Δεν έχεις χρόνο για ένα βιβλίο; Έτσι θα καταφέρεις να διαβάζεις περισσότερο

06.10.2020
Δεν έχεις χρόνο για ένα βιβλίο; Έτσι θα καταφέρεις να διαβάζεις περισσότερο
Γιατί ναι, υπάρχουν μερικοί... εφικτοί τρόποι που θα σε βοηθήσουν.

Το διάβασμα βιβλίων αποτελεί ένα στόχο που πολλοί βάζουν είτε στην αρχή του έτους είτε στην αρχή κάθε μήνα. Παρ'όλα αυτά, δεν είναι λίγα τα άτομα που, με τον όγκο υποχρεώσεων και το λιγοστό ελεύθερο χρόνο που διαθέτουν, τελικά δεν καταφέρνουν να διαβάσουν, με αποτέλεσμα τα βιβλία απλώς να συνωστίζονται και να σκονίζονται στη βιβλιοθήκη.

Τα ευχάριστα νέα, είναι πως κατά τη διάρκεια της καραντίνας, σημειώθηκε αισθητή αύξηση ποσοστού των ανθρώπων που δήλωσαν ότι διάβασαν περισσότερο, ενώ αύξηση σημειώθηκε και στις πωλήσεις βιβλίων. Παρ'όλα αυτά, πολύ μεγάλο ποσοστό των ενηλίκων παραδέχτηκαν πως διάβασαν μόνο ένα βιβλίο μέσα στο 2019, ενώ οι κοινωνικές υποχρεώσεις και το ίντερνετ γίνονται ανασταλτικοί παράγοντες για κάθε βιβλίο που περιμένει να διαβαστεί.

Παρακάτω θα βρεις μερικούς εύκολους τρόπους να διαβάζεις περισσότερο στην καθημερινότητα σου:

Βρες το είδος που σου ταιριάζει
Δεν είναι όλα τα είδη βιβλίων για όλους. Αν έχεις ακούσει κόσμο να εκθειάζει ένα αστυνομικό βιβλίο, αλλά κάτι τέτοιο δεν ανήκει καθόλου στα ενδιαφέροντα σου, δεν χρειάζεται να "ζοριστείς". Βρες αυτό που ταιριάζει σε εσένα για να μην το παρατήσεις μετά από 20 σελίδες.

Απόφυγε τις μεγάλες προσδοκίες
Δε χρειάζεται να διαβάσεις το βιβλίο σου σε 2 μέρες. "Σπάσε" το διάβασμα σε χρόνο, ξεκινώντας με 5 λεπτά, συνεχίζοντας με 10 και θα δεις πως σιγά σιγά θα το συνηθίσεις και τα διαβάζεις περισσότερο όσο περνά ο καιρός.

Διάβασε πριν κοιμηθείς
Το διάβασμα πριν από τον ύπνο, μακριά από την οθόνη του κινητού, του υπολογιστή και της τηλεόρασης είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις πριν κοιμηθείς.

Προτίμησε τα φυσικά βιβλία
Μπορεί τα ebooks να είναι ελαφρύτερα, αλλά έρευνες έχουν δείξει πως η ανάγνωση ενός φυσικού βιβλίου δημιουργεί μια ολιστική εμπειρία που είναι πιο ευχάριστη και χαλαρωτική.

Δημιούργησε σασπένς
Σταμάτα να διαβάζεις όταν φτάνεις σε ένα πιο κρίσιμο σημείο, έτσι ώστε την επόμενη φορά να ανυπομονείς να μάθεις τη συνέχεια.