Φθινοπωρινή ισημερία: Γιατί μπορεί να σε κάνει να νιώσεις άγχος και πώς να το αντιμετωπίσεις

21.09.2020
Φθινοπωρινή ισημερία: Γιατί μπορεί να σε κάνει να νιώσεις άγχος και πώς να το αντιμετωπίσεις
Ενώ πρόκειται για μία στιγμή που χαρακτηρίζεται από γενναιοδωρία, αφθονία και ευημερία, υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους αυτή η αλλαγή θα μπορούσε να σου προκαλέσει μια ένταση και να δημιουργήσει δύσκολες σκέψεις. Η φθινοπωρινή ισημερία θα λάβει χώρα στις 22 Σεπτεμβρίου και είναι μια ουσιαστική φάση στον ετήσιο κύκλο γέννησης, ανάπτυξης, παρακμής και θανάτου. Αντανακλώντας τη δική μας θνησιμότητα, ο φυσικός κόσμος μετενσαρκώνεται συνεχώς. Σκέψου το έτσι: Την άνοιξη, φυτεύεις έναν σπόρο. Αυτός ο σπόρος μεγαλώνει και ευδοκιμεί όλο το καλοκαίρι. Μόλις φτάσει το φθινόπωρο, αυτό το φυτό είναι τώρα έτοιμο για συγκομιδή. Ωστόσο, έχει φτάσει επίσης στο επίκεντρο της ζωής του και καθώς θα προχωρήσουμε στο χειμώνα, αυτό το φυτό θα πεθάνει αναπόφευκτα, για να ξαναγεννηθεί την άνοιξη ως ένα άλλο δενδρύλλιο.

Οποιαδήποτε κοσμική αλλαγή μπορεί να σε κάνει να νιώσεις παράξενα στην αρχή

Ακόμα κι αν σου αρέσει το φθινόπωρο και το περιμένεις, η φθινοπωρινή ισημερία θα δημιουργήσει μια δραματική μετατόπιση της ενέργειας που αρχικά μπορεί να την αισθανθείς περίεργη. Η τελευταία φάση του καλοκαιριού ολοκληρώθηκε ενώ ο Ήλιος ήταν στην αναλυτική, λογική και υπερβολικά λεπτομερή Παρθένο. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή οι εποχές αλλάζουν, ο ήλιος θα αφήσει πίσω του την Παρθένο και θα αγκαλιάσει τα αρμονικά, στοργικά και στοχαστικά vibes του Ζυγού.

Επειδή ο Παρθένος κυβερνάται από τη γη και ο Ζυγός κυβερνάται από τον αέρα, οι ενέργειές τους λειτουργούν με πολύ διαφορετικές ταχύτητες. Η Παρθένος είναι αργή, ρεαλιστική και πρακτική. Λαμβάνει υπόψη όλες τις λεπτoμέρεις πριν αποφασίσει, αναζητά την απόλυτη τελειότητα και πιστεύει μόνο ότι είναι απτό. Αυτό είναι διαφορετικό από το Ζυγό, που ρέει σαν ένα γρήγορο αεράκι.

Μπορεί να μην αισθάνεσαι υπερήφανη για την πνευματική σου συγκομιδή

Η φθινοπωρινή ισημερία είναι μια στιγμή στην οποία σκοπεύεις να κοιτάξεις πίσω στο χρόνο και να νιώσεις υπερηφάνεια για όλα από τα πολλά μέχρι στιγμής επιτεύγματά σου. Είτε αυτά τα επιτεύγματα περιλαμβάνουν τεράστια ορόσημα για τα οποία έχεις εργαστεί για όλη σου τη ζωή ή απλά βρίσκεσαι σε έναν καλύτερο χώρο από ότι πριν από μερικούς μήνες, ήρθε η ώρα να ευχαριστήσεις τον εαυτό σου για το ταξίδι σου. Τίποτα δεν είναι εύκολο στη ζωή σου και όμως είσαι εδώ, κάνοντας το καλύτερο.

Ωστόσο, η καταγραφή των επιτευγμάτων σου μπορεί να κάνει ακόμη και το πιο φιλόδοξο άτομο να αισθάνεται σαν να μην έχει εργαστεί αρκετά σκληρά. Εάν δεν είσαι ικανοποιημένη με τα βήματα που έχεις κάνει, η φθινοπωρινή ισημερία θα μπορούσε να σου δώσει μια αίσθηση ντροπής αντί για υπερηφάνεια.

Επίτρεψε στο οποιοδήποτε άγχος σου να σε ωθήσει προς τα εμπρός

Εάν η πνευματική συγκομιδή της φθινοπωρινής ισημερίας σε κάνει να αισθάνεσαι άδεια και όχι γεμάτη με αφθονία, είναι σημαντικό να καταβάλλεις προσπάθειες για να αναδιατάξεις την προοπτική σου. Οτι έγινε έγινε. Εάν δεν εργάστηκες τον τελευταίο χρόνο τόσο σκληρά όσο γνωρίζεις ότι θα μπορούσες να κάνεις, δεν μπορείς να επιστρέψεις στο παρελθόν και να αλλάξεις τίποτα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προχωρήσεις, οπότε αναλογίσου τα συναισθήματά σου και χρησιμοποίησε τα ως καύσιμο για το ταξίδι που βρίσκεται μπροστά.

Μάθε από τα λάθη σου και προσπάθησε να μην είσαι τόσο σκληρή με τον εαυτό σου. Οι πιθανότητες είναι ότι έχεις πετύχει πολύ περισσότερα από αυτά που αποδίδεις στον εαυτό σου.