Οι 5 συνήθειες των δημοφιλών ανθρώπων

29.01.2021
Οι 5 συνήθειες των δημοφιλών ανθρώπων
Οι συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να μεταμορφωθείς σε μια "κοινωνική πεταλούδα"

Όπως θα έχεις ήδη παρατηρήσει, τα κριτήρια για να γίνει κανείς δημοφιλής ως ενήλικας δεν είναι τα ίδια όπως στο γυμνάσιο, που χαρακτηριστικά όπως οι αθλητικές ικανότητες, το στυλ, ή χιούμορ έκαναν κάποιο άτομο να ξεχωρίσει. Στην πραγματικότητα, ο καθένας μπορεί να γίνει δημοφιλής αν "σπάσει τον κώδικα", λέει ο συγγραφέας του Shyness: A Bold New Approach, Bernardo Carducci.

"Όλοι θέλουμε να γίνουμε αποδεκτοί και να μας θαυμάζουν, αλλά όπως και κάθε άλλο ψυχολογικό ή φυσικό χαρακτηριστικό, η δημοτικότητα μπορεί να έχει παραλλαγές", λέει ο Carducci. "Αν κοιτάξεις προσεκτικά τα άτομα που εκτιμώνται από άλλους ή που έχουν μεγάλο κοινωνικό κύκλο, ωστόσο, εμφανίζουν συγκεκριμένες συμπεριφορές που είναι παρόμοιες."

Δες και αυτό: Το χαρακτηριστικό του προσώπου που μαρτυρά πως κάποιος είναι νάρκισσος

Ακριβώς όπως το να πηγαίνεις τακτικά στο γυμναστήριο θα σε οδηγήσει στο να έχεις μια καλύτερη φυσική κατάσταση, η εξάσκηση των συνηθειών των δημοφιλών ανθρώπων θα βελτιώσει την κοινωνική σου κατάσταση. "Δεν χρειάζεται να είσαι η ζωή του πάρτι. Απλά, πρέπει να εξασκηθείς σε αυτό που κάνουν οι δημοφιλείς άνθρωποι", λέει ο Carducci.

Αυτές είναι οι πέντε συνήθειες των δημοφιλών ανθρώπων:

Εστιάζουν στους άλλους
Ο Carducci λέει ότι τα δημοφιλή άτομα ενεργούν σαν "οικοδεσπότες της ανθρωπότητας". Αντί να εστιάζουν στις δικές τους κοινωνικές ανάγκες, εστιάζουν στις ανάγκες των άλλων με την ιδέα ότι μπορούν κάπως να βελτιώσουν τη ζωή αυτού του ατόμου. Ενδιαφέρονται πραγματικά για τους άλλους, μαθαίνουν ενεργά περισσότερα για αυτούς και αναζητούν συνδέσεις.

Κατανοούν την τέχνη της καλής συζήτησης
"Οι περισσότερες συνομιλίες ακολουθούν ένα μοτίβο", λέει ο Carducci. "Οι ντροπαλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν το μοτίβο ή αποτυγχάνουν να το ακολουθήσουν". Το πρώτο βήμα είναι να βρεις την ατάκα που θα ανοίξει τη συζήτηση. "Πολύ συχνά, οι άνθρωποι πιέζοντας για να πουν μια δυνατή ατάκα, αλλά όσο πιο απλή, τόσο το καλύτερο". Το επόμενο βήμα είναι να συστήσεις τον εαυτό σου. Μια καλή προσωπική εισαγωγή περιλαμβάνει αρκετές πληροφορίες πάνω στις οποίες το άλλο άτομο μπορεί να κάνει ερωτήσεις. Το τρίτο βήμα είναι η εξερεύνηση της συνομιλίας, όπου η συνομιλία θα οδηγηθεί προς ένα θέμα. Ο Carducci λέει ότι οι δημοφιλείς άνθρωποι ανατρέχουν συχνά σε κάτι που είπε το άλλο άτομο στην αρχή της συζήτησης και ρωτούν περισσότερα γι 'αυτό. Το τέταρτο βήμα είναι η επέκταση του θέματος, εστιάζοντας στο τι λέει το άλλο άτομο, κάνοντας ερωτήσεις ή προσθέτοντας προσωπικές εμπειρίες. Το τελευταίο βήμα είναι να τερματίσεις τη συνομιλία εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη σου για την επαφή, και να δημιουργήσεις μελλοντική επαφή, αν θέλεις.

"Η καλή συζήτηση βασίζεται στα θέματα. Τα άτομα που είναι καλοί συνομιλητές δεν επικεντρώνονται στον εαυτό τους", λέει ο Carducci.

Αυτό το είδες; Το πιο γρήγορο τεστ για να μάθεις εάν έχεις συναισθηματική νοημοσύνη

Έχουν τον έλεγχο της κοινωνικής τους ζωής
Είναι δύσκολο να γίνεις δημοφιλής αν κάθεσαι στο σπίτι. Οι δημοφιλείς άνθρωποι έχουν συχνά ένα πλήρες κοινωνικό πρόγραμμα, κάνουν προτάσεις και στέλνουν προσκλήσεις. Αυτές οι αλληλεπιδράσεις τους επιτρέπουν να συνεχίσουν να δουλεύουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες. "Οι ντροπαλοί άνθρωποι θέλουν να πάνε σε κοινωνικά events απλά δεν ξέρουν τι να κάνουν όταν φτάσουν εκεί. Συχνά εμφανίζονται αργά στα πάρτι, πιστεύοντας ότι είναι ευκολότερο να χαθούν στο πλήθος, αλλά αυτή η στρατηγική λειτουργεί εναντίον τους", λέει ο Carducci.

Έχουν κοινωνικές χάρες
Οι δημοφιλείς άνθρωποι γνωρίζουν τι συμβαίνει γύρω τους και φαίνονται προσιτοί. Ενδιαφέρονται για τους άλλους, είναι καλοί ακροατές και παρουσιάζουν λεπτομέρειες που δημιουργούν συνομιλίες.

Κάνουν καλές πράξεις
Πολύ συχνά, οι δημοφιλείς άνθρωποι είναι καλά άτομα. Κάνουν γνήσια κοπλιμέντα, ρωτούν τους άλλους αν χρειάζονται κάτι και προσφέρουν τη βοήθεια τους. "Η δημοτικότητα δεν αποκτάται μέσω της δύναμης. κερδίζεται από καλοσύνη. Όσο περισσότερο ασχολείσαι με τους άλλους, τόσο περισσότερους φίλους θα κάνεις και τελικά αυτό θα σε βοηθήσει στην επαγγελματική και κοινωνική σου ζωή", λέει ο Carducci.