθεί σωστά και φυσικά να μην υπάρξουν ατυχήματα όπως για παράδειγμα αυτό να σπάσει.

Διάλεξε το σωστό

Στην αγορά διατίθενται διάφορα είδη προφυλακτικών που διαφέρουν σε χρώμα, μέγεθος, πάχος ακόμα και γεύση. Μάλιστα, σε μερικά από αυτά χρησιμοποιείται και σπερματοκτόνο υγρό για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Σιγουρέψου ότι έχεις προμηθευτεί το σωστό μέγεθος του προφυλακτικού. Ένα μικρό προφυλακτικό, εκτός από το ότι θα σε δυσκολέψει στην τοποθέτησή του, θα κάνει τον αγαπημένο σου να νιώσει άβολα ενώ δε θα φτάσει μέχρι τη βάση του πέους με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η απαιτούμενη προστασία. Αλλά ακόμη και στην περίπτωση που είναι αρκετά μεγάλο, εκτός από το ότι θα προκαλέσει πρόβλημα μειονεξίας στον καλό σου αναφορικά με τα προσόντα του, μπορεί να γλιστρήσει και να βγει.

Τέλος, να προτιμήσεις προφυλακτικά από λάτεξ, που προσφέρουν τη μέγιστη προστασία και ασφάλεια. Στην περίπτωση που εσύ ή ο αγαπημένος σου είστε αλλεργικοί στο λάτεξ τα προφυλακτικά από πολυαιθυλένιο και πολυουρεθάνη αποτελούν τη καλύτερη λύση. Είναι αποτελεσματικά και συμβατά με λιπαντικά που βασίζονται στο λάδι σε αντίθεση με άλλα και αν και προσφέρουν ασφάλεια ενάντια σε μια πιθανή εγκυμοσύνη δεν αποτελούν ασπίδα ενάντια στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Πώς να του βάλεις το «σκουφάκι»;

Βήμα 1ο
Βεβαιώσου ότι το πέος του καλού σου είναι σε πλήρη στύση και σε όρθια θέση.

Βήμα 2ο
Άνοιξε το σακουλάκι με το προφυλακτικό. Προσοχή: Μη χρησιμοποιήσεις τα δόντια σου ή κάποιο ψαλίδι για να ανοίξεις τη συσκευασία του προφυλακτικού διότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει σκίσιμο κι αν δεν το καταλάβεις το σίγουρο είναι ότι δε θα είσαι τόσο προφυλαγμένη όσο πιστεύεις.

Βήμα 3ο
Για να βρεις τον τρόπο με τον οποίο ξετυλίγεται το προφυλακτικό κράτα το απαλά από τις άκρες και άνοιξέ το απαλά για να διαπιστώσεις αν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Αν στο δωμάτιο υπάρχει πολύ χαμηλός φωτισμός και δε θέλεις να χαλάσεις την ατμόσφαιρα ανάβοντας το φως, τότε κράτα με τον αντίχειρα και το δείκτη το προφυλακτικό και κάνε την ίδια διαδικασία. Αν αγγίξει τον αντίχειρα και όχι τον δείκτη, βρίσκεται στη σωστή θέση. Αν όχι γυρισέ το από την ανάποδη. Αν βέβαια δεν έχεις ιδιαίτερη εξοικείωση, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πειραματιστείς κάποια στιγμή με προφυλακτικά πριν τα χρησιμοποιήσεις, ώστε να μην βρεθείς να «ψάχνεσαι» την κρίσιμη ώρα.

Βήμα 4ο
Κράτα σταθερά την κορυφή του προφυλακτικού, με τον δείκτη και τον αντίχειρα του ενός χεριού και με το άλλο χέρι πιάσε τη βάση του πέους του. Αν ο αγαπημένος σου έχει περιτομή, τράβηξε την ακροποσθία προς τα πίσω.

Βήμα 5ο
Αφού το τοποθετήσεις στην κορυφή του πέους, κράτα το στην άκρη και ξετύλιξέ το απαλά με το άλλο χέρι σπρώχνοντας τις άκρες του προφυλακτικού προς τη βάση του πέους. Τέλος, βεβαιώσου ότι το προφυλακτικό φθάνει μέχρι τη βάση του πέους και ότι έχει μείνει κάποιο κενό στην κορυφή που θα υποδεχτεί το σπέρμα.

Τι να του πεις να προσέξει;

Καλό θα ήταν ο αγαπημένος σου, πριν ακόμη τραβηχτεί από μέσα σου, να συγκρατήσει τη βάση του προφυλακτικού, με το ένα χέρι, πάνω στο πέος του και να τραβηχτεί απαλά κρατώντας το.

Το παραπάνω σε προφυλάττει από οποιαδήποτε διαρροή σπέρματος ή προσπερματικών υγρών που μπορούν να προκαλέσουν εγκυμοσύνη ή ακόμη χειρότερα τη μετάδοση σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων ενώ αν δεν έχει ιδιαίτερη σεξουαλική εμπειρία πιθανότατα αυτό να μείνει μέσα σου.

Πώς θα το βγάλεις;

Στο προκείμενο τώρα, όταν φτάσει η ώρα να το βγάλεις, είτε επειδή τελείωσε η ερωτική επαφή ή επειδή θέλετε αν το αντικαταστήσετε με νέο, μην προσπαθήσεις να το βγάλεις «τυλίγοντάς» το. Μπορεί να το ξετύλιξες για να το τοποθετήσεις αλλά για να το βγάλεις από το πεός του, θα κράτήσεις σταθερά την κορυφή του και θα το τραβήξεις προς τα έξω.

Όταν το βγάλεις, τύλιξέ το με χαρτί και πέταξέ το στα σκουπίδια. Ακόμη και αν δεν υπάρχει πρόχειρος κάδος σκουπιδιών σε καμία περίπτωση μη το πετάξεις μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας γιατί μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στο αποχετευτικό σύστημα. Τέλος, εννοείται πως, όσο βολικό και αν φαίνεται δεν πρέπει να πετάξεις το προφυλακτικό έξω από το παράθυρο, στο δρόμο η στον κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας. Σε κανένα δε θα άρεσε να περπατά και να γλιστρήσει σε ένα χρησιμοποιημένο προφυλακτικό.

Μείωσε στο ελάχιστο τις πιθανότητες ατυχήματος

* Όπως κάθε προϊόν, έτσι και τα προφυλακτικά φθείρονται

Φρόντιζε να ελέγχεις πάντα την ημερομηνία λήξης πριν την αγορά και να το φυλάς μακριά από θερμότητα για να μην αλλοιωθεί το υλικό του.

Για καλύτερη ποιότητα και αντοχή τα προφυλακτικά πρέπει να φυλάσσονται μέσα στο κουτί τους, σε θερμοκρασία δωματίου και μακριά από υγρασία.

Για το λόγο αυτό, μην το αφήνεις για ημέρες μέσα στην τσέπη, τη τσάντα ή τα πορτοφόλι σου με το σκεπτικό ότι ίσως κάποια στιγμή χρειαστεί. Η θερμότητα και η πίεση θα επιταχύνει την αλλοίωσή του. Καλό θα ήταν επίσης, εσύ και ο καλός σου να σημειώνετε την ημερομηνία λήξης καθώς ο κίνδυνος να σπάσει το προφυλακτικό κατά τη σεξουαλική επαφή αυξάνεται εάν αυτή έχει παρέλθει.

* Μην επαναχρησιμοποιήσετε ποτέ το ίδιο προφυλακτικό

Είτε πάτε για δεύτερο γύρο και έχετε ξεμείνει, η απλά το προφυλακτικό γλίστρησε και το βγάλατε, ακόμη και αν δε φαίνεται ένδειξη σπέρματος πάνω σε αυτό μην το ξαναχρησιμοποιήσετε. Αν έχεις μαζί σου καινούριο, αντικαστέστησέ το αλλιώς πήγαινε να αγοράσεις.

* Αν σπάσει τι να κάνεις;

Αν το προφυλακτικό σπάσει κατά τη διάρκεια του σεξ, σταματήστε αμέσως και αντικαταστήστε το.

* Μην ακούς ότι σου λέει κάθε… άσχετος

Μπορεί για παράδειγμα να άκουσες ότι με τη χρήση διπλού προφυλακτικού έχεις και διπλάσια προστασία κάτι τέτοιο όμως όχι μόνο δε συμβαίνει αλλά έχει και τα αντίθετα αποτελέσματα. Η αύξηση μάλιστα της τριβής πιθανότατα να αυξήσει την πιθανότητα σπασίματος.

* Προσοχή στο λιπαντικό

Αν συνηθίζετε, για μεγαλύτερη λίπανση να χρησιμοποιείτε λιπαντικό, προσέξτε αυτό να είναι με βάση το νερό. Τα περισσότερα προφυλακτικά είναι κατασκευασμένα από latex και ως εκ τούτου θα αλλοιωθούν με χρήση λιπαντικού λιποδιάλυτου που έχει ως βάση του το πετρέλαιο.

* Τα προφυλακτικά με γεύσεις προσφέρουν προστασία;

Μπορείς άφοβα να χρησιμοποιείς προφυλακτικά με γεύση όταν πρόκειται για στοματικό σεξ, για τη διείσδυση όμως καλύτερα, εσύ και ο καλός σου να μην τα προτιμήσετε, εκτός κι αν δεν έχετε άλλη επιλογή.

Μερικές φορές, τα αρωματικά και η ζάχαρη που περιέχεται στα προφυλακτικά με γεύσεις μπορούν να αλλοιώσουν το υλικό του προφυλακτικού και να μειώσουν την προστασία που προσφέρουν. Οι περισσότερες εταιρίες δε χρησιμοποιούν ζάχαρη αλλά άλλες γλυκαντικές ουσίες για να αποφευχθεί το παραπάνω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις…