Βρες την ευτυχία όπως η Τζούλια στο "Eat Pray Love"

29.09.2010
H Λιζ Γκίλμπερτ (Τζούλια Ρόμπερτς) είχε όλα όσα θα επιθυμούσε μία σύγχρονη γυναίκα: ένα σύζυγο, ένα ωραίο σπίτι, μια πετυχημένη καριέρα..

H Λιζ Γκίλμπερτ (Τζούλια Ρόμπερτς) είχε όλα όσα θα επιθυμούσε μία σύγχρονη γυναίκα: ένα σύζυγο, ένα ωραίο σπίτι, μια πετυχημένη καριέρα.

Όμως, όπως και πολλές άλλες, ένιωθε χαμένη και μπερδεμένη προσπαθώντας να βρει τι πραγματικά ήθελε στη ζωή. Μπροστά σε αυτό το μεγάλο σταυροδρόμι της ζωής της, η Λιζ ξεκινάει για ένα ταξίδι στον κόσμο, αναζητώντας τα τρία πράγματα που της λείπουν περισσότερο: την απόλαυση, την πίστη και την ισορροπία.

Στην Ιταλία ανακαλύπτει την αληθινή ευχαρίστηση στο φαγητό, στην Ινδία τη δύναμη της προσευχής και στο Μπαλί, εντελώς αναπάντεχα, την εσωτερική ηρεμία και την ισορροπία της αληθινής αγάπης.

Βασισμένη στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ, η ταινία αποδεικνύει πως υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι για να αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο και να γνωρίσεις τον κόσμο.

μπορείς να κάνεις κι εσύ:

1. Βυθίσου στην μπανιέρα και απόλαυσε ένα καθαρτικό μπανάκι με αιθέρια έλαια.

2. Βγες με παλιούς φίλους και γνώρισε καινούργιους κάνοντας ταξίδια από χώρα χώρα. Αντιμετώπισε αυτούς τους νέους φίλους σαν δάσκαλους που κάτι έχουν να σε διδάξουν.

3. Αν όλα πηγαίνουν στραβά, κλείσε ένα μεγάλο ταξίδι για εσένα και μόνο. Εκεί θα έχεις την χαρά να μην κάνεις τίποτα που σε γεμίζει στρες αλλά ν' απολαμβάνεις τα πάντα. Η Τζούλια για παράδειγμα, προτίμησε την απόλαυση του φαγητού της Ιταλίας και δοκίμασε όλα τα φαγητά που απέφευγε στο παρελθόν με το φόβο μήπως παχύνει. Η ίδια η Ρόμπερτς παραδέχτηκε με καμάρι:

"Έβαλα 5 κιλά στα γυρίσματα της του 'Eat, Pray, Love' στην Ιταλία. Όταν ήμασταν στη Νάπολη, ξεκινήσαμε να γυρίζουμε τη σκηνή με την πίτσα στις 8 το πρωί και λίγο πριν από τις 9, είχα ήδη φάει 10 κομμάτια. Ήθελα ένα νούμερο μεγαλύτερο στα τζιν πριν φύγω για την Ινδία και την Ινδονήσια "!

4. Κάθε αλλαγή στη ζωή σου σε μεταμορφώνει. Προετοιμάσου για τα κύματα αλλαγής που θα περάσεις και μην φοβάσαι αφού η διαδικασία θα σε κάνει πιο ευτυχισμένη.

5. Κάθε σύντροφος σε μια σχέση αξίζει κάτι καλύτερο από το να μένει σε ένα δεσμό που δεν της αξίζει με το φόβο μήπως καταλήξει μόνη.

6. Μπορείς να επιλέγεις τις σκέψεις σου, όπως επιλέγεις τα ρούχα που θα φορέσεις κάθε ημέρα. Προτίμησε αυτά που σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα και πιο ευχάριστα.

7. Κάθε φορά που χαμογελάς, ας μην το δείχνεις μόνο με το στόμα σου. Προσπάθησε να χαμογελάς και με το μυαλό σου, ακόμα και με την καρδιά σου.

8. Το να αγαπάς, μπορεί να σε φοβίζει και να μοιάζει σαν να χάνεις την ισορροπία σου. Παρόλα αυτά, ακόμα και αυτή η ανισορροπία για χάρη της αγάπης είναι κομμάτι μιας ισορροπημένης ζωής.

9. Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο ν' αφήσεις την καρδιά σου ανοιχτή μετά από ένα διαζύγιο ή μια αποτυχημένη σχέση αλλά μόνο έτσι θα μπορέσεις να την γιατρέψεις.

10. Μην υποτιμάς την δύναμη της πίστης και της προσευχής. Η ίδια η Ρόμπερτς άλλαξε θρησκεία και ασπάστηκε τον Ινδουισμό μετά το ταξίδι της στην Ινδία.

Δες το τρέιλερ της ταινία στο βίντεο που ακολουθεί. Η ταινία βγαίνει στους κινηματογράφους στις 7 Οκτωβρίου 2010!