"Eat Pray Love": μάθε πώς θα κερδίσεις το βιβλίο

01.10.2010
Το WomenOnly εξασφάλισε για εσένα 10 αντίτυπα του best seller βιβλίου "Eat Pray Love" του αυτοβιογραφικού βιβλίου της Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ.

Το WomenOnly εξασφάλισε για εσένα 10 αντίτυπα του best seller βιβλίου "Eat Pray Love" του αυτοβιογραφικού βιβλίου της Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ.

Το "Eat Pray Love" θα το βρεις στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ που προσφέρουν 10 αντίτυπα σε 10 τυχερές επισκέπτριες του WomenOnly.

Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να διαβάσεις τις παρακάτω πληροφρίες που αφορούν στην τανία και ν' απαντήσεις σωστά στις τρεις ερωτήσεις που ακολουθούν στο τέλος του άρθρου:

Μεταφέροντας το βιβλίο στη Μεγάλη Οθόνη: το κεντρικό θέμα του βιβλίου που αφορά στο να είσαι ειλικρινής απέναντι στον εαυτό σου, αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη πίσω από την ιστορία και το σενάριο. Η Γκίλμπερτ περιγράφει ένα εξωτικό ταξίδι στις τρεις ηπείρους, ο λόγος όμως που έκανε την ιστορία της τόσο δημοφιλή ανά τον κόσμο είναι το εσωτερικό ταξίδι της ηρωίδας, η αναζήτηση του πραγματικού της εαυτού. Η σωστή ισορροπία ανάμεσα στο εξωτερικό και το εσωτερικό της ταξίδι ήταν το κλειδί για να μεταφερθεί η ιστορία στη μεγάλη οθόνη. «Η Λιζ περνάει μέσα από ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων, αφού η ιστορία καλύπτει ένα χρόνο από τη ζωή της» εξηγεί η Τζούλια Ρόμπερτς. «Χωρίζει, φλερτάρει, ταξιδεύει, γνωρίζει νέους ανθρώπους, δεν ξέρει τι να κάνει: ήταν μεγάλη ευκαιρία για μένα να παίξω έναν τόσο πολύπλοκο και συναρπαστικό χαρακτήρα».

Οι δημιουργοί αποφάσισαν να κινηματογραφήσουν στις πραγματικές τοποθεσίες που επισκέφθηκε η Γκίλμπερτ στο ταξίδι της. Πέρα από τις πραγματικές τοποθεσίες, μία ακόμα απόφαση της παραγωγής ήταν να πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα στη σωστή χρονολογική σειρά, όπως ακριβώς έγινε το ταξίδι της Γκίλμπερτ: πρώτα στη Νέα Υόρκη, μετά στην Ιταλία και ύστερα στην Ινδία και το Μπαλί. Σύμφωνα με τη Ρόμπερτς, αυτό ήταν ένα στοιχείο που ευνόησε την ερμηνεία της: "Ζήσαμε όλοι τις ίδιες συναισθηματικές εμπειρίες που είχε και η Λιζ".

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: η παραγωγή ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη, όπου εξερευνούμε τους λόγους για τους οποίους η Λιζ θέλει να απομακρυνθεί από τον άντρα της, Στίβεν (Μπίλι Κράνταπ), αλλά και από τον εραστή της, Ντέιβιντ (Τζέιμς Φράνκο). Οι προβληματισμοί και οι ανάγκες της Λιζ εκφράζονται καθαρά μέσα από τη σχέση της με την καλύτερή της φίλη, Ντέλια. Για τα γυρίσματα χρησιμοποιήθηκαν γνωστές τοποθεσίες του Μανχάταν, του Μπρούκλιν, του Ιστ Βίλατζ και του Λονγκ Άιλαντ.

ΙΤΑΛΙΑ: στην Ιταλία, και συγκεκριμένα στη Ρώμη, η ψυχή της Λιζ αρχίζει να ηρεμεί: μαθαίνει να απολαμβάνει απλές χαρές της ζωής όπως είναι το φαγητό αλλά και "η γλύκα του να μην κάνεις τίποτα", το "dolce far niente" όπως λένε οι Ιταλοί. "Η Ρώμη έχει να κάνει με το να ζεις τη στιγμή - κάτι που εμείς οι Αμερικάνοι δε γνωρίζουμε τόσο καλά" λέει χαρακτηριστικά η Ντίντι Γκάρντνερ. Και η Λιζ μαθαίνει να ζει το τώρα κοντά στους φίλους της.

ΙΝΔΙΑ: έχοντας πια μάθει να απολαμβάνει τη ζωή, η Λιζ νιώθει την ανάγκη να ανακαλύψει κάτι βαθύτερο, κι έτσι ταξιδεύει σε ένα ασράμ στην Ινδία για διαλογισμό και ενδοσκόπηση. Στο ασράμ η Λιζ συναντά τον Ρίτσαρντ από το Τέξας, με τον οποίον αναπτύσσουν μία ιδιαίτερη σχέση.

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ: Κατακτώντας τη δύναμη της εσωτερικής ηρεμίας, η Λιζ είναι πια έτοιμη να δεχθεί το μήνυμα του Μπαλί: την ισορροπία. "Αρχικά δεν είναι σε θέση να το κατανοήσει, όμως όλοι κάποια στιγμή αναγκαζόμαστε να μάθουμε ότι η ζωή δεν είναι γραμμική ή λογική", λέει η Τζούλια Ρόμπερτς. Αυτό που σίγουρα δεν περιμένει η Λιζ είναι να γνωρίσει ένα νέο έρωτα. Παρότι έχει πια μάθει να απολαμβάνει τη ζωή μόνη της, όταν γνωρίζει τον Φελίπε δε μπορεί να τον βγάλει από το μυαλό της: προσπαθεί να ξεφύγει από τα συναισθήματά της αλλά της είναι αδύνατον. Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ που υποδύεται τον Φελίπε υιοθέτησε μια βραζιλιάνικη προφορά για τις ανάγκες του ρόλου. Σημαντικό ρόλο στην επίσκεψη της Λιζ στην Ινδονησία παίζει ο εναλλακτικός θεραπευτής Κετούτ Λιγέρ, το όνομά του οποίου σημαίνει "λαμπερό φως": είναι εκείνος που βοηθά τη Λιζ να πάρει κρίσιμες αποφάσεις όταν βρίσκεται μπροστά στο συναισθηματικό της σταυροδρόμι.

Οι ερωτήσεις:

1) Η Λιζ Γκίλμπερτ σε πόσες & ποιές χώρες ταξίδεψε για να βρει τον εαυτό της;

2) Ποιός είναι στην πραγματικότητα ο ηθοποιός που κλέβει την καρδιά της Ρόμπερτς στο εξωτικό Μπαλί;

3) Τι σημαίνει η φράση "dolce far niente" που έμαθε η Λιζ στην Ιταλία; (η σκηνή από την ταινία που ακολουθεί, θα σε βοηθήσει!)

Στείλε τις απαντήσεις σου στο [email protected] μέχρι και την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010! Στο e-mail, άφησε και ένα έγκυρο τηλέφωνο καθώς και το ονοματεπώνυμό σου.